Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Református papból lehet ördögűző?

Református papból lehet ördögűző?

Figyelt kérdés

Egy nő,aki református pap akar lenni,az lehet ördögűző?

(Persze nem akarok az lenni,csak nagyon kíváncsi vagyok). Vagy az ördögűzés olyan,mint a filmekben? A minap láttam egy filmet, a címe: Az ördög benned lakozik..és felmerült bennem a kérdés,hogy valóban ilyen,ha megszállnak a démonok egy embert? Vagy valóban van ilyen? És ha van,akkor tényleg ilyen egy ördögűzés? (És ha van),akkor református papok is lehetnek ördögűzők(nőket is beleértve)?

Előre is köszönöm a válaszokat,a bunkó kommentároktól kérlek kíméljetek. (nem vagyok őrült,sem pszichopata) Köszönöm! :)

2013. júl. 1. 13:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%
Rasszista XDXD tudod mit jelent a szó XDXD IQ bajnok :D
2013. júl. 2. 08:11
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen,tudom. És képzeld,hogy a papokat ha utálod,valamilyen szinten az is rasszizmus,ugyanis ők kicsit mások,mint mi. Mindenesetre nem szép dolog,hogy ilyet mondasz. Ez olyan,mintha valaki azt mondaná,hogy téged és a családodat kéne ördögökkel kiűzetni a világból.
2013. júl. 2. 12:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Református papok nem léteznek, mivel nálunk lelkészek vannak. Nem vagyok református, de úgy tudom, hogy a reformátusok nem foglalkoznak az ördögűzéssel.
2013. júl. 2. 16:32
 14/18 anonim ***** válasza:
13%
Jobban becsülöm az ördögöket, mint a papokat :D
2013. júl. 2. 17:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Hali,

református papok nem léteznek, csak lelkipásztorok. A link amit küldtél, nagyon különleges esetet ír le. Nos, szabadító imákat mondhatnak és így gyakorlatban ördögöt űznek, de az ördögűző (exorcista) szó egy tulajdonképpeni cím, amit a katolikus egyházon belül használnak csak. Tehát nem egy melléknévről, hanem egy főnévről esik szó. Melléknévi értelemben lehet ördögűző, főnéviben nem.

2013. júl. 2. 22:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Bocs, melléknévi igenénv. :D
2013. júl. 2. 22:33
 17/18 anonim ***** válasza:
19%

Kedves kérdező!

Nem lehetnél hiszen protestáns vagy, azáltal, hogy bűnben, szentekben..stb nem hisztek akkor hogyan szeretnél az lenni.

És nők meg nem lehetnek papok. A Katolikusoknál ez egy szentség nálatok egy közösségi szolgálat. A mi vallásunkban nem is lehetnél pap.

Dr. Kajtár Béla

2013. aug. 30. 17:02
 18/18 Zahire válasza:
63%

Kedves Kajtár Béla dr. !

A kérdező nem arra kíváncsi, hogy katolikus pap lehetne-e !

Egyébiránt pedig református ördögűzés létezik.Milyen beszéd ez,hogy nem hiszel a szentekben ? Református vallás szerint mindenki szent aki a közösségben van, kiemelt szentek nincsenek ! Azt pedig, hogy nem hisz a bűnben, nem is tudom értelmezni ! Kérem, magyarázza meg !

2014. szept. 15. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!