Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten annak...

Szerintetek Isten annak örülne jobban ha eladnám a drága fegyverem és a vételár teljes egészét jótékony célokra fordítanám vagy ha a kukába dobnám amiből nem származna se nekem se másnak haszna?

Figyelt kérdés

Minden tárgyamtól megszabadultam már, hogy teljesen új életet tudjak kezdeni Istennel. Ez az egy van hátra. Ezt is dobjam a kukába mint a többit vagy ezt inkább adjam el?

1. Ha eladom, akkor más tulajdonába kerül egy bűnös eszköz.

2. Ha kidobom is megtalálhatja valaki.

Megsemmisíteni sajnos nem tudom mivel ez nem egy fizikai eszköz. Csak a fenti két opció lehetséges. A bűnt elkövettem azzal, hogy megvettem. Most vállalnom kell érte a felelősséget, de mit tegyek? Eladjam vagy eldobjam?

2013. jún. 30. 14:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha törvény nem tiltja, akkor szerintem ne.

De vigyázni kell ilyennel, mert hallottam olyant, hogy válás után a gennyláda feleség felnyomta a manust, hogy van a szekrényen dísznek pár erdőben talált második világháborús töltény, fegyver nélkül, és 3 évre lecsukták a manust.

TV-ben maga mesélte rabruhában.

mocskos egy törvény, nem komplett aki kitalálta...

Ha meg drága, és úgy érzed, hogy jobb ha segítesz vele másokon, akkor tedd azt. De vallási kényszerből ne.Én is túllőttem a célon, és bűnös dolgok mellett semleges dolgoktól is megszabadultam hirtelen túlbuzgóságból ,amit később aztán sajnáltam.

Én pl régi kersztényként is volt, hogy gondolkodtam flóbert fegyver beszerzésén, mert volt olyan fenyegetés, de eztán mégsem, és nem is folytatódott a fenyegetőzés sem.

nézd meg az amcsikat, meg izraelt, önvédelemhez jogod van. Bár ha ebben az országban gyakorlod, akkor nagyon rosszul is járhatsz.

Egy nemrég volt munkatérsam kommandós volt, és egy tömegverekedésnél hátulról (honnan is máshonnan) egy kisebbségi 22cm-es kést tövig belemerítette. Az meg félrholtra verte még ,hogy rohammentő vitte el.Cigány manust felmentették, de fullra, kimagyaraázta, hogy belefordult a kommandós. Azt mg 1 év felfüggesztettre ítélték, holott a kórházba érve mondták az orvosok neki, hogy 2 perccel később ér be, meghal.

Tehát leszúrnak, megvered, és őt felmentik, téged meg majdnem lesittelnek, de elítélnek... akkorlehet jobb ha lelövöd :D

Jó , ez nem keresztényi, de ennyire genyó törvényekre ezt félig viccből írtam.

2013. jún. 30. 20:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Zárd el a fiókodba, ásd el a kulcsot. Ha zavar, az a jó, a szenvedésed mindig emlékeztetni fog a régi életedre, legalább nem bízod el magad.
2013. jún. 30. 20:50
 13/18 anonim ***** válasza:
Ásd el!
2013. jún. 30. 21:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Miért lenne bűnös eszköz?

1. Nem a fegyver gyilkol, hanem a használója. Ennyi erővel a kés is egy bűnős eszköz mert szokták vele egymást gyilkolni.

2. Akár hiszed akár nem, egy fegyvert békés célra is fel lehet használni.

Ateista vagyok, de én így látom ezt a dolgot.

2013. jún. 30. 23:50
 15/18 anonim ***** válasza:
És te milyen békés célt javasolnál ebben az esetben?
2013. júl. 3. 07:55
 16/18 anonim ***** válasza:
Remélem eladod a fegyvered és leszurnak az utszán,büdös hívő.
2013. júl. 3. 16:04
 17/18 Prókátor ***** válasza:

Gondolom, az eltelt időben megoldódott a probléma, de ha mégsem …

Ha jól sejtem, leki fegyverről van szó (pl könyv) Ez esetben, add el! Pontosabnan: ajándékozd el! Hirdesd meg, tedd pénzé, de a vételárat ne magadnak kérd, ahanem a vásárló küldje el a vételárat egy jótékonysági szervezetnek. De úgy, hogy nem mutatja meg a nyugtát neked, hogy valóban elküldte a vételárat! Így: 1.) nem tapad a bűnös pénz a kezedhez! 2.) Valakinek ugyan ártalmára lehet az eszköz, de … ha felhívod erre a figyelmét, te megtettél mindent, ami tőled tellhető volt! 3.) Ha "átver", és megtartja a vételárat, akkor nem tehetsz semmit, csak reménykedhetsz, hogy egyszer rájön, hogy mit tett!

2013. júl. 14. 19:27
 18/18 Prókátor ***** válasza:

Egyébként van egy C.) megoldás!

Tartsd meg a fegyvered!

Valaha, egy időben wicca voltam (az ún. Boszorkány-vallás). Ma is megvan a pálcám, és a medálom (pentákulum). Ezek mind a múltam részei. Attól még, hogy megvannak, nem térek vissza hozzájuk, ne fogom újra a wicca útját járni. De, az az időszak, amit wiccaként töltöttem, az is része volt az útnak, aminek végén Isten várt rám! Ha úgy van, a fegyvered emlékeztető lehet, hogy honnan jöttél, vagy, hogy Isten honnan, miből, mitől szabadított meg! Így kovácsolhatsz erőt korábbi gyengeségedből!

2013. júl. 14. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!