Csak én érzem úgy, mintha a keresztények munkássága gyümölcsözőbb lenne bármely téren a Jehova tanúi munkásságánál?
Legyen szó zenéről, filmekről akármiről.
Sokkal több lelket megnyernek a keresztények az Úrnak és sokkal több filmrendező és színész vagy előadó van aki keresztény.
És itt csak a médiát említettem meg.
Jehova tanúi meg megfordulnak minden háznál és a lakók mindössze 95%-a el is utasítja őket.
Na ez szerintem egyáltalán nem gyümölcsöző és még Jézus is megmondta:
„Vagy legyetek jó fák és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek rossz fák és teremjetek rossz gyümölcsöt, mert gyümölcséről ismerszik meg a fa. A fa gyümölcséről ismerszik meg!” (Mát. 12,33).
Mai adventista magyarázat alul! Ők tanulhattak 1844 csalódásából igazán. Érdekes, hogy Russell is csak ennek a csalódásnak a feloldásaként fogadta jó szívvel azt az értelmezést, hogy a "parousia" nem eljövetel, hanem jelenlét, és ez láthatatlan. Mármint a Krisztus eljövetele. De akkor még nem 1914-et mondott, mint azóta már!!!
"Látható visszatérés. Krisztus eljövetele nem láthatatlan lelki élmény lesz, hanem valóságos találkozás egy látható személlyel. Hogy ne legyen ok semmiféle kételyre visszatérésének látható volta körül, Jézus úgy óvta tanítványait a titokban való második eljövetelének téveszméjétől, hogy visszatérését a villámlás fényességéhez hasonlította (Mt 24:27)."
"Egyesek szerint Pál hasonlata, amely szerint Krisztus úgy jön el, mint a tolvaj, azt jelzi, hogy Krisztus titokban, láthatatlanul jön el. Ez a nézet azonban ellentmond annak a bibliai képnek, hogy Krisztus dicsőséggel és ragyogással tér vissza mindenki szeme láttára (Jel 1:7). Pál szavainak lényege nem az, hogy Krisztus titokban jön el, hanem az, hogy a világi gondolkodású embernek olyan váratlan lesz ez, mint a tolvaj jövetele."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!