Isten miért hozta létre a tudás fáját?
Ki mondta, hogy nem akarta, hogy az ember bűnbe essen? Szerintem éppen ez volt a lényeg! Az ember bűnbe esik - Jézus felszabadítja a bűn alól / innentől kezdve az emberé teljesen a szabad akarat, hogy Isten kinyilvánított szeretetét, vagy inkább a bűnt követi-e?
Másrészről: Isten egyszer már "megjárta" egy teremtményével (az angyalokkal). Egy gyengébb, egyszerűbb típusnak (ember) egyszerűbb próbát állított fel, ami nem is követelt olyan sújos büntetést, mint az angyaloknál.
És ezzel a fa/bűn/Jézus/megváltás sorral, talán arra is lehetőséget adott, hogy bukott angyalai is visszatérhessenek a menyországba!
Ha jelképes mese, akkor Jézus miért tette a kezdethez az emberpár teremtését? Mt 19,4
Miért valóságos személyként említi az újszövetség Ádámot és Évát? 2Kor 11,3; Rm 5,14; 1Kor 15,45 stb
A Biblia azt állítja, hogy az ember hozta be a halált a világba (Rm 5,12; 1Kor 15,21), az evolúció szerint a halál hozta az embert a világba. Ha a világban lévő halálhoz semmi köze az embernek, akkor minek nekünk megváltás?
Mert ez csak egy mese, ami az ember fejéből pattant ki. Ugyanolyan , mint a görög mitológia vagy a római mitológia.
Egyébként is. Ezt a történetet nem kell szó szerint elhinni. Az Egyház (mivel én egyházi suliba járok , így tudom) azt tanítja, hogy ez csak egy szemléltető tanítás. Nekem pap a fizika tanárom és a hittan tanárom. Az Egyház is elfogadja az ősrobbanás elméletet és azt tanítja, hogy a bibliai teremtéstörténetnek csak annyi az értelme, hogy minden Istentől származik. Isten nem úgy teremtette a világot, mint, ahogyan az a bibliában le van írva. Az csak egy emberi elképzelés és ezt az egyház is tudja és tanítja is. A papok is elfogadják a tudományos tényeket és az ősrobbanást. Nekem a hittan tanárom mondta, hogy ezt az egész teremtéstörténetet nem kell komolyan venni. A lényeg: ez csak egy mese.
"ez csak egy szemléltető tanítás"
Aha, na de akkor mennyi is igaz a bibliából?
A Biblia szimbolikus.
Kell hozzá a kulcs,az alázatos lélek.
Mert nem az embernek íródott,nem a külső embernek vagyis nem észből lehet érteni.Ezért ételmezi minden ember másként.
Mert a bensőnkhöz szól,és imádságos lélekkel szívvel olvassuk.Én mindig imádkozom előtte,hogy szívembe tudjam fogadni a Szentszellem Tanítását.
"Kell hozzá a kulcs,az alázatos lélek."
És persze egy nagyfokú naivitás is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!