Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus meghalt értünk. Értem...

KZitus kérdése:

Jézus meghalt értünk. Értem is? Hogyan értékeljem ezt?

Figyelt kérdés
Milyen hatással legyen ez rám?. Hogyan fejezhetem ki a hálámat neki ezért?

2013. jún. 21. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
6%

Legközelebb gondolkodj, mielőtt cselekszel.

Hallgasd meg őt...

2013. jún. 21. 17:47
 2/10 anonim ***** válasza:
41%

Itt egy levelemből idézet (bár úgy sem azért írtad ki, mert érdekel):

"Bevallom neked, hogy én soha nem tartottam helyesnek, hogy megölték Jézust, úgy mint, Jézus egyik példabeszédben, a szőlőműves gyerekét a munkások (ahol a szőlőműves bosszút fog állni gyermeke miatt). És Pál is írja, hogy a világ fejedelmei nem feszítették volna meg, hogy ha felismerték volna Jézust.

Én inkább azt szoktam mondani, hogy Jézus értünk élt és emberként sem tagadta meg Atyánkat és minket sem. Mindhalálig szeretett, tanított bennünket és legyőzte a halált is.

Tehát én nem tudom elfogadni azt, hogy meg kellett ölni miattunk.

Szerintem a tanítását kell elfogadni és követni őt. Jézus az életét áldozta értünk, de nem az öngyilkosságával. A halála sajnos elkerülhetetlen volt, mert a világ gyűlölte a fényt. A bárány pedig a farkasokhoz jött.

Egyébként Jézus megjegyezte a Bibliában, hogy ha nem jött volna, akkor nem lenne bűnük az embereknek. De láttak őt, hallották és ok nélkül gyűlölték. Hogy beteljesedjen ami meg van írva a törvényükben. Habár az is írva van, hogy nem kárhoztatni jött, hanem megmenteni minket.

Én egyébként nem hiszek a fatalizmusban, csak a szabad akaratban.

Tény, hogy Jézus mindenkiért "meghalt" (inkább mondjuk, hogy élt.)

De lényegében ugyanazt állítottam az előző levében, mint te is.

Hiszen az nem fogadja el Jézus ajándékát, aki nem fogadja el Jézust sem.

Tehát a kegyelem tényleg ingyen van mindenkinek, de ahhoz el kell fogadni Jézus tanítását. Mert ha hiszed, hogy ő az igazság, de nem hiszed el, amiket prédikál, akkor valójában nem hiszed, hogy ő az igazság vagy gyenge vagy betartani. Az utóbbi viszont elég jellemző ránk. De a lényeg, hogy a szándék mindig meglegyen és a bűnbánat is, ha szükséges."

2013. jún. 21. 17:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Kárhozottak stb, nekem tetszik amit írtál ! :)
2013. jún. 21. 18:42
 4/10 pelgrim ***** válasza:
46%

Igen, Jézus meghalt értünk. És igen, teérted is, de nem a bűneidért, a bűneinkért, és nem azért hogy az Atyát kiengesztelje, hanem azért, hogy bizonyítsa azt amit tanított. Megértheted, hogy tőled függ az hogy milyen hatással van ez rád, ha belátod, hogy Jézus feladatának tekintette az emberek (ön-)tudatát javítani, felemelni.

Nagy jótékony hatással lehet rád, ha tanítását komolyan veszed, de nem lesz hatása, ha csak felületesen foglalkozol vele.

Háládat szerintem azzal fejezheted ki a legjobban, hogy tanítását komolyan veszed.

2013. jún. 21. 19:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Úgy mint a 10 megtisztult leprás közül az az egy, aki visszament Jézushoz.

Borulj le te is JÉZUS lábainál és adj hálát NEKI!

2013. jún. 21. 20:18
 6/10 anonim ***** válasza:
36%
Nem halt meg értünk.Ő az ókorban élt,és megölték.Te most itt élsz,éled az életed.Miért gondolod,hogy meghalt érted?
2013. jún. 22. 09:50
 7/10 anonim ***** válasza:
#6! Nincs igazad! Aki 20.000 év múlva fog megszületni, azért is meghalt. Jézus meghalt mindenkiért, hogy a bűneink megbocsájtásra leljenek.
2013. jún. 23. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Utolsó

Legyen neked a hited szerint.Nekem más az igazságom.

2013. jún. 23. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Gyakorolj hitet az áldozatában.
2013. jún. 24. 18:26
 10/10 anonim válasza:
Jézus nekromanta volt! Halottakat támasztott fel, meghalt és feltámadt! Sötét varázsló, Voldemort egyik csatlósa!
2013. jún. 24. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!