Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én érzem úgy, mintha a...

Csak én érzem úgy, mintha a keresztények munkássága gyümölcsözőbb lenne bármely téren a Jehova tanúi munkásságánál?

Figyelt kérdés

Legyen szó zenéről, filmekről akármiről.

Sokkal több lelket megnyernek a keresztények az Úrnak és sokkal több filmrendező és színész vagy előadó van aki keresztény.

És itt csak a médiát említettem meg.

Jehova tanúi meg megfordulnak minden háznál és a lakók mindössze 95%-a el is utasítja őket.

Na ez szerintem egyáltalán nem gyümölcsöző és még Jézus is megmondta:

„Vagy legyetek jó fák és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek rossz fák és teremjetek rossz gyümölcsöt, mert gyümölcséről ismerszik meg a fa. A fa gyümölcséről ismerszik meg!” (Mát. 12,33).

2013. jún. 25. 18:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
88%

Mai adventista magyarázat alul! Ők tanulhattak 1844 csalódásából igazán. Érdekes, hogy Russell is csak ennek a csalódásnak a feloldásaként fogadta jó szívvel azt az értelmezést, hogy a "parousia" nem eljövetel, hanem jelenlét, és ez láthatatlan. Mármint a Krisztus eljövetele. De akkor még nem 1914-et mondott, mint azóta már!!!

[link]

"Látható visszatérés. Krisztus eljövetele nem láthatatlan lelki élmény lesz, hanem valóságos találkozás egy látható személlyel. Hogy ne legyen ok semmiféle kételyre visszatérésének látható volta körül, Jézus úgy óvta tanítványait a titokban való második eljövetelének téveszméjétől, hogy visszatérését a villámlás fényességéhez hasonlította (Mt 24:27)."

"Egyesek szerint Pál hasonlata, amely szerint Krisztus úgy jön el, mint a tolvaj, azt jelzi, hogy Krisztus titokban, láthatatlanul jön el. Ez a nézet azonban ellentmond annak a bibliai képnek, hogy Krisztus dicsőséggel és ragyogással tér vissza mindenki szeme láttára (Jel 1:7). Pál szavainak lényege nem az, hogy Krisztus titokban jön el, hanem az, hogy a világi gondolkodású embernek olyan váratlan lesz ez, mint a tolvaj jövetele."

2013. júl. 6. 00:08
 22/22 anonim ***** válasza:
Ugye érzed ennek a személyi vonatkozásoktól sem mentes "érvelésnek" a sekélyességét ahhoz képest, amit a Társulat hosszú és körültekintő kutatómunka árán vall?
2013. júl. 7. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!