Vétek az ha az ember mindent tudni akar?
Isten titkait nem szabad fürkészni!
lolll hazudtam, ez hülyeség:D mi visz minket előre, ha nem tudás, most őszintén? ha mindenki hívő lenne, akkor most egy sötét kunyhóban haldokolnánk a pestis miatt mindannyian? technológia és fejlett orvostudomány nélkül?
mi marad meg, ha nem a tudás? a szépség? a jóindulat? nem, ezek bármikor eltűnhetnek. ja, a hit. nem, bocs. az is bármikor megrökönyödhet.
most nem fogok kiselőadást tartani arról, hogy a kereszténység tette tönkre a világot, mert akkor csak megint olyan lennék mint ők, és rá akarnám tukmálni az egyéni nézeteimet másokra, de álljon már a menet, te most komolyan minden mozdulatod előtt azon fogsz parázni, hogy ez jó-e az úr szemében, tekintettel lévén arra, hogy minden relatív, mert a jót is csak rosszal érhetjük el?
de maximum azért nem akarják a naaagy vallásosok, hogy tanulj, brútusz tanulj, mert egyszer csak rájönnél arra, hogy hoppá, csak a földet nem hét nap alatt teremtették...
szóval ÉLD AZ ÉLETEDET, egy van belőle, ne arról szóljon az életed, amit elvárnak tőled, hogy egész életedben egy rohadt könyv irányítsa az életedet, és állandóan lelkiismeret furdalásod legyen a JÓ miatt..
1-nek:
A fogalmazásodból ítélve te sem lehetsz valami tanult ember, mégis a keresztényeket szapulod, hogy ők tették tönkre a világot. Csak egy pillanatra álljunk már meg, ahogy te is mondottad. Valszeg a mai napig a keresztények fejlesztik a haditechnikát a tömegpusztító fegyverekkel egyetemben. Ők hozzák a parlamentben a törvényeket amik miatt az emberek dühösen tüntetni mennek és vernek szét mindent ami csak mozdítható, akár több ártatlan ember kocsiját. Ugye újfent a keresztények a hibásak a kormányok viselkedése miatt akik butítják a népet és a bankok oldalán állnak hogy az utolsó csepp vért is kiszívják az emberből?
CSak hogy értsd: IRONIKUS voltam. Az ember önmaga ellen fordult. Nincs a másik iránt való szeretet, törődés, segíteni akarás, semmi.
Az pedig amit a "rohadt" könyvről írtál ami az életedet irányítja, nos a biblia nem ilyen, viszont azt megsúgom, hogy te az életed minden pillanatában egy olyan könyv szerint élsz amit még csak nem is Isteni sugallat alapján írtak, ez pedig nem más, mint a: BTK azaz Büntető TörvényKönyv.
Húú, mennyivel jobb a tiéd, sőt ha mindez nem elég ott vannak az új törvények amiket a szeretett politikusaid hoznak, nap mint nap. Csókolj kezet nekik. :)
2-nek, igaza van.
3-nak:
Mit is akarsz mondani azzal amit írtál? Mert ezt a részt nem értem:"ha Isten teremtette a világot" eddig tiszta
"akkor az állatoknak fogakat, karmokat, tüskéket, páncélt adott a fennmaradásuk érdekében, az embernek pedig észt, értelmet"
Te egy tényt közöltél velünk, helytelen a feltételezésed. Isten valóban karmokat, tüskéket, páncélt adott az állatoknak, az embernek pedig ész, értelmet.
Tehát te arra akartál ezzel célozni, hogy ha mindezen állítás igaz akkor Istennek léteznie kell? Mert az állításaid igazak...
Szia!
Dehogy bűn, sőt a benned élő isteni lény megismerése a legfontosabb feladat! A külső világ megismerése is fontos lehet, de sokadlagos a belső világod megismerése, felfedezése, működési elvének feltérképezése mögött. Ha Istent kívül keresed, az sem bűn, legfeljebb céltévesztés, hiba.
Nem, nem bűn! Az a normális, ha az ember törekszik a tudásra.
Csak mindeközben tudomásul kell venni, hogy nem tudhatunk és nem érthetünk meg mindent. És néha el kell ismerni, hogy tévedtünk. De itt sem a tudásra való törekvés a gond, hanem az, ha valaki túl sokat képzel magáról és/vagy túl sokat vár el magától!
#3-as vagyok.
Valóban egy tényt közöltem, és a kérdésre adtam vele a választ, hogy nem vétek a mindenség iránti tudásszomj, elvégre ezért van eszünk, az ember "fegyvere" az értelem, míg az állatoké többek között a felsoroltak - mintegy párhuzamos példával megvilágítva az érvelésemet.
Ha esetleg az zavart meg, hogy nem vagyok keresztény, akkor hozzáteszem, hogy ezzel a következtetéssel nem arra akartam kilyukadni, hogy Isten létezik-e vagy sem, e tekintetben tényleg csak feltételezéseim vannak, ezért ezt nem akartam nyíltan leszögezni semmilyen álláspontot, ezt a nálam jártasabbakra bízom.
Ezen felül tiszteletben tartom és elfogadom mindenki véleményét - még az első válaszolóét is, igaz én sem értek vele egyet.
Örülök, hogy elvileg a keresztények sem ítélik el a tudást.
Azért ez nem volt mindig így... a Bibliában is jó pár példa van rá. Első elég jól leírta, csak átesett a ló túlsó oldalára.
Akkor viszont remélem, hogy támogatjátok az őssejtkutatást is. Azért, hogy ne csak szavakban ne ítéljétek el a tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!