Milyen vallásban van jelen a szeretet törvénye?
Ez engem is érdekelne.
Mert ahol a bosszú fontos vagy nem mindenki egyenlő értéket képvisel, ott nem igazán.
Szia!
A hinduizmus, krisna tudat, buddhizmus, mazdaizmus, zoroasztriánizmus, szufi, haszid vallások és filozófiák biztosan hirdetik a szeretetet, némelyek univerzalizálva, tehát élőre és élettelenre is kivetítve és mindenféle feltételtől mentesen értelmezik.
A sor nyilván nem teljes, de magam ezekben hasonlóan hangsúlyosnak találtam, mint a kereszténységben.
Szívesen!
Az előbbi felsorolásból a manicheizmust kihagytam.
(János 13:34, 35) . . .. 35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”
A szeretetet nem csak hirdetni kell, hanem a minden napi életben gyakorolni, annak minden területén, ahogy Jézus tette
ez Jézus tanítványainak egyik azonosító jele a sok közül.
Katy Weaver
Hát jót mosolyogtam. :)
a nullázásod, már egyenesen nevetséges.
Sosem zavart, most sem, csak nem értem, hogy a Biblia vers alapján, mi a rossz
Még csak azt se írtam oda, hogy "kizárólag" Jehova Tanúi gyakorolják, csak azt, hogy milyennek kell Jézus szerint lenni
Ebből is látszik, hogy a nullázás nekem és a hitemnek szól.
Tegnap az egyik hozzászólásomat nem írtam alá, és 100%-ra pontozták.
:)
Hát igen...
Katy Weaver
Hopp valaki felpontozott, még ilyet....
K.W.
Köszi, aranyos vagy, de nem írtam, év szerint, hogy ki pontozott le,
Nem is ez a lényeges, mert nem érdekel :)
Csak levontam egy következtetést, bizonyos dolgokban.
:)
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!