Az eredendő bűn tanítása nem eredményez negatív énképet (bűnös vagyok, gonosz vagyok) és alacsony önértékelést (nem vagyok szeretetre méltó, csakis Jézus elfogadása által, stb. ) az emberben? Részletek a kifejtős részben.
Azt tudom, hogy a Bibliában az áll, hogy mindenki bűnös, és csak Jézus képes ettől megváltani.
Mi közöm van nekem akár Ádám, akár a szüleim bűnéhez?
Hogy lehet ezt "örökölni"?
De olyan, mintha ezt manipulálásra simán használhatnák és használják is.
De közben ugye vannak más vallások, ahol azt mondják, hogy mindenki a saját bűnéért felelős, vagyis nincs az ún. eredendő bűn.
Ez nekem sokkal reálisabb.
Mi közöm nekem másnak olyan bűnéhez, amiben magam nem vettem részt, sőt meg sem születtem még?
Ez számomra olyan köpönyegforgatás:
- ha alátámasztja az érvelésemet, akkor elfogadom a természettudományos példákat, őt tényként kezelem azokat
- ha összeütközésbe kerülne az érvelésemmel (pl. az evolúció), akkor azt tagadom
A gének, öröklődés és fertőző betegségek nem tartoznak az evolúció alá.
Továbbá az evolúció nem az élőlények eredeztetésére ad magyarázatot, ezért nem zárja ki az élet megteremtését, csak azt, miszerint Isten olyannak teremtette az élővilágot, amilyennek ma is ismerjük.
Az evolúciónak és a DNS-nek semmi köze nincs a teremtéshez. A tanúk szerint meg a lélek maga a test. Ezért a bűn hogyan terjed? Vírussal? Vagy Isten tart bűnösnek?
A génekről, vírusokról meg részecskékről jobb nem tudni, amit gondolok.
Kedves mindenki.
a teremtő hozta létre a sejteket, géneket és a Dnst-is
Amit a gyermek örököl a szüleitől a szülő természete, haja színe, szeme, arc formája néhány tulajdonság...
amikor Ádám fellázadt a tettei beleívottak mint egy programként az életébe, így nem adhatta át a teljes tökéletességet.
Ez megmutatkozott, akkor amikor a bűn elkövetése után ami addig természetes volt, azt takargatni valónak tartotta és Isten elől is elbújt, vagy is szégyellte a tetteit is és a testét is amit pedig a Teremtő hozott létre.
Kedves utolsó válaszoló!
Azt ne akard már bemesélni, hogy valaki tettének következménye a génekben öröklődik!
Isten ilyet mondott:
Teremtsünk embert a saját képmásunkra.
Ha Éva és Ádám tette ezt felül tudta írni, azáltal, hogy a bűn öröklődik, akkor igen gyenge, vagy hibás "gén" lehetett az, amely azért felelős, hogy "Isten képmása" maradjunk...
Szia!
De azt eredményez! Hála Istennek a Biblia nem tanítja! A Szentírás bűn által megrontott emberi természetről tanít, ami hajlam a bűnre, ezt örököljük a felmenőktől. Ezt örökölte Jézus is, annyi különbséggel, hogy ő tudott uralkodni felette, így soha nem követett el bűnt. Általa tudunk mi is győzni felette.
Üdv. Péter
Szia!
De igen, kifejezetten destruktív. Viszont nem lehet elmenni, amellett a fordítási és így fogalmi korcsosítás mellett, amit a Bibliafordítók elkövettek.
A bibliai bűn eredetileg nem azt jelentette, ahogy ma használjuk. Ott a bűn nem egyenlő a cselekvésben megvalósuló bűnnel (bűncselekménnyel), mert a cselekmény már csak következménye a bűnnek. A bűn eredendően a cél elvétését, öntévesztést jelent. Ez gyakorlatilag az az állapot, amikor az ember önmagát a gondolataival, érzelmeivel, az önmagáról alkotott képpel, fikcióval, az egójával összetéveszti. (ezt egyébként megtalálod a hinduk tanításaiban is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!