Milyen vallásnak hívják azt, ahol Jézust nem Isten fiaként emlegetik, hanem csak egy profétának?
Én például nem hiszem el, hogy Jézus Isten fia...
Tanításainak igazat adok, tisztelem őt, elfogadom tetteit, egyetértek vele, de szerintem csak egy proféta, aki Istent és tanításait hirdeti...
Ez valami más vallás? Mi a neve?
Az Újszövetség tanúsága szerint Jézus Isten Fia.
1 Ján.
2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.
2,23 Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
Szervusz
Próbáld meg elfogadni Jézus Krisztust annak, akinek a Biblia leírja.
"Így szólt hozzájuk: „Hát ti kinek mondotok engem?” Simon Péter így válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus erre ezt mondta neki: „Boldog vagy te, Simon, Jónás fia, mert nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én égi Atyám." Máté 16:15-17
A tanítványai is és ő maga is elismerte, hogy ő az Isten Fia.
János evangéliumában is hasonlót olvashatunk róla:"Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok: »Káromlást szólsz«, mert azt mondtam: az Isten Fia vagyok? János 10:36
Szervusz
Próbáld meg elfogadni Jézus Krisztust annak, akinek a Biblia leírja.
"Így szólt hozzájuk: „Hát ti kinek mondotok engem?” Simon Péter így válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus erre ezt mondta neki: „Boldog vagy te, Simon, Jónás fia, mert nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én égi Atyám." Máté 16:15-17
A tanítványai is és ő maga is elismerte, hogy ő az Isten Fia.
János evangéliumában is hasonlót olvashatunk róla:"Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok: »Káromlást szólsz«, mert azt mondtam: az Isten Fia vagyok? János 10:36
(Elnézést véletlenül nem jó gombot használtam)
a Márk 14:61,62 "A főpap ismét elkezdte kérdezgetni, és ezt mondta neki: „Te vagy a Krisztus, az Áldottnak Fia?” Jézus ekkor így szólt: „Én vagyok; és látni fogjátok az Emberfiát+, amint ott ül a hatalom jobbján, és eljön az ég felhőivel.” Jézus maga jelenti ki, hogy Ő a Messiás.(ezt jelenti a Krisztus név)
Többször beszélt Jézus arról, hogy ő az égből, at Atyjától jött:
János 6:38 " mert én nem azért szálltam alá az égből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."
János 8:23 "Így hát ezt mondta még nekik: „Ti alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok."
Próféta is volt, hiszen előre elmondta:
Máté 16:21 "Jézus Krisztus ettől fogva kezdett rámutatni a tanítványainak arra, hogy Jeruzsálembe kell mennie, sok mindent kell elszenvednie a vénektől, a papi elöljáróktól és az írástudóktól, és meg kell öletnie, és a harmadik napon fel kell támadnia."
A Biblia nagyon sok helyen utal Jézusra mint Isten Fiára.
Röviden talán úgy foglalhatnám össze ki volt Ő a Biblia szerint:
Isten egyszülött Fia, Jehova egyetlen olyan Fia, akit egyedül teremtett meg. Ez a Fiú az egész teremtés elsőszülöttje. Minden más az égben és a földön általa lett megteremtve. Ő a világegyetem második legnagyobb személyisége. Ő Jehovának az a Fia, akit a földre küldött, hogy váltságul adja életét az emberiségért, így lehetővé téve, hogy Ádám utódai közül mindazok, akik hitet gyakorolnak benne, örökké élhessenek. Ugyanez a Fiú, miután visszakapta égi dicsőségét, most Királyként uralkodik, és hatalmat kapott, hogy minden gonoszt megsemmisítsen, valamint hogy megvalósítsa Atyja földre vonatkozó eredeti szándékát.
A Jézus név héber alakja azt jelenti: ’Jehova megmentés’; a Krisztus a héber má·sí′ach (Messiás) szó megfelelője, jelentése: ’felkent’.
Van, aki elfogadja ezeket a tényeket, van aki nem. Mindenki választhat a szabd akarata szerint.
De fontold meg: ha már hiszel Krisztusban, mint prófétában, nem lenne számodra jobb(biztos hasznosabb) annak elfogadni az Isten Fiát, aki Ő valójában?
Ettől függ az örök életed.
Üdvözlettel: Zita
Ahogy írták már előttem is, pl. az iszlám ilyen.
Egyébként furcsa, hogy Jézus tanításának igazat adsz, de mivel Ő maga is többször kijelentette, hogy Isten Fia, továbbá az Atyával Egyek azt már nem hiszed el.
Tehát én úgy érzem, hogy igazából nem fogadod el Jézus tanítását, csak kiveszed belőle azt, ami tetszik és kész.
Az iszlámban több ilyen próféta van, akiket Isten különböző képességeket adott a csodák véghezvitelére: ilyen próféta volt Jézus is, de pl. Mózes és Ábrahám is. És nyilván Mohamed kiemelkedik közülük, mert a Koránt rajta keresztül nyilatkoztatta ki Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!