Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a muszlimokról?

Mi a véleményetek a muszlimokról?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről a vallàsról? Igaz, hogy keresztény feleségük nem lehet? Keresztény baràtnőjük se lehetne? Nekem muszlim baràtom van, és a szülei ezt nem annyira díjazzàk(keresztény vagyok) Vélemény?
2013. júl. 15. 19:01
 1/8 anonim ***** válasza:
3%

Mint keresztény érdekelt hogy vajon ez a kereszténység folytatása-e, de rövidesen megtudtam hogy nem. Van egy igerész, most nem tudom melyik ami kimondja hogy csak a Bibliát vegyük alapul, semmi mást. Isten elvégezte a dolgát itt a földön. Másrészt belenéztem a Koránba, ezzel bűnt követtem el, mert ha nem muszlim belenéz akkor azt meg kell ölni. Nézd csak meg, kegyetlen vallás, nem Istentől való az biztos.

Nem vagy keresztény! Mert ha az lennél zavarna hogy a muszlim barátoddal nem tudtok imázni, mert mindkettőtök máshoz imádkozik. Azonnal szakíts vele, szerinted Isten őt hozta neked?

2013. júl. 15. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
Nehogy hallgass az előzőre! Semmilyen Isten nem létezik, lényegtelen hogy ki kinek imádkozik, lehet az Jehova, Allah, vagy a rózsaszín unikornis, a közös bennük, hogy nem léteznek, csak kitalált mesealakok.
2013. júl. 15. 22:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, miket hordasz itt össze?! Dehogy kell megölni azt aki nem muszlim és belenéz a Koránba! Én már voltam mecsetben és még ők mutatták nekem a Koránt, először az eredeti arab nyelvűt néztem meg, de mivel nem tudok arabul ezért adtak egy magyar nyelvűt is. Abszolút nem kegyetlen vallás...

Ha jól tudom a férfi elvehet nem keresztény nőt. A szülei meg persze hogy nem díjazzák, mert minden családban örülnek ha a gyerek azonos vallásúhoz megy hozzá és azonos népből származóhoz. Én sem díjaznám ha lenne egy fiam és hozzámenne egy etióp zsidóhoz.

2013. júl. 15. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, kérlek, kutakodj itt a GYK-n, majdnem száz kérdés van ugyanilyen témában, de linkelek privátban egy párat. A lényege az mindengyiknek: FÚÚÚJ muszlimok, aztán jönnek a Nézd meg a Lányom nélkül soha-t és még egyszer Fúúúúúúúúúúúúj aztán jó nagy összeveszések, az iszlám körberágalmazása, és aztán jön az is: "ne tedd! A pápának szüksége van rád!" és akkor megint egy agresszió- és veszekedéshullám - az ilyen témák darázsfészkek: lepontozásokkal és gyalázkodásokkal, helyenként anyázással és a mások vallásának becsmérlésével, rágalmazásával záródik, majd jön 1-2 muszlim (ha van gusztus-bocsánat, de néha így van) és akkor ír 1-2 dolgot, aztán 0%-ra lepontozzák hogy az nem is úgy van, mert mindenki jobban tudja. ...Mit mondok én?...

Az iszlámban NINCS olyan, hogy barátnő!!! Nincs az, hogy élettárs és összefekszetek és "jártok". Házasság van, semmi több. És a két kultúra egyáltalán nem fér össze, tényleg. Rettenetesen kevés példát tudok, hogy TARTÓSAN működik a keresztény nő házassága a muszlim férjjel. Mert egy hithű(!!!!) muszlim nem díjazza a karácsonyi ajándékozhatást, valentin napi és névnapi köszöntgettéseket, nem díjazza a titokban sertésből készült kolbászt fogyasztó feleséget (ezek ismerősöktől szedett dolgok, nem kitalációk) és azt sem, ha a felsége mindenét kitéve közlekedik az utcán (nem jelenti az iszlám a burqa vagy az iráni perzse chador kötelezőségét!).

Hidd el, egy muszlim párja legyen muszlim, az a legjobb, mert megkeserítitek egymás életét. Hogy tudnál neki főzni? Hogy tudnád megtanítani a gyerekét arabul?... ez egy kimondatlan elvárás. Az iszlám nem csak egyszerű vallás. az a muszlim ember életének 100%-át jelenti.

És ahogy mondtam:lehet keresztény feleség - de értelmetlen. az esetek 90%-ában eleve halálra van ítélve az óriási nézetkülönbségek miatt a házasság.Ha elég nagy a szerelem, az sokat kibír, tolerál, de amikor évek múltán csökken a szerelem lángja, akkor jönnek a különbségek. És akkor az ellentétek - én messzemenően nem javaslom, de te tudod.

