Református papból lehet ördögűző?
Egy nő,aki református pap akar lenni,az lehet ördögűző?
(Persze nem akarok az lenni,csak nagyon kíváncsi vagyok). Vagy az ördögűzés olyan,mint a filmekben? A minap láttam egy filmet, a címe: Az ördög benned lakozik..és felmerült bennem a kérdés,hogy valóban ilyen,ha megszállnak a démonok egy embert? Vagy valóban van ilyen? És ha van,akkor tényleg ilyen egy ördögűzés? (És ha van),akkor református papok is lehetnek ördögűzők(nőket is beleértve)?
Előre is köszönöm a válaszokat,a bunkó kommentároktól kérlek kíméljetek. (nem vagyok őrült,sem pszichopata) Köszönöm! :)
Hali,
református papok nem léteznek, csak lelkipásztorok. A link amit küldtél, nagyon különleges esetet ír le. Nos, szabadító imákat mondhatnak és így gyakorlatban ördögöt űznek, de az ördögűző (exorcista) szó egy tulajdonképpeni cím, amit a katolikus egyházon belül használnak csak. Tehát nem egy melléknévről, hanem egy főnévről esik szó. Melléknévi értelemben lehet ördögűző, főnéviben nem.
Kedves kérdező!
Nem lehetnél hiszen protestáns vagy, azáltal, hogy bűnben, szentekben..stb nem hisztek akkor hogyan szeretnél az lenni.
És nők meg nem lehetnek papok. A Katolikusoknál ez egy szentség nálatok egy közösségi szolgálat. A mi vallásunkban nem is lehetnél pap.
Dr. Kajtár Béla
Kedves Kajtár Béla dr. !
A kérdező nem arra kíváncsi, hogy katolikus pap lehetne-e !
Egyébiránt pedig református ördögűzés létezik.Milyen beszéd ez,hogy nem hiszel a szentekben ? Református vallás szerint mindenki szent aki a közösségben van, kiemelt szentek nincsenek ! Azt pedig, hogy nem hisz a bűnben, nem is tudom értelmezni ! Kérem, magyarázza meg !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!