Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány ember érte el a megvilágo...

Hány ember érte el a megvilágosodást?

Figyelt kérdés
összesen körülbelül? 10,100,1000,100000? élnek ma is megvilágosodottak? Honnan lehet őket felismerni?
2010. szept. 22. 01:50
1 2
 1/11 beerheart válasza:
48%
Többnyire a csillagkapu sorozatokban lehet találkozni velük.
2010. szept. 22. 09:21
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
A mai világban a megvilágosodás helyett inkább az éberség kifejezést lehetne használni, akkor vannak ilyen emberek. Teljesen megvilágosodott nem sok van. De ha egy ilyen embert megkérdezel: Mondd, te megvilágosodott vagy? A válasz valami ilyesmi lesz: kit érdekel? Ezeket az embereket, ha szerencsés vagy és találkozol velük, a viselkedésükről és a beszédükről lehet megismerni. Teljesen normálisan viselkednek és beszélnek, de minden szavuk ébreszt. Ha érted mire gondolok, akkor te is jó úton vagy. Végső soron minden vallásban lehetnek ilyen emberek. De nagyon kevesen.
2010. szept. 22. 19:11
 3/11 anonim ***** válasza:

A megvilágosodás több értelmű szó és több formája létezik. Nem tudom konkrétan melyikre gondolsz.

Te is lehetsz megvilágosodott, mert:

- van egy önálló személyiséged, tudással felvértezve (illetve tanulhatod), élsz egy közösségi formában és szerezhetsz tapasztalatokat,

- van egy neveltetési szinted, amire ráépülnek az igényeid,

- van egy lelki ismereted, amely ellenőrzi cselekedeteidet,

Ha ezen három jellemzőt önmagadban harmonikusan el tudod rendezni,- viselni, akkor máris megvilágosodtál.

Egyébként önmagadnak vagy a legnagyobb ellensége. Én például rettenetesen utálom magamat, ha "döntés impotens" vagyok. Dönteni kell és általában gyorsan, akár jó lesz, akár nem (utóbbinál meg kell találni a javítás lehetőségét is).

2010. szept. 22. 22:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Sok. De nem hatmilliárd.Sajnos :-(
2010. szept. 22. 23:04
 5/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:25

Amit írsz az szerintem egy szimplán intelligens,kulturált emberre illik, aki lehet felvilágosodott bizonyos témában. Ha a kérdező így értette,természetesen sok ilyen van, bár az utolsó válaszolóval is egyet értek: sajnos nem elég.

Viszont a megvilágosodás, olyan értelemben, ahogyan azt a vallások is használják (ezért írtam éberséget) az nem ez. A megvilágosodás az a folyamat (vagy esemény a szerencsésebbek számára)amikor az ember ráébred isteni voltára, felismeri magában az isteni szikrát, az egységet a világmindenséggel. Teszi ezt nem az agyával, hiszen az értelmével bárki felfoghatja ezt és egyetérthet vele, beszélhet róla stb. Ezt kicsit úgy mondják,hogy a szívével érti meg, ami azt jelenti,hogy átéli ezt az élményt, és e szerint él.

Buddha és Jézus ilyenek voltak, meg később Szent Ferenc, és azt hiszem, Gandhi is. Ezek az emberek az életükkel tanítanak, mert nem is tudnak másképp élni, mint a világosságban.

2010. szept. 23. 07:39
 6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. igen erre gondoltam, a vallási értelemben vett megvilágosodásra.
2010. szept. 23. 15:21
 7/11 anonim válasza:
na jo hir gyerekek!van meg 5milliard9millio9szaz99ezer99 hely.Jo megvilagozodast!
2010. szept. 24. 11:19
 8/11 anonim válasza:

En karacsony estelyen jutottam el arra a szintre ,hogy elmondhassam IGEN en ateltem azt amit eddig meg soha .Lattam a sajat eletem vonalat ahogy 3 ember kiserte vegig , kepviseltek az en EN-em 3 szemelyiseget . Csak ezt az erzeset nemlehet szavakba onteni ezert valamilyen szinten ertelmetlennek talalom a kerdeset . At kel eld ahoz ,hogy tud mit is kerdezel .Annyira egyszerunik tunik minden ojankor , mindet tisztan latsz es minnel jobban problod magadba szivni a tudast , informacio mennyiseget egyre jobban azt erzekeled ,hogy mennyire kezd atlathatlanna valni az egesz. Nincs ojan helyes szo amivel most tudnak valaszolni a kerdesedre . Es ez elszomorit de bele gondolok abba is ,hogy neked igy jobb ha nem eled at ezt az erzest mert akkor te boldogabb eletet tudsz eleni azaltal ,hogy nincs rajta ez a nagy teher is egyben aldas . Ugy erzem ha belem tudnatok most latni megertenektem amit mondani akarok .

Boldog Karacsonyt mindenkinek

UI: ezzel a dallal talan toredeket meg ertitek amit en erzek

http://www.youtube.com/watch?v=XAi3VTSdTxU

2010. dec. 26. 01:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Konkrét személyeket akarsz? mint Butha...Vagy csak egy számot kb...?

Szerintem pár száz mondjuk 346 kétlem hogy többezres szám lenne. sajnos.

Ha nagyon gyakori eset lenne nem hiszem hogy lennének ateisták... :)

2012. febr. 15. 12:58
 10/11 Nemkettő válasza:

A megvilágosodás nem egy élmény, a megvilágosodást nem lehet átélni. Ha valaki átéli, akkor az nem megvilágosodás. Minden átélésben, élményben kettősség van, míg a megvilágosodás éppen hogy a kettősség hiánya.

Ma is élnek megvilágosodottak. Nagy baj volna, ha nem élnének. Akkor olyan lenne a helyzet, mint azokban a hollivúdi szcifikben, ahol nincs egy szál növény, minden sivár és minden gépből van, és az embereknek katonák, üzletemberek vagy politikusok szabják meg, mi az üdvözítő.

Hogy mennyien vannak? Jó kérdés, de erre senki nem tudja a választ. Néhány évvel ezelőtt egy általam hitelesnek tekintett, megvilágosodott, már eltávozott valaki azt mondta, hogy 200. Teljesen megvilágosodott személy, ismertek és akik a nyilvánosság elől rejtve dolgoznak, szerintem lehetnek ennyien. A részlegesen megvilágosodottak, az ún. szatorit elértek száma ennél lényegesen több lehet, talán és legfeljebb 1 millió is az egész világon.

Honnan lehet őket felismerni? Hát, nem szemmel és külsőségekből. Minél inkább kettősségek nélkül beszél és él alaki, annál inkább gyanakodhatsz, hogy találtál egyet. Igazán akkor kezded el majd felismerni őket, ha már veled is megtörtént részlegesen, ami nem reménytelen.

2012. szept. 24. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!