Ez vajon egy rossz ómen volt?
Bejöttem este a szobámba és leesve találtam a bibliámat kinyitva majdnem az uzolsó oldalnál ahol ez állt:
"Halálesetek" "Én vagyok a feltámadés és az élet: aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Ján. ev. 11:25.
Kyran-nak:
Ja, szinte ez mindennapi eset, hogy a könyvek csak úgy potyognak a polcokról. Hagyjuk már Columbo. Az ateisták mindent a véletlennel magyaráznak...
" De egyébként miért lenne jó ómen?"
Te magad adtad meg a választ: " Én hívő vagyok de ez az idézet számomra olyan mintha azt foglalná magába ne félj a haláltól."
Valóban erőteljes üzenet lehet, átvitt értelemben: akár azt is jelentheti hogy életednek pl ezen szakaszában vagy bizonyos dolgokban újjá kell születned. És a régi dolgok elengedése akár egy kapcsolat vége, egyfajta halál, de egyben újjászületés is. Tehát az is lehet hogy rossz dolog történik valakivel, legalábbis ezt rossznak értékeli, de mégis újjászületést eredményez és jobb lesz mint valaha, még akkor is ha ehhez rossz dolgoknak kell történnie. Pont ezért erőteljes üzenet mert sok van mögötte, de ez mindenképpen pozitív dolog. Semmi sem állandó, változások és újjászületések szükségesek egy embernek, tehát a halál szót nem kell szó szerint értened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!