A tanúk ha imádkoznak Isten Jehovának szólítják?
Így van kedves Kérdező
Mivel az ima egy tisztelet teljes beszélgetés a teremtővel, ezért úgy mint ha egy jó barátot a nevükön szólítunk, a teremtőt is megszólítjuk amikor beszélgetünk vele.
Ekkor mint ahogy a barátunkat is megtiszteljük, hogy használjuk a nevét, a Teremtőnek is tiszteletet adunk, ahogy Jézus az imájában kifejtette, megszenteljük a nevét Teremtőnknek.
De azt nem szabad elfelejtenünk, hogy Jézus a közben járó, ezért az imát mindig Jézus nevében mondjuk el, és kérjük, hogy Ő általa hallgasson meg.
Katy Weaver
Szegény Jehova a lelki szemetesládánk...
Egyébként ha kiejted a nevét, olyan mintha fújna a szél.
Na igen.
Ez olyan lenne, mintha egy Török származású ember aki Allahot tartja Istennek, Buddhához imádkozna, vagy Jézushoz.:)
Katy Weaver
Szervusz
Nem is tehetnek másat. Ezeknél az okoknál fogva:
"Mert minden nép a maga istenének nevében jár, mi pedig Jehovának, a mi Istenünknek nevében járunk időtlen időkig, sőt örökké. Mikeás 4:5
"Ti tehát így imádkozzatok:
»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved. " Máté 6:9
"Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének... hogy akik megmaradnak az emberek közül, komoly igyekezettel keressék Jehovát, minden nemzetből való emberekkel együtt, azokkal, akik az én nevemről neveztetnek. Ezt mondja Jehova, aki véghezviszi ezeket" Cselekedetek 15:14,17
»Meg fogom szentelni nagy nevemet, amely meg lett szentségtelenítve a nemzetek között, amelyet ti megszentségtelenítettetek közöttük; és megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése —, amikor megszenteltetem közöttetek a szemük láttára." Ezékiel 36:23
Üdvözlettel:Zita
Kedves 4-es
Mi az,hogy ő egyedül az ima meghallgatója?
Gondolom ha Allahoz imádkozol akkor azt nem hallgatja meg.
Szerintem tök mind1 hogy szólítod persze van határ.A lényeg,hogy legyen tisztelet teljes és neki szóljon (ha létezik). pl. a cég vezetője előtt állsz és Sándornak Hívják.Most ha azt mondot,hogy:- "Sándor végeztem a rám bízott feladattal" akkor ez így néha furán is hangozhat,de még tisztelet teljes. ha azt mondod: -"Uram végeztem a munkával" bár nem mondtat ki a nevét de ugyanazt érted el.
Nem tudom mennyire jó a példa de szerintem a lényeget mindenki érti :)
Milyen tanúk? Isten nem létezik! Szuper lények nincsenek ezen a földön! Csak ezt senki sem érti meg! Mindenkit az orránál fogva vezetnek, mióta megszületett! Már a kisgyerekebe születésüknél fogva beleoltják a vakcinát, és egész életük végéig gyógyszereken élnek!
És ez nem isten meg a sátán műve! Minket félre vezetnek! Hol a bizonyíték a létezésükre? A lepel? Valódi, vagy csak emberek készítették?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!