Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus valóban egyenlő...

Ha Jézus valóban egyenlő Istennel, akkor miért kellett, hogy Mária megszülje őt?

Figyelt kérdés
Isten mindenható, tehát emberi alakot simán fel tudott volna venni, nem kellett volna ehhez Mária. És miért csecsemőként kezdte, sokkal gyorsabb lett volna, ha egyből felnőttként kezdi, nem?

2013. júl. 16. 11:13
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
"Nekem Isten bebizonyította létezését! Többször is! :-) " konkrétan?
2013. júl. 17. 12:57
 22/33 anonim ***** válasza:

"dehát miért kellett hozzá egy ember? Nem értem, ő hozza a szabályokat,akkor meg minek ez a színjáték.."

Én se értem, de nem a színjáték szót használnám, csak maradnék annál, hogy nem sikerül felfognom, miért kell valakinek értünk szenvedni, miért kell ilyesmi ahhoz, hogy megbocsásson az öreg? Állított egyáltalán Jézus ilyet, hogy ő a megváltó, és ilyen félig fizetőeszköz, félig durcás kölyök funkcióban jár itt?

2013. júl. 17. 14:31
 23/33 anonim ***** válasza:

Ezt nevezem "még abban az órában" érkező válasznak!

[link]

Családtaggá nyilvánít, ha elfogadod. Csak így egyszerűen. Töprenghettem volna egy ideig, hogy egyedül megfejtsem! Mindenkinek ajánlom szeretettel elolvasásra a belinkelt cikket.

2013. júl. 17. 15:19
 24/33 anonim ***** válasza:
Ez most megint csak arról szól,hogy milyen jó,hogy isten szeret minket,mert utálhatna is,amiért ilyenek vagyunk..Ő a szeretet mintaképe,csakhogy már bocsánat,de csinálok valamit,ami nem úgy működik,ahogy vártam,akkor még jó, persze utálhatom is,de attól még én voltam,aki nem jól alkottam meg..
2013. júl. 17. 15:25
 25/33 anonim ***** válasza:
Ez addig igaz, míg egy szándékok nélküli, döntésképtelen valamit alkotok!
2013. júl. 17. 18:56
 26/33 anonim ***** válasza:
Ha mi emberek megalkotunk majd egy robotot önálló akarattal és az leírtja a fél világot,akkor mégis csak mi szúrtuk el a dolgot.. nem kellett volna megalkotnunk,ha nem tudtuk biztosra,hogy nem így tesz..
2013. júl. 17. 18:59
 27/33 anonim ***** válasza:
Téves. Ha dönthet jól, és a helyes út logikusan a legrövidebb, akkor ő a bolond, ha nem azt választja. Maximum azzal érvelhetnénk, hogy miért olyan korlátolt az ember, hogy nem látja be, hogy egyszerűen csak megtérne, és végre örökké "jóllakna" szeretettel... Csakhogy a helyzet az, hogy bárki, bármelyik pillanatban képes leállni és meglátni az igazságot, tehát belátáson alapuló módon, szívből megtérni. Inkább a "világ", vagyis a kisgyerek korunktól fogva kimondatlanul igaznak elfogadott tévedések sokasága vakít el minket. Talán így kell lennie, talán szükség van erre. Talán végül (nagysokára) megoldjuk, és a szenvedés csak emlék lesz.
2013. júl. 17. 19:38
 28/33 anonim ***** válasza:
"Jézus maga mondta a Bibliában, hogy egyenlő az atyával" Jézus azt is mondta, hogy "Isten országa bennetek van", a Biblia azt is mondta, hogy Isten az embert a saját képére teremtette, s mikor Ádám és Éva ettek a tudás fájáról, Isten maga mondta, hogy ezáltal ők "mi közülünk egy" lettek. Tehát akkor ezen logika alapján azt elhiszed, hogy az ember is Isten?
2013. júl. 17. 23:50
 29/33 anonim ***** válasza:
hogy eljöjjön és kihozzon minket a bűnből
2013. júl. 18. 10:14
 30/33 anonim ***** válasza:
Szia! Valójában Jézus nem egyenlő istennel, csak hát van egy idézet, ami így szól: " Én és az atya egyek vagyunk". Sokan ezen idézet által azt a következtetést vonták le, hogy Jézus maga volt isten. Úgy vélem, hogy Jézus inkább összhangba került az atyával, mint sem isten lett volna. Ne feledjük isten által vitte véghez a dolgokat. Valójában Jézus a szentlelket érte el, ami által összhangba kerül istennel, de nem vált istenné. Isten mindig is megközelíthetetlen marad, hiszen akkor nem lenne isten, mert ha mégis,akkor korlátozná magát! Kétlem! Minden jót!
2013. aug. 12. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!