Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik szent-hez kell imatkozn...

Melyik szent-hez kell imatkozni egy nonek, aki gyermeket szeretne, de nehezen adatig meg neki?

Figyelt kérdés

Sajnos 3 eve kuszkodunk a ferjemmel,hogy gyermekunk lehessen.

Szeretnek imatkozni egy szent-hez,de nem tudom melyikhez kell.

Valaszokat elore is koszonom

2013. júl. 11. 18:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
37%

A nulla százalékomból ítélve a katolikusok nem olvasnak Bibliát, akkor adok nektek egy kis tudást, hogy miről is van szó!

Szabad angyalokhoz imádkozni? Nem! Ők is teremtett lények!

"És én János vagyok az, a ki ezeket

hallottam és láttam: és mikor

hallottam és láttam, leborulék az

angyal lábai előtt, hogy őt imádjam,

a ki nékem ezeket megmutatta

vala.

Az pedig monda nékem: Meglásd,

ne tedd; mert szolgatársad vagyok

néked, és a te atyádfiainak a

prófétáknak, és azoknak, a kik

megtartják e könyvnek beszédeit.

Az Istent imádd." - Jel 22,8-9

Kell imádkozni? Igen!

„Állandóan kérjetek, és adnak

nektek; állandóan keressetek, és

találtok; állandóan zörgessetek, és

megnyittatik nektek. Mert mindenki,

aki kér, kap, és mindenki, aki keres,

talál, és mindenkinek, aki zörget,

megnyittatik” ( Lukács 11:9, 10 )

Van közbenjárás? Van, kétféle:

Amikor az Úr Jézus jár közben miértünk

Amikor mi imádkozunk egy másik emberért.

1Tim2,1-2: „tartsatok

könyörgéseket, imádságokat,

esedezéseket és hálaadásokat

minden emberért: a királyokért és

minden feljebbvalóért, hogy békés

és csendes életet élhessünk teljes

istenfélelemmel és tisztességgel." -

Kell imádkoznunk minden emberért

és a nyugodt, békés életért.

Jak5,13-16: "Beteg valaki köztetek?

Hívassa el az egyház presbitereit,

azok imádkozzanak fölötte, és

kenjék meg őt olajjal az Úr

nevében! A hitből fakadó imádság

megszabadítja a beteget, és az Úr

felsegíti őt, ha pedig bűnökben van,

bocsánatot nyer. Valljátok meg

tehát egymásnak bűneiteket, és

imádkozzatok egymásért, hogy

meggyógyuljatok, mert sokat

megtehet az igaz ember

könyörgése."

Ef.6,18-20 Legyetek éberek, és

imádkozzatok kitartóan az összes

szentért

Mit mond Isten a máshoz szólt imához?

„Én vagyok az Úr, ez a nevem, nem

adom dicsőségemet másnak, sem

dicséretemet a bálványoknak.” (Ézs

42:8)

Kihez kell imádkozni?

Mt 6:9 "Ti tehát így imádkozzatok:

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,

szenteltessék meg a te neved,

Mt 6:10 jöjjön el a te országod,

legyen meg a te akaratod, amint a

mennyben, úgy a földön is;

Mt 6:11 mindennapi kenyerünket

add meg nékünk ma,

Mt 6:12 és bocsásd meg vétkeinket,

miképpen mi is megbocsátunk az

ellenünk vétkezőknek;

Mt 6:13 és ne vigy minket kísértésbe,

de szabadíts meg a gonosztól; mert

tied az ország, a hatalom és a

dicsőség mindörökké. Ámen."

Miért vagytok vakok és süketek?

