Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden kereszteny az igaz...

Minden kereszteny az igaz Istent szolgalja?

Figyelt kérdés
Mert a vallasok kozott nagy ellentmondasok vannak, es nem lehet hogy minden hitnezetet Isten tamogasson.
2009. okt. 20. 10:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
a különböző vallások hívei egymás poklába kerülnek, mert nem hittek a másik Istenében. például a keresztények büntetésből az iszlám pokolba, és fordítva. elég nagy szívás, és az összes mennyország kong az ürességtől.
2009. okt. 20. 10:50
 2/18 anonim ***** válasza:
44%

Előző: XDDD

Minden zsák megtalálja a maga "Istenét":)))

2009. okt. 20. 10:58
 3/18 anonim ***** válasza:
0%
JT?
2009. okt. 20. 11:02
 4/18 anonim ***** válasza:
34%

"es nem lehet hogy minden hitnezetet Isten tamogasson."

Nem hát!

Mi ebben a bonyolult? Ja, hogy nem mindenki ért ezzel egyet?

Sokáig azzal sem mindenki egyezett, hogy a föld kerek, sőt ahogy hallom, még ma sem mindenki "hiszi el" :) .

2009. okt. 20. 11:17
 5/18 anonim ***** válasza:
22%
Ha a kereszténységet vizsgáljuk pusztán, akkor a különbségek az eltérő bibliamértelmezésekből fakadnak. MIndenki ragszkodik a leírtakhoz a maga módján, nem?
2009. okt. 20. 11:43
 6/18 anonim ***** válasza:
37%
igen, mert mind azt gondolja, hogy az övé az igaz Isten és mind makacsul ragaszkodik hozzá...próbáld meg csak egynek felvetni, hogy miért hiszi ezt, mikor annyi vallás és Isten van a világon...te leszel az új Antikrisztus már a gondolattól is
2009. okt. 20. 12:36
 7/18 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdésfelvető!

Aki valóban keresztény, a szó szoros értelmében Krisztust követi, az igen, az igaz Istent szolgálja.

Nagyon jól írtad, hogy a vallások közt nagy ellentmondások vannak, de Isten nem a hitnézeteket vizsgálja, hanem a szíveket, aki őszintén keresi őt, azt elfogadja függetlenül attól, hogy melyik felekezetbe jár, milyen hitvallása van.

Van a látható és a láthatatlan egyház, a látható emberi alkotás, a láthatatlan pedig Isten alkotása, amely nem függ mástól, mint attól ami a szívekben van.

Isten szolgálata a Szentlélek által valósulhat meg. Ő az, aki a hívő keresztényeknek megmutatja, mi az Isten akarata, és ha valaki hallgat a lélek szavára, akkor tud Istennek szolgálni. A Bibliában ezt olvassuk:

Rm 8,14 "Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai."

Soha ne a hitelvekre, és a felkezetekre nézz, hanem arra, aki kereszténynek vallja magát. Krisztus így tanít:

"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?

Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? Akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." (Mt. 7:15-23)

Istennek minden egyházban van gyermeke, és sokan akik keresztényeknek vallják magukat, a valóságban semmi közük Istenhez. Egy keresztény életén és cselekedetetin látszik, hogy Isten szolgája, és nem azon, amit vall...

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

2009. okt. 20. 17:49
 8/18 anonim ***** válasza:
29%
Egyik keresztény sem szolgálja azt az Istent, akit szolgálni akarnak. A Biblia világosan tiltja a bálványimádatot, és ami ma vallás címén folyik, az száz százalékig az. Az Úrnak, úgy érzem, az a szándéka, hogy egy belső megismerési folyamat révén mindenkit eljuttasson az igazságához, melyhez számos apró igazságon át vezet az út. Az egyház képmutató, és hazug, függetlenül attól, milyen nevet aggat magára.
2009. okt. 20. 18:13
 9/18 anonim ***** válasza:
35%

Hát, a Bibliába le van írva, hogy

"Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."(Jn3.16 de nem biztos) Tehát egyszülött fiát adta MINDENKIÉRT aki hisz ŐBENNE, Istenben. Ergo ez számomra annyit jelent, hogy, minden istenközpontú vallás tagjaira vonatkozik(bár szerintem nem is kell feltétlenül vallásosnak lenned ahhoz, hogy igaz hívő legyél. A hit a lényeg). Én pölö katolikus vagyok, de világ életemben hülyeségnek tartottam, hogy csak mi jutunk a "menyországba", és azonkívül mindenki elkárhozik.

2009. okt. 20. 18:18
 10/18 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó előtti válaszoló, ebben azért nem értek veled együtt. Milyen bálványokról beszélsz? A református, evangélikus stb. templomok teljesen puritán stílusúak, szent képeik sincsenek, szobraik se semmi. Max a katolikusokat támadhatnád, de ők sem IMÁDJÁK az ereklyéiket. CSak tisztelik. Én nem egy olyan embert ismerek, akik azért szeretik a képeket, szobrokat, mert könnyebben tudnak imádkozni pl Jézushoz, ha valami alapján vizuálisan is nagyjából el tudják képzelni. Szerintem a mai világban nem az a legnagyobb probléma, hogy vannak e vallásos ereklyék vagy sem.
2009. okt. 20. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!