Ha Jézus valóban egyenlő Istennel, akkor miért kellett, hogy Mária megszülje őt?
A Jehova tanúi abban hisznek, hogy Jézus Mihály arkangyal, tehát ők szentháromságtagadók.
Jézus maga mondta a Bibliában, hogy ő egyenlő az atyával.
Kedves Kérdező, ne menjünk túl a Témán.
azt mindenki tudja, hogy Jézus nem a mindenható Istennel egyenlő
Mert amit Te érvként mondasz, annak az a lényege, hogy egy értelemben akaratban egyek és nem lényegben.
A szöveg környezet is ezt mutatja:
"ti is egyek legyetek, ahogy Én az atyámmal egyek vagyunk"
akkor most nekem veled kellene egy testben egyesülnöm?
Nem
Hanem egy gondolkozásmódunk van , a következő versben meg azt mondja, hogy az Atya nagyobb nálam.
Most akkor egyek, vagy az Atya nagyobb?
Na ezért mondják sokan hogy ellent mondásos a biblia.
Ha Jézus egyik versben azt mondja, hogy az Atyával egy a másikban meg Az Atya nagyobb akkor el kellene gondolkodni miről is van itt szó?
Kedves Kérdező
Elnézésed kérem, Prókátor válaszához szeretnék hozzászólni. De egyébként ez is hozzátartozik a témához.
Nos írod: "Isten miért nem tesz tanúbizonyságot létezéséről?"
Lehet, hogy félreértettem a kérdésed?
Hogy hogy nem tesz tanúbizonyságot a létezéséről? Hát honnan vannak a csillagrendszerek? a föld?, a hold? az életlehetőség a földön? Te ebben a pillanatban azért tudtál levegőt venni, mert Isten éltet téged. Úgy elzárhatná az orrod elől a levegőt, ahogyan a gyertyát eloltod.
Vagy tévedek? nem erről van szó?
Érdekes dolgot írt Pál apostol a Róma 1:19-23-ban:
" ami tudható az Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra; mert bár ismerték az Istent, nem dicsőítették őt mint Istent, és hálát sem adtak neki, hanem üresfejűvé lettek okoskodásaikban, és értelmetlen szívük elsötétült. Azt bizonygatták ugyan, hogy bölcsek, de bolonddá lettek, és a romolhatatlan Isten dicsőségét olyasmire változtatták, mint a romlandó ember képmása."
Üdvözlettel: Zita
Sokszor feltették már itt is a kérdést, hogy Isten miért nem tesz tanúbizonyságot létezéséről? Sok ateista válaszolta az ilyenn kérdésekre, hogy ha ezt Isten megtenné, akkor ő is hinne.
Kedves Zita! Mit lehet ezen félreérteni?:-) A szöveg szerintem egyértelmű: itt, a GyKn sokan kerestek már választ sok mindenre, hasonló dolgokra is, mint említettem (a vallás és a valláskritika rovatban); valamint azt mondtam el, hogy néhány ateista hogyan gondolkodik a dologról. Ezzel nem a saját véleményemet, hanem másokét tolmácsoltam.
Nekem Isten bebizonyította létezését! Többször is! :-)
Viszont egy szubjektív dolog: ezt a módszert nagyon de NAGYON nem szeretem! Amikor a szövegből kiragadunk egy egy szavat vagy mondatot, és azt addig csűrjük csavarjuk, amíg azt nem adja ki, amit mi akarunk hogy kiadjon! És mivel nagyon sokan ezt csinálják a Bibliával is, azért van manapság annyi szekta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!