2013. júl. 11. 20:35
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező! Borulj térdre és úgy fohászkodj Istenhez teljes hitedből, mert csakis hozzá szabad imádkozni, hisz ő az imák meghallgatója és teljesítője! Imádkozni álhatatosan kell és egyáltalán nincs semmiféle közbenjárás! Jézus nevében kérd, ez nagyon sokszor le van írva a Bibliában!
2013. júl. 11. 20:38
 13/23 anonim ***** válasza:
68%
11.-es, a 0% elsősorban a stílusodnak szól. Ilyen módon, szeretet nélkül próbálsz meg "evangelizálni"? Főleg keresztény testvéreidet? Bálványimádást emlegetsz és azt gondolod, hogy akiket így minősítsz, majd tapsikolni fognak? Milyen felekezethez tartozol, meg szabad kérdeznem?
2013. júl. 11. 20:40
 14/23 Prókátor ***** válasza:
67%
Nem mindegy, melyik felekezethez tartoznak? A lényeg az a csupa szeretet és segíteni akarás, amivel mások iránt vannak! Hiszen más ember leki szenvedését arra használják fel, hogy saját eszméiket hirdessék mindenekfelett valónak. Hogy van valaki, aki szenved, és még növelik leki kínjait azzal, hogy leostobázzák, megalázzák hite miatt; ezt tanította Jézus is! Vagy nem?
2013. júl. 11. 20:49
 15/23 Prókátor ***** válasza:
81%

Off:

Majd elfelejtettem!

Halott emberek segítségét kérnénk, mi katolikusok? Lehet. Ez esetben valóban nagyon ostobák vagyunk. Annyira ostobák vagyunk, mint az apostolok, mikor a Tábor hegyen sátrat akartak emelni a halottaknak (Mózes, Illés)!

2013. júl. 11. 20:54
 16/23 anonim ***** válasza:
Tényleg, ha a halottak nincsenek a mennyben. Mózes mit keres ott? Illést tudom, hogy elragadtatott, de Mózes?
2013. júl. 11. 23:38
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Én a Bibliát és Isten szavát hirdetem te ostoba! Én olvasom a Bibliát és azt a tanácsot adtam a kérdezőnek, hogy ne emberhez, aki már halott, imádkozzon, hanem ahogy le van írva, ahogy Isten parancsolta (hisz a Biblia Isten szava), Istenhez kell imádkozni! Csakis ő hozzá és Jézus nevében!

Mert ezt parancsolta az Úr!

És nem az én eszmém ez, hanem a kereszténység alapja! Egyedül én akarok jót a kérdezőnek, ahogy elnézem, mert az Úr elé akarom terelni!

2013. júl. 12. 05:38
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

11es: a katolikusokon kívül senki más nem imádkozik Istenen kívül máshoz, így nem édes mindegy?

Stílus? Hogy kell másként írni azt, hogy egy hulla nem fog gyermekáldást adni és amúgy is veszett tempóban rohan a pokol felé az, aki nem Istenhez imádkozik Jézus Krisztus nevében, miközben kereszténynek mondja magát, tehát ismeri a törvényt?

A kérdezőnek szüksége lenne Atyánk segítségére, erre mik csinál? Meghalt emberekhez rimánkodik Isten helyett.

Ha benne nem lenne szeretett még a meg nem született gyermek iránt is, akkor nem válaszoltam volna, hanem hagyom, hogy ezek adják egymásnak a rengeteg istentelen és haszontalan tanácsot!

2013. júl. 12. 05:43
 19/23 Mulder614 ***** válasza:
Istenhez kel imádkozni nem a szentekhez. És csakis az Úr Jézus által!
2013. júl. 12. 09:48
 20/23 Prókátor ***** válasza:
100%

Mindenek előtt meg kell mondanom, hogy nagyon sajnálatosnak tartom, hogy itt, ahol egy ember sújos válságának enyhítésén kellene munkálkodni, egyesek "szeretete" miatt egy ilyen vita alkult ki (megint)!

Kedves (?) 17.! Újra és újra elmondtad, hogy a katolikusok halott emberekhez imádkoznak. Ez igaz, hiszen valóban nincsenek már a földön azok, akiket megkérünk arra, hogy imádkozzanak velünk/értünk Istenhez. Csak tudod, ez azért van, mert mi VALÓBAN hisszük és valljuk, hogy van örök élet! Mi úgy fordulunk a szentekhez, mint élőkhöz, akik már nem a földön, Isten országában élnek! Vagyis úgy kérjük segítségüket, mint mikor egy itteni, "élő" testvérünket kérjük meg arra, hogy velünk-, értünk imádkozzanak az Atyához!

És még egy: újra és újra le tudtál ostobázni; de a kérdésem mellett szép ívben elmentél, ezért máshogy kérdezem: Te miért hallgatsz ostobák tanítására? Hiszen szavaid szerint az apostolok ostobák voltak (mint egyszer már mondtam)

2013. júl. 12. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!