Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek milyen hatása van...

Szerintetek milyen hatása van a bibliának napjainkban?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 18:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Ma is létezik halálbüntetés, ezt én az emberi igazságszolgáltatás tökéletlenségei miatt nem tartom helyesnek, de a Bibliában lejegyzett Isteni ítéletek alkalmával történt ítélkezések nem hasonlíthatók az emberi bíráskodáshoz! Mert ott ugyanis a tévedés kizárva. Amikor a zsidók, vagy a hitehagyott kereszténység, az intézményesítése és a hatalomhoz jutása után (tehát nem az első századokban, hanem később) az úgynevezett "Isteni ítéleteit" gyakorolta önhatalmúan, akkor már ehhez Istennek köze nem volt!

Persze aki itt bemásolt számtalan példát a megkövezésre, összevissza keverte az okokat és a végrehajtás jogosságát, valamint azt, hogy Isten hajtotta végre, vagy emberek önző akaratából történtek.

2009. okt. 14. 15:43
 22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!
2009. okt. 14. 17:01
 23/28 anonim ***** válasza:
59%

Csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy aki hisz Istenben, és abban, hogy az írott Szava nekünk is íródott, ezért még akár hasznos is lehet, az a személy biztosan forgatni fogja, és igyekszik a mindennapi életébe is átültetni az olvasottakat.

Akinek csak "porfogó", annak ugyebár fogalma sincsen a tartalmáról, és nem is fogja hasznosnak tartani.

Az én véleményem az, hogy ha a Teremtőnek nem az lenne a szándéka, hogy tanuljunk belőle, akkor már rég megsemmisült volna az idők folyamán, pedig nagyon sokmindent megtettek ennek érdekében.

2009. okt. 21. 13:26
 24/28 anonim ***** válasza:

"képzeld, olvastam. És ezekre a részekre is emlékszem. alapvetően elvetendő cselekedetként írnak róla. Ahol nem, azok az izraeliták törvényei, amik viszont az Újszövetségben a Megváltással és Krisztus tanításával érvényüket vesztették. Jézus maga is többször hivatkozik ezekre a részekre, és hogy nem követendőek immár."

Dehogy olvastad. Ha olvastad volna, akkor emlékeznél arra, hogy:

Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétának eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik. (Mát.5.17-18)

Tehát a törvények még mindig érvényesek. Lehet kövezni bátran.

2010. jan. 12. 21:39
 25/28 anonim ***** válasza:

aham, tök jó. és ehhez mit szólsz?

Róm 9,31-32

A zsidó nép viszont, amely törekedett a törvényből eredő megigazulásra, nem jutott el a törvény teljesítésére. Vajon miért? Mert nem hittel, hanem tettekkel (ergón nomou) igyekezett teljesíteni. Megbotlottak a botlás kövében,

ApCsel 13,38-39

Tudjátok meg hát, testvérek, hogy általa a bűnök bocsánatát hirdetjük nektek. Ezektől Mózes törvénye alapján nem igazulhattatok meg, őbenne viszont minden hívő megigazul.

Róm 3,20

Mert a törvény szerinti tettek senkit sem tesznek előtte igazzá, hiszen a bűn megismerésének is a törvény az alapja.

Róm 3,28

Mi azt valljuk, hogy az ember a hit által válik igazzá, a törvény szerint tettektől függetlenül.

Róm 7,6

Most azonban felszabadultunk a törvény alól, mert meghaltunk annak, ami fogva tartott, s ezért új lélekkel szolgálunk, nem az elavult betű szerint.

Róm 10,4

Márpedig a törvény végső célja Krisztus, minden hívő megigazulására.

Róm 13,8

Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki embertársát szereti, a többi törvényt is megtartja.

Róm 13,10

A szeretet nem tesz rosszat az embertársnak. A törvény tökéletes teljesítése tehát a szeretet.

