Esznek a baptisták disznóhúst?
Adventistáknak üzenem, hogy olvassák normálisan a bibliát, és amit írtam a szombatról, itt is belinkeltem, ugyanaz a törvénykezésről való üzenet, mint a disznóhúsról.
Fel sem akarjátok fogni, hogy nem zsidóknak ezek fel lettek oldva, mindazonáltal nem baj, ha nem eszel, de nem törvény!
Nem kérheted számon mástól. kár hogy egy igét fetisizáltok, rengetegre meg tojtok. IGEN TOJTOK RÁJUK!
hogy melyik az asok? :
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
itt van a két hosszúban az alján, olvasd el, bajod nem lesz tőle, mert Isten Igéje ez is! És ez vonatkozik ránk, az Ószövetségi törvények java része meg a zsidókra, de sok zsidó ószövetségi hit hőse se ma törvényből, és a törvény miatt üdvözült, hanem hitből, legnagyobbak közt volt Dávid, aki Szellemben járt, és törvényt szegve megette a szent kenyereket az Úr asztaláról, meg kicibálta a Frigyládát a Szent Sátorból, és a maga sátorában újszövetségi módon , nem véres, hanem hálaáldozatokkal áldoztak Neki, és Dícséretekkel. A sok hozzátok hasonló vallásos pap, meg csak lóbálta a füstölő ritiküljét a törvény sátrában, mint ti, a lényeg nélkül vallásoskodva.
Fáj az igazság mi? Fel kéne fogni az Igét, és akkor felszabadulnátok a törvénykezésetek béklyóiból, kárhoztatásoktól való félelmek áltla megkötözött életből, és az Isten fiainak szabadságában élnétek, mint Jézus is.
Ő sem szegte meg az igazi szellemi Isteni törvényeket, ezért támadt fel. Savanyú uborkák!
Sziasztok!
Az üzenetet megkaptuk, majd annak stílusa és mondanivalója szerint kezeltük... ;-)
Egyébként az adventisták semmit sem "fetisizálnak", és egyik bibliai igére sem "tojnak", csupán megtanulták a helyükön kezelni a dolgokat. Úgy gondolom erről a tisztelt kommentelőnek is lenne mit tanulnia... ;-)
Ahogyan egy másik témában már kifejtettem, de a kedvedért leírom ide is: bármi annak tisztátalan, aki tisztátalannak tartja. Hiába helytelen valami, ha valaki nem így tekint rá, nem lesz lelkiismeret-furdalása. De hiába lenne elfogadható valamely dolog, ha valaki úgy gondolja, hogy az helytelen, és ennek ellenére megteszi, lelkiismeret-furdalása lesz. Ha valakinek vagy valaminek tekintélye van az ember előtt, akkor az erősebben hat a lelkiismeret működésére. Az igazi kérdés az, hogy kinek van valódi tekintélye előttünk? A keresztény számára a hite alapja, az igazság ismeretének forrása Isten Igéje.
További kérdés az, hogy elegendő tekintéllyel rendelkezik-e Isten ahhoz, hogy uralja a lelkiismeretünk működését? Elegendő-e számunkra az, hogy Isten szava valamit tisztátalannak minősít? Ezekre érdemes a válaszokat megtalálni magunkban!
Bagoly mondja verébnek, hogy "fáj az igazság mi? Fel kéne fogni az Igét..." A szeretetben nincsen félelem, és én úgy tapasztalom, hogy köztünk sincsen. Ami számodra "törvénykezésetek béklyóiból, kárhoztatásoktól való félelmek által megkötözött élet"-nak tűnik, az számunkra egy teljesen felszabadult, és boldog kiegyensúlyozott élet. Amint említettem már korábban is nem minősítgetni kellene, hanem meglátni a másikban a jót. Sajnálom, hogy ez neked nem megy.
Üdv. Péter
Nem gondoltam volna, hogy ebből ilyen "szócsata" alakulhat ki, csak egyszerűen kíváncsi voltam.Nem az volt a célom hogy mindenki boncolgassa egymás hitét vagy tudását/véleményét ebben a témában... Szerintem mindeni a "saját háza táján sepergessen" :) Nem a mi dolgunk ítélkezni. Mindenki szabad akaratot kapott és abban hisz amiben szeretne. És szerintem az a leghelyesebb,ha nem ítélünk el senkit pusztán az elvei a gondolatai vagy a véleménye miatt. Attól még, hogy valaki katolikus református adventista vagy baptista még lehet igaz ember... Nemegyszer találkoztam olyanokkal akik mind más-más hitűek és bátran mondhatom rájuk,hogy igaz,jó emberek.
És nagyon örülök ha vannak többen is olyanok akik nem gondolják, hogy csak az ő hitükkel lehetséges az üdvözülés. Mindannyian ugyanabból a "tankönyvből", a Bibliából tanulunk.És mindannyian Isten gyermekei, testvérek vagyunk,vagy nem?
persze, mert hiába írja, hogy helyén kezelik, hiszen egy ószövetségi, az új szövetség által felülbírált, kegyelem miatt, ami miatt nem véletlen hogy ÚJ szövetségnek nevezik, mert ez egy új szövetség, szóval egy átértékel,t felülbírált dologba habarodtak bele, meg a szombatba némelyek. és ott van rengeteg ige ,ami megmagyarázza az Istenfiúság szabadságát, meg hogy a törvény azért adatott, hogyaz ember felfogja, nem tudja megtartani , legalább is hibátlanul, ezért a törvénym egtartásából nem üdvözülhet, hanem kegylemből, hit által, nem törvény betartása által. Ezért a Szent Szellemre bízta ezt, és csak 3 dolgot szögezett le az újszövetségben ,ami nagyon gáz, a bálványimádás, vérevés, és paráznaság. A többi, főleg a tízparancsolat a szívbe van beírva, mert azok egyetemes parancsolatok. Belóle a szombattal azért foglalkozik Jézsu maga külön, mert a pogányok idejére az is le lett véve a törvénykezésből, bár magam is írtam, én sajnálom, de szabadsága van valakinek azt betartani, vagy nem. Jeruzsálemben nagyon más a szabbat, nagyon békés, és nagy élmény. 2x is átéltem, én bevezettem volna minden népnek Isten helyében, de az 1000éves királyságban újra be elsz vezetve. (persze, mert akkor az üdvözült, krisztusi örök élettel bíró emberek mellett, még az Ádámi faj is él majd itt a földön... nekik kell törvény, nekünk meg már a szívünkben lesz.)
De látom, a konokság mellé örömmel huzigatjátok le a pontjaimat is... ez ám az egyenes vita. holott igéket írok, és nem egyoldalúan, és nem törvénykezően, és ne maz ószövetségi több százból kiragadtam egyet.
akkor miért nem mentek fel évente jeruzsálembe galambokat áldozni? az nem Isten igéje??? mit is mondhatnék rád, akkor ugyanaz kéne erre is vonatkozzon!!!
Vak, tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!