Mi az hogy ateista?
Ateista = aki nem hisz Istenben, es kifejezetten tagadja a letezeset (istentagadok)
Agnosztikus = aki nem hisz Istenben, bar nem tagadja feltetlenul a letezeset (szkeptikusok)
Deista = aki hiszi, hogy Isten letezik, de tagadja, hogy aktivan torodne a vilaggal vagy az emberiseggel (racionalistak)
Teista = aki hiszi, hogy Isten letezik, es jelenleg is aktivan beavatkozik a vilag menetebe (hivok)
"Ateista = aki nem hisz Istenben, es kifejezetten tagadja a letezeset (istentagadok)"
Az ateistáknak csak a töredéke ilyen!
Az ateista többség józanul gondolkodik, ezért nem mondja azt, hogy semmiféle isten nem létezhet.
Aki ezt mondja, az az antiteista lenne, de ilyen szó nincs.
A-teista = isten nélküli és nem istentagadó!
12-es: igen, mert ezek hite nem feltetlenul kotheto Istenhez.
Egesz vallasokat is nevezhetunk ateistanak (vagy pontosabban anti-teistanak), peldaul a buddhizmust vagy hinduizmust, ugyanis ott nincsenek istenek.
13-as: en a lexikon szerinti meghatarozast irtam, nyilvan sokan mast ertenek alatta. Akik szeretnek pontositgatni, azok szamara vannak olyan kifejezesek, mint "gnosztikus ateizmus", "agmosztikus ateizmus", "ateista agnoszticizmus" stb.
-aa-!
Köszi a méltatást, de nem én vagyok zseni, hanem Béla bátyánk. Egyébként, ami a többi hozzászólásomat illeti,-szerintem-,sokan másként vélekednek. Lehet, hogy nekik van igazuk, mert az ő világukban az én igazságom hazugság.
Kedves Pietrosol, Béla bátyó IS zseni. ÉS zseniálisan tüntették el életében őt, és zseniálisan nem értik még/már ma sem sokan. De azért olyan jól esnek a hozzászólásaid az egyre antitradícionálisabb sötét inercialitásban.
Egy világ van, egy igazság és az nem birtokolható. De a megismerésben haladni és valahogy kifejezni- akár egy hozzászólásban, vagy akár a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységünkben - lehet. Hogy az Igazság, a teremtetlen, nemduális, osztatlan fény felé haladjunk, minden akadály ellenére, ahhoz segítsen bennünket az Isten!
-aanna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!