2013. júl. 16. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4. beíróra írására annyiban reagálnék, hogy a különbségekre nem kell éveket várni, azonnal megmutatkoznak, hiszen melyik muszlim férfi szereti azt látni hogy a nem-muszlim feleség hurkát eszik már a terhesség alatt, amit sörrel akar leöblíteni.

megemlíteném a kisfiú születésénél a körülmetélést és a gyerek elnevezését is. ezen is viták szoktak lenni (sok nőt láttam a neten ezzel kapcsolatosan kommentelni).

illetve amikor a gyerek elkezd tanulni az őt körülvevő világról (1 éves kortól), akkor a nem-muszlim nő általában azonnal rástartol arra hogy a saját hitét népszerűsítse, akkor is ha ő maga nem követi igazán.

és sajnos a férfi nem tud sokat tenni, ha ő napközben távol van, a nő meg egyedül van otthon a gyerekkel vagy gyerekekkel, mert nem dolgozik.

itt indul el általában a karácsonyozás meg a sok egyéb nem-muszlim fesztivál megismertetése a gyerekekkel. és a nő a nem-muszlim családjánál is csak az iszlámmal való szembeszegülést látja amikor a nő elviszi a gyerekeket oda.

a sok varázslást tartalmazó mesefilm, zene, nem-muszlim fesztiválok elrejtése a gyerekek tv és egyéb műsoraiba meg a gyerekek játékaiba.

én már láttam olyat hogy egy nem-muszlim csaj (lehet hogy nem is feleség volt csak barátnő, de Allaahu a'lam) elment a muszlimok ünnepére a lurdy házba és ott elkezdte a gyerekeknek mondani a mikulásozást és hogy kaphatnának édességeket mint mások ha ők is tartanák ezt..., pedig ez a mi ünnepünk volt, de ő odajött a gyerekeket felizgatni és én is csak azért hallottam ezt mert a gyerekek közelében álltam).

aztán a nem-muszlim nő nem akar általában kivándorlást végezni a nem-muszlim országból a muszlimok lakta országba, illetve válással fenyegetőzik ilyen és ehhez hasonló esetben, amit néha be is szokott váltani, és ilyenkor a nem-muszlim nő megszerzi a muszlim gyerek(ek) felett a gyámságot és hitetlent nevel belőlük.

egy nem-muszlim nő miért tanítaná a gyerekeit az iszlámra, amit ő maga nem ismer és/vagy nem akar belépni?

ezen kellene elgondolkozni.

a nem-muszlim országban a nem-muszlim anya érdekeit nézi a bíróság.

nem lehet semmilyen hitű barátnője egy muszlim férfinek.

sőt, a házasságot is érvénytelenítheti, ha a házasulandó pár egyik vagy mindkét tagja parázna.

akár egymással paráználkodtak, akár nem.

ha valaki házasságon kívül elhálta a házasságot, akkor ilyenkor kell egy időszak amíg távol vannak a felek egymástól (egy hónap várakozási idő), és kell az őszinte megbánás is.

máskülönben a házasság nem érvényes, akkor sem ha van papírjuk róla a mecsettől.

egy muszlim férfinek csak felesége vagy feleségei lehetnek.

ugyanez igaz a muszlimákra is, csak a férjükkel lehetnek intim viszonyban, és a mi esetünkben (muszlimák, in shaa' Allaah) csak muszlim lehet a férjünk.

még egy mondat a kérdező kérdésére reagálva.

muszlim férfi a nem-muszlim nők közül is csak a keresztény vagy zsidó nőt veheti el, ha hisz a hitének az alaptanításaiban és szűzies is.

(ez fontos, mert sok lány magát tévesen kereszténynek hiszi, holott itt nem a karácsonyozás megtartásáról van szó, hanem hogy hisz-e a hitének az alaptanításaiban)

ahogy így elolvastam a kérdésedet, úgy látom hogy itt a második feltétel nincs meg nálatok...

2013. júl. 16. 16:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvben lehet keresztény a feleség, de ahogy a muszlim hozzászóló írta, ezt ők sem tartják szerencsésnek. Az iszlám tiltja a házasságon kívüli nemi kapcsolatot.
2013. júl. 16. 20:22
 7/8 mustafa33 ***** válasza:
100%

Magyar mondás szerint: suba a subához, guba a gubához!

Keresztény Bibliából: felemás igába ne hajtsd a fejed!

Első, miért kellen meghalni annak aki belenéz a Quránba?

Miért lenne bűn? Nem a belenézés a bűn.

Ezt úgy értelmezd, hogy aki belenézet és elolvasta az megismerte Isten szavát, az igazságot. És aki megismerte az igaz vallást és mégsem fogadja azt el, az követ el bűnt.

2013. júl. 19. 23:56
 8/8 anonim válasza:
Először is elnézést, de rengeteg hülyeséget hordtatok össze. Másodszor, barátnőjük lehet, de csak ha úgy viszonyultok egymáshoz, mint barátok. A többi bűnnek számít nála :) Házzaság pedig csak akkor valósulhat meg, ha felveszed a vallásukat.. A szülők nem támogatják, mert ez náluk nem elterjedt :)
2017. szept. 10. 20:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!