Aki hisz istenbe az elmondána hogy miért vannak teroristák, gyilkosok és még többi jó lelkületű ember?
de nekem meg te mondd már el hogy függ össze a kettő?
mi köze Isten létének a terroristákhoz?
arra ott vannak a terrorelhárítók
Hitler őrült volt, Bin Laden pedig vallási fanatikus. Úgy gondolta ezt követeli meg tőle a vallása... gyilkosok és terroristák indítéka sokféle lehet. A gyilkosság lehet hirtelen felindulásból (düh) és előre eltervezetten elkövetett. (meg persz a véletlen, de az már ugy baleset) Ha a dolog előre eltervezett, akkor vagy nagyon nagy mértékű düh az oka, nyereségvágy, bosszú, vagy szellemi betegségek. A terrortámadásokat ritkán követik el épelméjű emberek: van aki radikálisan küzd egy célért, van akit lefizetnek, van aki vallási fanatikus és azért csinálja. Olyan is van akit kényszerítenek. Mármint miben hogy lehet hinni? Azt a részt nem értem. (sorry)
ui: evolúció hívő vagyok
Nem tudom feltűnt-e, hogy ez itt nem a Mennyország.
Ez a Föld, ahol az emberek szabadon dönthetnek, akár rosszul is. Ezek volnának a terroristák, gyilkosok.
Előttem válaszoló meg is válaszolta, pont úgy ahogy én tettem volna. Isten szabad akaratot adott az embereknek. Mindenki maga dönti el, hogy mit kezd az életével, ez az emberi szabadság lényege.
Meg kell jegyeznem továbbá, hogy légyszíves a neveket írd nagybetűvel. Nem tudom, hogy hívnak kedves kérdező, de neked se esne jól, ha a neved kisbetűvel írnám le. Ráadásul tényleg ilyen rossz a helyesírásod? Kérlek, ha kérdést teszel fel, vagy kommentelsz legyél szíves figyelj oda, hogy helyesen írd le, mert marhára utálom bogarászni mások írását.
Amúgy a kérdés tipikus provokáció, már rengeteg ilyennel találkoztam. Isten miért engedi meg ezt, miért engedi meg azt, ha Isten létezik miért van rossz a világon, miért vannak balestek stb. Isten nem szól bele az emberek életébe és csak nagyon ritkán avatkozik bele. Nem hiszem, hogy jobb lenne, ha Isten állandóan ott állna, mint valami őr és azt nézné, hogy mikor lépek le piroson a járdára, vagy ha hazudok akkor megcsapna egy lapáttal... Lehetne ezt napestig folytatni, de a lényeg akkor is, a szabad akarat. Attól még, hogy valaki vallásos lehet, hogy totál rossz az ideológiája, mert kifordítja annak tényleges mondanivalóját.
Nem hiszem, hogy tudtam segíteni, de azért megpróbáltam!
Ha valaki olvasta a bibliát úgy igazából az nem csodálkozik ezen.
Jézus határozottan megmondta, hogy az utolsó napok jelei miből fognak állni, és azt is hozzá tette, hogy ha ezeket látjuk emeljük fel a fejünket, mert közel a szabadulásunk.
Jézus nem árult zsákba macskát.
A bibliában leírtak szerint az utolsó napokban lesznek emberek akiket a következők Jellemzik.
(2Timóteusz 3:1-5) 3 Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. 2 Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, 3 természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, 4 árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint Istent szeretők, 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el.
Jézus azt is nagyon jól megmondta, hogy ennek a világnak van "vezetője" vagy "Istene" Sátán személyében aki ezeket az embereket erre használja fel, hogy az embereket látván ezeket a szörnyűségeket elforduljanak az Istentől , sőt még kérdőre is vonják, vádolják majd Őt.
persze akik nem ismerik ezeket, vagy nem tanították meg ezekre, azok azt hiszik hogy Istennek szolgálnak azzal, hogy más embereket bántsanak
Lásd Pál apostol esetét, hogy amíg nem ismerte mg az igazságot, azt hitte, hogy ha üldözi a keresztényeket Istennek tesz szolgálatot.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!