Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt találtam a Szent Szellem...

Ezt találtam a Szent Szellem káromlásának. Igaz? Ezt jelenti?

Figyelt kérdés

" Habár ma már nem létezik a

Szentlélek elleni káromlás, észben

kell tartanunk, hogy létezik a

megbocsáthatatlan létforma – a

folyamatos hitetlenség létformája.

Nincs bocsánat olyan ember

számára, aki hitetlenségében hal

meg. A Szentlélek Jézusban való

hitre vezető munkájának folyamatos

elutasítása a megbocsáthatatlan

istenkáromlás. "

2013. jún. 22. 23:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Az első két sor nem igaz, a többi csak akkor, ha Jézust nem hús-vér emberként veszed és a hitet nem azonosítod a hiszékenységgel. A hit egy döntés, bizalom, elfogadás, egy remény, melynek van valóság alapja.
2013. jún. 22. 23:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, jó, de akkor pontosan mit jelent? Honnan tudom, hogy én még nem tettem meg? Ez miatt aggódom, most keresem a neten.
2013. jún. 22. 23:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha aggódsz, akkor nem tetted meg:)

Ez nem a szavakról szól, hanem arról, hogy ki is vagy te.

(Mit gondolsz pontosan és hogy döntesz az életben és miért.)

Akkor káromlod a Szentlelket, ha:

Véglegesen megtagadtad Isten és arra törekszel, hogy árts és bemocskolj mindent, ami az igazságról, szeretetről szól.(akár Isten nevében)

Amikor megkaphatnád a szeretetet, de neked hányingered van tőle és gyűlölöd a világosságot és undorodsz mindentől (de nem fájdalomból, depresszióból meg ilyenek).

A Bibliában akkor van szó erről, amikor Jézus megszabadít valakit a gonosztól és ezt a jó tettét úgy értékelik, hogy démoni, ördögi, rossz.

2013. jún. 22. 23:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Ha ilyen emberrel találkozom, akkor őt is kell szeretni? Hisz velejéig gonosz. Nem?
2013. jún. 22. 23:41
 5/10 anonim ***** válasza:

A Biblia így figyelmeztet bennünket: „ha készakarva gyakorolunk bűnt, miután megkaptuk az igazság pontos ismeretét, akkor nincs többé áldozat a bűnökért, hanem valami félelmetes ítéletvárás” (Héberek 10:26, 27).

nem annyira az elkövetett bűn, mint inkább az indíték, a szívállapot és a szándékosság mértéke határozza meg, hogy egy bűn megbocsátható-e, vagy sem.

Azok az első századi zsidó vallási vezetők, akik gyűlölködő ellenségei voltak Jézus Krisztusnak, a szent szellem ellen vétkeztek. Látták, hogyan működik Isten szelleme Jézuson, amikor csodákat tesz Jehova dicsőségére, de ők ezt az erőt Sátánnak, az Ördögnek tulajdonították. Jézus szerint akik ekképpen Isten szent szellemét káromolták, olyan bűnt követtek el, amely nem bocsáttatik meg „sem ebben a világrendszerben, sem az eljövendőben” (Máté 12:22–32).

A káromlás megbélyegző, sértő vagy becsmérlő beszéd. Mivel a szent szellem Forrása maga Isten, a szelleme ellen szólni annyi, mint Jehova ellen szólni. Ha valaki bűnbánat nélkül vetemedik ilyen beszédre, az megbocsáthatatlan. Jézus az ilyen megbocsáthatatlan bűnről szólva azokra utalt, akik szándékosan állnak ellen Isten szent szelleme működésének.

Katy Weaver

2013. jún. 22. 23:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez azok számára igaz,akik ilyen istenben hisznek.Mást vádolnak hitetlenséggel,miközben ők sem hisznek igazán Isten szeretetében.Magukból indulnak ki,ők nem lennének képesek megbocsájtani,ezért azt gondolják istenre is ez igaz törvényszerűen.
2013. jún. 23. 07:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Aki nem tudja miről kérdezek, az minek szól bele? Nem egy ateista véleményt kértem, bár tudom, hogy valamiért szeretnek mindenbe beledumálni, mintha kíváncsi lennék a véleményükre.

Nincs jobb dolgod?

2013. jún. 23. 08:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Miért,miről kérdeztél? miről nincs fogalmam? mit kifogásolsz a válaszomban? Ha csak arra vagy kíváncsi,ami neked tetszik,akkor megválaszolhatod magadnak is a kérdést.Nincs jobb dolgod?

Egy NEM ateista.

2013. jún. 23. 08:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a durva és igazságtalan válaszomért, meggondolatlan volt és sértő.
2013. jún. 23. 12:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Semmi gond.Az ember néha meggondolatlan.Béke!
2013. jún. 23. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!