Ki a két tanú a Biblia szerint?
Hogyne lenne!
Jel 11,3 És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezer kétszáz hatvan napig.
És mit jelent? Ezt kizárólag a Bibliából kell, hogy megtudjuk! Mert:
Péter Apostol II. levele 1. rész 20.
Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
Ha tovább olvasod a Jelenések könyvét, megtudhatod, hogy mi az a két tanúbizonyság:
3. És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezer kétszáz hatvan napig.
4. Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, a melyek a földnek Istene előtt állanak.
Most már "csak" azt kell elolvasnunk a Bibliából, hogy mit jelent, hogy olajfa, és gyertyatartó.
Zakariás próféta könyve 4. rész
2. És mondá nékem: Mit látsz te? És mondám: Látok ímé egy merő arany gyertyatartót, tetején az olajtartója, rajta pedig annak hét szövétneke, és hét cső a szövétnekekhez, a melyek a tetején vannak;
3. És mellette két olajfa: egyik az olajtartó jobb oldalán, a másik pedig annak bal oldalán.
4. És felelék, és mondám az angyalnak, a ki beszél vala velem, mondván: Mik ezek, Uram?
5. És felele az angyal, a ki beszél vala velem, és mondá nékem: Hát nem tudod-é, mik ezek? És mondám: Nem, Uram!
6. És felele, és szóla nékem, mondván: Az Úrnak beszéde ez Zorobábelhez, mondván: Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel! azt mondja a Seregeknek Ura.
11. És felelék, és mondám néki: Mi ez a két olajfa a gyertyatartó jobb és bal oldalán?
12. És másodszor is felelék, és mondám néki: Micsoda az olajfának az a két ága, a melyek a két arany cső mellett vannak, és öntik magukból az aranyat?
13. És szóla nékem, mondván: Hát nem tudod-é, mik ezek? És mondám: Nem, Uram!
14. És mondá nékem: Ezek ketten az olajjal felkenettek, a kik az egész föld Ura mellett állnak.
Tehát Isten felkentjei, a szentek közössége és Isten beszéde.
Hát eddig még nem adott senki választ neked, hogy konkrétan ki az a két tanú, akit Isten elküld majd az antikrisztusi korszak 7 évének közepén. Jelenések könyve 11,1-6:
"11 Ezután egy nádból készült mérőpálcát kaptam, és ezt hallottam: „Kelj fel, és mérd meg Isten templomát, az oltárt, és azokat, akik a templomban imádják Istent! 2 De a templom udvarával ne törődj, ne mérd meg, mert azt az Izráelen kívüli nemzeteknek adták, akik negyvenkét hónapig tapossák majd a Szent Várost.
----(!!! 42 hónap=3,5 év!!!!)
3 Én pedig hatalmat adok két tanúmnak, hogy prófétáljanak. Ezerkétszázhatvan napig fognak prófétálni, zsákruhába öltözve.”
-----(!!! 1260:30=42 hónap !!!! a babiloni naptár szerint 360 napos volt az
év, tehát e szerint az időszámítás szerint ez 3,5 év lesz, vagyis a Nagy Nyomorúság
idejének a fele.!!!!!)
4 Ez a két tanú az a két olajfa és az a két mécstartó, akik az egész föld Ura előtt állnak. 5 Ha valaki megpróbál ártani nekik, a két tanú szájából tűz jön ki, amely elpusztítja ellenségeiket. Így fognak meghalni, akik megkísérelik bántani őket. 6 Ennek a két tanúnak hatalma van arra, hogy bezárják az eget, és ne essen az eső addig, amíg a prófétálásuk ideje tart. De hatalmuk van arra is, hogy a vizeket vérré változtassák, vagy hogy bármilyen csapással megverjék a földet, ahányszor csak akarják."
-----Eddig az idézet... Istentől kapják a hatalmukat, halhatatlanok lesznek egészen addig, amíg Isten be nem fejezi rajtuk keresztül a munkáját. Ki ez a két tanú? Vajon találkoztunk már velük? Mózes és Illés az a két próféta, akik ugyanazt a csodákat vitték véghez, az Ószövetségben olvashattok róla. Illés próféta halála érdekes, Ő nem úgy halt meg, mint bárki más, hanem tüzes szekéren (harci kocsin) ragadta el őt az Úr. Mózes élete végén is titokzatos
dolgok történtek a temetésén, csak Isten volt akkor jelen!
Júdás 1: 9 „ Pedig Mihály arkangyal , mikor az ördöggel vitatkozván Mózes teste felett vetélkedett,…”
Nincs elég információnk arra nézve, hogy miért állt elő ez a vita Mózes testéért, de
az biztos, hogy Istennek terve volt Mózessel még a továbbiakban is. Sátán azokért
száll vitába, akiket Isten használni szeretne. Tehát Illés és Mózes lesz a két tanú.
eric_one!
Az 1260 nap már Dániel könyvében is szerepel.
A probléma az, hogy a próféciákban a nap az egy év:
Ez 4,6 És ha ezeket kitöltötted, feküdj a jobboldaladra másodszor, és viseld a Júda házának vétkét negyven napig; egy-egy napot egy-egy esztendőül számítottam néked.
Dániel is pontosan tudta ezt, nem véletlenül rémült meg. A 8. fejezetben Dániel kapott egy 2300 napra szóló látomást.
14. És monda nékem: Kétezer és háromszáz estvéig és reggelig, azután kiderül a szenthely igazsága.
Majd a 9. fejezetben:
2. Uralkodásának első esztendejében én, Dániel, megfigyeltem a könyvekben az esztendők számát, a melyről az Úr ígéje lőn Jeremiás prófétához, hogy hetven esztendőnek kell eltelni Jeruzsálem omladékain.
Dániel nem értette, azt hitte Isten a hetven esztendőt kibővítette 2300 évre. (2300 nap az kicsit több, mint 6 év, tehát pontosan tudta, hogy a napokra szóló próféciák éveket jelentenek.)
Ez pontosan megfigyelhető szintén Dániel könyvében a Jézus eljöveteléről, és szolgálatáról szóló részben:
26. A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.
27. És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
3 és fél évig szolgált, majd újabb 3 és fél évig az apostolok csak Izrael gyermekeinek hirdethették a jó hírt. Aztán lehetett a pogányok közt hirdetni.
Tehát nap = év a Jelenések könyvében, főleg, mert párhuzamos a Dániel könyvével.
Vagy akkor ez mit is jelent?
Jel 12:6 Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz hatvan napig.
Ez ugyan arról az időről szól. Amikor a két tanúbizonyság gyászruhába öltözve prófétál, az igaz egyház elbújik. Ez 1260 év. Kvázi a katolikus egyház uralma, az eretnekség, a máglya, a egyházi hatalom időszaka.
Utolsó!
És hogy állsz ezzel?
1Thess 4,17 Azután mi, a kik élünk, a kik
megmaradunk, elragadtatunk
azokkal együtt a felhőkön az Úr
elébe a levegőbe; és ekképen
mindenkor az Úrral leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!