Gal 2,16

Tudjuk azonban, hogy az embert nem a törvény szerinti tettek teszik igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit. Ezért elfogadtuk Jézus Krisztus hitét, hogy a Krisztusba vetett hitben váljunk igazzá, nem mert tetteink megfelelnek a törvénynek, hisz a törvény szerinti tettek senkit sem tesznek igazzá.

Gal 2,21

Nem vetem el az Isten kegyelmét. Mert ha a törvény útján igazzá válhat az ember, Krisztus hiába halt meg.

Gal 5,4

Ha a törvényben keresitek az igazzá válást, elszakadtatok Krisztustól és elvesztettétek kegyelmét.

Csak így néhány példa, a teljesség igénye nélkül.

Jézus általad idézett szavai is erről szólnak. Mert a beléje vetett hittel megfelelsz mindennemű törvénynek.

2010. jan. 12. 22:31
 26/28 anonim ***** válasza:

Az örök érvényű törvények. Itt szó sincs se Krisztusról se pedig új szövetségről. Minek is kéne új szövetség? Hiszen Isten törvénye és szövetsége örök.

De mindamellett is, ha az ő ellenségeik földén lesznek is, akkor sem vetem meg őket, és nem útálom meg őket annyira, hogy mindenestől elveszítsem őket, felbontván velök való szövetségemet, mert én, az Úr, az ő Istenök vagyok. Sőt megemlékezem érettök az elődökkel kötött szövetségről, a kiket kihoztam Égyiptom földéről, a pogány népek láttára, hogy Istenök legyek nékik. Én vagyok az Úr. (3 Móz 26:44-45)

Felméne pedig az Úrnak angyala Gilgálból Bókimba, és monda: Én vezettelek fel titeket Égyiptomból, és hoztalak benneteket erre a földre, a mely felől megesküdtem a ti atyáitoknak, és mondék: Nem bontom fel az én szövetségemet ti veletek soha örökké. (Bir 2:1)

Közel vagy te, Uram! és minden te parancsolatod igazság. Régtől fogva tudom a te bizonyságaid felől, hogy azokat örökké állandókká tetted. (Zsol 119:151-152)

2010. jan. 20. 21:03
 27/28 anonim válasza:

"Gergő 1,1 Egyesek a Bibiliából fejből(?) ismert idézeteiket úgy használják, mint mások az anyagi javaikat."

"Vettem még egy plazmát a WC-be." /Kövér tetovált maffiózó/

Fordítása: Ennyivel különbb vagyok, mint Te, mivel ilyenem (plazma) is van.

"Kiv 21,32 - Ha az állat rabszolgát vagy rabszolganőt öklel fel..." /Interneten okos kapitány/

Fordítása: Ennyivel különbb vagyok, mint Te, mivel ilyenem (bibliai idézet fejből(?)) is van.

S, hogy mi a hatása az emberekre?

Bár a "(birka)nyáj" az jobb szó.

Semmi.

A példa mutatja.

Sajnos.

U.i.: pdf-formátumú Bibliában nagy tudomány lehet kulcsszóra keresni, szóval én is "fejből" tudom a Bibliát. Holnap meg megveszem a legrajabb bőrdzsekit a placcon. És hogy milyen pénzből? Mennyit dolgoztam érte? JAAA! De hisz az senkit sem érdekel!! ;)

2010. dec. 27. 11:15
 28/28 anonim válasza:
Hat az osszes muveszetre hatott. Ott vannak a zenék, a kozepkorban az volt a ritka ha egy vers vagy zenei mu vilagi temaju volt. De ott van a festeszet, vagy az irodalom is. Vannak olyan muvek a mai napokban is, amelyek nem kozvetlenul, a bibliara utalva, de onnan meritve a cselekmenyt(pl a hos utazasa, jellemfejlodese), vagy a szereplok tulajdonsagait(jo-gonosz). Sok mu meg tartalmaz egy helyszint amit paradicsomnak hivnak, vagy epp pokolnak. Ezek is mind a bibliaban voltak hasznalatos szavak legeloszor. Par pelda: Dante - isteni szinjatek, madach ember tragediaja ...
2015. jún. 19. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!