Az eredendő bűn tanítása nem eredményez negatív énképet (bűnös vagyok, gonosz vagyok) és alacsony önértékelést (nem vagyok szeretetre méltó, csakis Jézus elfogadása által, stb. ) az emberben? Részletek a kifejtős részben.
Azt tudom, hogy a Bibliában az áll, hogy mindenki bűnös, és csak Jézus képes ettől megváltani.
Mi közöm van nekem akár Ádám, akár a szüleim bűnéhez?
Hogy lehet ezt "örökölni"?
De olyan, mintha ezt manipulálásra simán használhatnák és használják is.
De közben ugye vannak más vallások, ahol azt mondják, hogy mindenki a saját bűnéért felelős, vagyis nincs az ún. eredendő bűn.
Ez nekem sokkal reálisabb.
Mi közöm nekem másnak olyan bűnéhez, amiben magam nem vettem részt, sőt meg sem születtem még?
Nem nem kelti azt az érzést.
sőt alázatra nevel, ami nem össze keverendő a megalázással.
Jézus is aki pedig tökéletes volt alázatot tanult, és engedelmességet abból amit elszenvedett.
Mi közöd van hozzá?
Mivel Ádámék nem tudták a tökéletességet átadni a gyermekeiknek, mert maguk is elvesztették azt, így senki nem örökölhet tökéletességet bűntelenséget két tökéletlen bűnös embertől.
Mert ezek benne vannak a génjeinkbe
Ha nem örökölted volna akkor meg sem kellene halnod.Mert hát mi közöd hozzá?
De meghalsz, nem csak Te lehet hogy még én is.
De ott van Jézus áldozata ami ha jogilag érvényben lesz akkor élni fogsz, ha elfogadod Isten ezen elrendezését, akik meghaltak azok pedig vissza kapják az életüket.
ezért kellett Jézus áldozata,
Hol van olyan vallás, ami azt mondja, hohy nincs örökletes emberi bűn? A vallásoknak 2 nagy csoportja van: 1.) pre- judista /zsidó, keresztény, muszlim/ náluk ott van Ádám és Éva, és velük az eredendő vagy ősbűn
2.) Pre-hindi /Hindu, Budhista/ náluk ott az előző életedből hozott karma.
Ez valóban jó a manipulálásra, hiszen ezzel minden embernek állandóan eszébe lehet hozni, hogy van rossz, amit le kell dolgozni (spirituális értelemben).
Ha nem tetszik a rendszer, akkor ott van még az ateizmus. Ott nincs bűnöd mikor megszületsz, és akkor sem lesz, mikor meghalsz.
Ádámék bűne miatt bejött először a szellemi, majd a fizikai halál.
Elsősorban azt jelenti, hogy az ember szelleme elszakadt Istentől. Isten haragja jött rá a világra. Ez alól kizárólag Jézus Krisztus megváltása adott tökéletes megoldást, mármint aki elfogadja.
Erről szól a biblia első néhány lapja.
Az első emberpártól származik a ma élő minden ember.
Ha elfogadod, hogy genetika által lehet örökölni betegségeket, akkor könnyebb megértened, hogy ezt az Istentől való elszakadást is örököltük.
Nem akartuk, nem kértük, de adottság. Nincs kivétel. Nincs semlegesség. Ha akarod, ha nem, ez van.
Ezt nevezzük hétköznapi szóval eredendő, Ádámtól örökölt bűnnek. Ez tehát minden élő embert érintett a világtörténelemben. Ehhez teszi hozzá az ember, amit élete során elkövet igazságtalanságokat, törvénytelenségeket, erkölcstelenségeket...vagyis saját bűneit.
Ha ezekkel tisztában vagy, akkor az nem negatívum, nem manipuláció, hanem józanság. Egyszerűen, ha tudomásul veszel tényeket, akkor van kiindulási pontod.
Ha teszem azt tagadod, akkor magadat csapod be.
Nem kell neked más vallásokat elhinned, elég a biblia.
Tedd meg magadért, hogy átolvasod az evangéliunmokat, majd a Rómabeliekhez írt levél első nyolc fejezetét. Ez utóbbi néhány oldalon át taglalja a feltett kérésedre a választ. Hogyan szabadulhat ki az ember a bűnből, hogyan harcol a bűn az igazság ellen. Mi a megoldás...stb. Nagyon érdekes és ha figyelmesen olvasod, még érthető is, bár koncentrálni kell. Pál néhol furán, de igen találóan fogalmaz. Én szeretem. :)
Prókátor!
Szerintem van különbség aközt, ahogy a keresztény vallás értelmezi az áteredő bűnt és az egyéb keleti vallások az ún. reinkarnáció után "ledolgozandó bűn"-t!
Ugyanis ez utóbbi az én saját tettem következménye, míg az előzőekében ott van Ádám és Éva bűne, amit állítólag mindenki örököl...
Nem azzal van bajom, hogy a saját tettem következményét kell vállalnom. Ez szerintem alap.
Hanem az, hogy az áteredő bűn következtében MINDENKIT bűnösnek mondanak, és ezzel sakkban lehet tartani embereket. Irányítani lehet őket. Nekem úgy tűnik, hogy a keresztény vallás egyik célja a nép irányítása...manipulatív módon.
Alapvetően MINDEN vallásnak a manipuláció a célja! És mindig is az volt a céljuk! A sakkban tartás!
A karma, amit magaddal hozol, gyakorlatilag az a Te bűnöd? Hiszen nem Te követted el személyesen! És amit Te követsz el most, azt másvalaki fogja ledolgozni!
Ádám és Éva a pre-judaista vallások karmikus bűne. Annyi a különbség, hogy az Átterdő bűn egyformán sújt mindenkire, és könnyen és gyorsan meg lehet tőle szabadulni, addig a karmikus bűnben benne van, hogy az előző életed mennyire "cseszte el", valamint azt egy életen átt kell viselned, és még azon túl is. Vagyis szerintem az átteredő bűn "igazságosabb" (már ha beszélhetünk igazságról ez esetben :-) )!
Azt nem értem, hogy ha a bűn öröklődik (DNS meg kutya ... miatt), akkor nem csak azok lehetnek bűntelenek, akiknek Jézus az apja?
Ha nem, akkor különben meg csak azért lehet bűnös az ember, mert Isten annak tartja őket. Nem?
Ezt a verset sokan ismerik
(Róma 5:12) 12 Ezért van, hogy amiképpen e g y ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek. . .
Tessék elemezni a verset.
Egy ember által be jött a bűn és a halál:
Minden emberre át terjedt, ezért bűnösök.
Vegyük példának egy fertőző betegséget
Ha valaki megfertőződik és testi kapcsolata lesz egy nem fertőzöttel, ha akarja ha nem megfertőződik.
Mi elkaptuk Ádámtól ezt a fertőző betegséget.
Méltán haragudhatsz rá, de nem tehetsz ellene semmit, ha tótágast állsz akkor se
De jön valaki, aki egy védő oltást kitalál, amit ha beadnak mindenkinek az életet biztosít, de bizonyos követelményeknek meg kell felelni, hogy ezt az oltást megkapd.
Mondjuk, fizetned kell oltásonként 100 millió forintot
de neked nincs annyi pénzed és másoknak sincs.
De jön valaki aki ezt helyetted is kifizeti, de cserébe azt kéri, hogy dolgozzál neki,
Na nem robot munkát, hanem egyszerű emberi munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!