Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az eredendő bűn tanítása nem...

Az eredendő bűn tanítása nem eredményez negatív énképet (bűnös vagyok, gonosz vagyok) és alacsony önértékelést (nem vagyok szeretetre méltó, csakis Jézus elfogadása által, stb. ) az emberben? Részletek a kifejtős részben.

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a Bibliában az áll, hogy mindenki bűnös, és csak Jézus képes ettől megváltani.

Mi közöm van nekem akár Ádám, akár a szüleim bűnéhez?

Hogy lehet ezt "örökölni"?

De olyan, mintha ezt manipulálásra simán használhatnák és használják is.

De közben ugye vannak más vallások, ahol azt mondják, hogy mindenki a saját bűnéért felelős, vagyis nincs az ún. eredendő bűn.

Ez nekem sokkal reálisabb.

Mi közöm nekem másnak olyan bűnéhez, amiben magam nem vettem részt, sőt meg sem születtem még?

2013. júl. 14. 21:23
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
0%

Könyörgöm, gondolkozz már egy kicsit.

Ha nem örökölted a bűnt és akkor a tetteidben gondolkodásodban tökéletesnek kellene lenned, és mivel bűntelen vagy nem is halnál meg,

Nem paráználkodna nem dohányozna nem káromkodna nem háborúzna senki és még folytathatnám.

De megöregszel, és meghalsz.

Tehát örököltél valamit amiért ez történik veled ami Ádámmal is

Nem gondolod?

2013. júl. 15. 19:11
 32/36 anonim ***** válasza:

Persze, Isten hirtelen beültette Ádámnak az öregedésért és a halálért felelős gént.

Ez teljesen logikus.

2013. júl. 15. 19:47
 33/36 anonim ***** válasza:

Nahát De okos...

Hogy Találtad ki?

Bizonyára génsebész vagy....

Ha nem is így történt, de egy biztos, levette róluk a kezét, és nem engedte, hogy örökké éljenek, és ez kihatott az utódokra is,

Az öröklött bűn hatását szemléltethetnénk egy olyan örökletes betegséggel, mint amilyen a hemofília (véralvadási zavar). Például lehet, hogy már olvastál arról, hogy II. Miklós orosz cár és Alekszandra Fjodorovna fia, Alekszej örökölte a szüleitől a hemofíliát. Előfordul, hogy a hemofíliás szülők gyermekei nem betegednek meg, de attól még lehetnek a betegség hordozói. A bűnnel azonban egy kicsit más a helyzet. Az Ádámtól örökölt bűn és annak káros következményei elkerülhetetlenek. Mindenki szenved tőle, és a halál biztosan utolér mindenkit. Kivétel nélkül minden gyermek örökli a szüleitől.

Mint bűnös ember, saját állapotáról ezt írta Pál apostol: „én testi vagyok, eladva a bűn alá. Mert a jót, melyet akarok, nem teszem, hanem a rosszat cselekszem, melyet nem akarok. Gyönyörködöm én az Isten törvényében a szerint az ember szerint, ami belsőleg vagyok, de látok egy másik törvényt a tagjaimban, amely hadakozik az elmém törvénye ellen, és a bűn tagjaimban levő törvényének foglyaként vezet. Én nyomorult ember!” (Róma 7:14, 19, 22–24).

Amíg a földön volt, prédikált arról a jó hírről, hogy az emberek felszabadulnak az Ádámtól örökölt bűn összes hatása alól, a betegséget és a halált is beleértve

2013. júl. 15. 20:48
 34/36 anonim ***** válasza:

A betegséget vírusok és baktériumok okozzák, nem nagyon lehet tőlük megszabadulni.

Ez igaz a halál és az öregedés génjére is.

Sőt, a hemofilia is ilyen.Bizonyos vírusok képesek az örökítőanyagban meghúzódva vegetálni, így az öröklődéssel szaporodnak generációról generációra.

2013. júl. 15. 22:33
 35/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Az az észrevételem, hogy Pietrosol rátapintott a lényegre, ami éppen ihlette a kérdésemet!

Ugyanis én a bűnnek azt a jelentését használom, hogy:

az Én-ről (Self, Atman) való megfeledkezés, az attól való eltávolodás és így ahelyett magunkat a testtel, érzésekkel, gondolatokkal, lelkiállapotokkal azonosítjuk.

Ugyanis bár Isten képmására lettünk teremtve, erről megfeledkezünk, vagyis bűnbe esve a saját útjainkat követjük.

A megtérés pedig ennek tudatosulása, és az Énnel való önazonosság helyreállítása.

De ez már eléggé mély, filozófiai vonal...

2013. júl. 15. 22:54
 36/36 anonim ***** válasza:
0%
Az örökletes bűn egy gonosz tanítás.
2019. júl. 7. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!