Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan érhetném el a megvilágo...

Hogyan érhetném el a megvilágosodást?

Figyelt kérdés
2013. jún. 28. 17:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Tagadd meg Istent!
2013. jún. 28. 22:27
 12/18 anonim ***** válasza:

A Taoisták és a Buddhisták is a Szellem felemelését, azaz a megvilágosodást kutatták (és teszik ezt ma is).

Ennek érdekében létezik életforma, léteznek gyakorlatok, de nyugati életmód mellett ilyen cél elérésében ne nagyon reménykedj.

2013. jún. 29. 00:09
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
egyedül budha jutott el tudtommal odáig, de ha nagyon szeretnéd az lsd csodákra képes...
2013. jún. 29. 12:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy,hogy abbahagyod a keresését.
2013. jún. 29. 16:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Hogy konkrétan csak Buddha jutott el odáig?

Nos, ez engem nem tör le mert eddig is meggyőződésem volt, hogy aligha találjuk meg (vagyis én aligha fogom megtalálni) azt az életmódot, amivel egészen elérhetetlen célokat el tudok érni. DE kisebbeket igen, és részemről azokért is megéri dolgozni, tulajdonképpen azok sem apróságok.

Meg aztán a cél lehet maga az út megélése is, ami a megvilágosodás felé vezet.. így azért lehet élni.

2013. jún. 30. 19:15
 16/18 anonim ***** válasza:

A megvilágosodás egy nagyon érdekes téma. Jómagam ezt nem megvilágosodásnak hívom, hanem egy természetes folyamatnak, amire szerintem minden ember képes. Úgy gondoltam, hogy ez mindenkinél eljön egyszer, talán öreg korára, de úgy látszik tévedtem.

A megvilágosodás az, amikor úgymond 'kitekintesz' a megszokott körforgásból. A megvilágosodást olyan, mint amikor a hörcsög a futókerékben egy pillanatra megáll, szét néz maga körül és elgondolkodik azon, hogy vajon miért is fut abban a kerékben. Mi a célja vele és egyáltalán miért van őt ott? Te vagy az a hörcsög a futókerék az életed és a futás pedig a napi feladataid és teendőid, a cselekedeteid. Amikor egy pillanatra megállsz és kitekintesz abból a futókerékből és elkezdesz gondolkodni, na akkor elindulsz egy úton, de ez még nem a megvilágosodás.

Amikor majd azt, hogy élsz, nem veszed olyan természetesnek és amikor majd a kis dolgokban is meglátod a szépet és a jót és megbecsülöd őket, amikor úgy éled az életedet, hogy szinte mindennap boldog vagy, mert tudod, hogy már az csoda hogy élhetsz, megbecsülöd a dolgokat és az életedben résztvevő személyeket, amikor felismered, hogy olyan dolgokon nem érdemes felhúzni magad, amiken nem tudsz változtatni, na ekkor már beszélhetünk megvilágosodásról. Bár én nem megvilágosodásnak nevezném, hanem bölcsességnek.

2013. júl. 1. 22:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Ez igen szép volt! Köszönöm hogy elolvashattam!
2013. júl. 1. 23:05
 18/18 Fürediné Kiefer EDit válasza:
Szerintem csak a belső énünk fejlesztésével érhetjük el a megvilágosodást, mert a középpontban, nevezzük szívnek, ott minden tudás le van kódolva, csak felszínre kell hozni.Ott kiderül az élet értelme, a saját küldetésünk, mert a csendben benne van minden fontos információ.A belső mag tud mindent,de csak alfa szinten lehet felfogni az üzeneteket.A jobb agyfélteke segít a teremtésben, a kreativitásban, azt meg napi szinten alig használjuk, azért kell a csendben megmártózni, mert az ürességből ugranak ki a pozitív gondolatok.megvilágosodás= magamra találtam, egyediségemre,hívatásomra és annak tudatában élem tovább az életem egy magasabb dimenzióban.Tudatosabb lettem, bölcsebb,harmonikusabb,boldogabb.Túlhaladtam a hétköznapi énemet.
2013. júl. 9. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!