Miért teremtette Isten az embert bűnösnek, ha utána bűneíért bünteti őket?
Isten nem bűnösnek akart teremteni minket,csak boldognak.
De Ádi beleharapott abba a rohadt almába és most minden ember "halandó" lett.Kár pedig,ha szót fogadott volna,most is meztelenül rohangálhatnánk és akkor talán még kibírható is lenne ez a nagy meleg.:D
Na ,de komolyra fordítva a szót:
Én is mindig kérdeztem,hogy Isten ha annyira szeret minket,miért nem lát el minket széppel,jóval.
Erre meg mindig azt a választ kaptam,hogy Isten a hitünket teszi próbára.Aki tényleg hisz benne,az így is,hogy ő nem áld meg minket minden jóval,széppel ,így is hisz benne.És nem vetemedik rossz dolgokra.
Az már más kérdés,hogy szerintem ez baromság..
A hit egy jó és szép dolog és kell is,hogy az ember higgyen ,ha nem ebben..akkor másban.
Szerintem régen nem voltak törvények,nem volt bíróság és a Biblia és "Isten megszületése" pont jó volt(és most is jó) arra,hogy az embereket eltántorítsa a bűnözéstől és rossz cselekedetektől.
Úgyhogy nem rossz dolog,ha valaki vallásos...
Higgy,fiam,higgy...helyettem is:D
Hozzátok nem szoktak jehovások menni? Ők kérdés nélkül választ adnak neked erre :)
Én amúgy nem hiszek ezekben. Nem Isten bünteti a bűnöket hanem az ítélő bíróság és a börtön. Ha tényleg a bűnösöket büntetné akkor nem a jó emberek szenvednének mindíg, a rosszak meg luxusban, csupa jóval körülvéve élnének.
Az ilyen vallásos baromságnak tényleg van köze az önismerethez? Szerintem rossz kategória!
Eleve nem jön senki sem bűnösnek a világra, isten nem létezik, az embereket az evolúció teremtette!
Hajlandóság nem tudom, hogy lehet-e, de inkább nézz utána, hogy öröklődhet-e ez a dolog! A nevelés, a közeg ahol felnő sokat számíthat (pl. cigányok), az biztos, de hogy öröklődik-e bármiféle bűnözői hajlam, ha normális közegben nő fel, de a felmenői agresszív barmok... nem hiszem! Szerintem nincs belénk ültetve, csak egyénileg vannak olyan nyomorékok, akik nem képesek a társadalom alapvető szabályait betartani, el kell zárni őket, ami sajnos sokszor nem történik meg! :/
Mivel ez vallási részleg, gondoltam beírok mint biblia ismerő, mert előfordulhat, hogy arra is kíváncsi vagy, hiszen a biblia tartalmaz minden információt, ami az élettel, megváltással kapcsolatos.
Na szóval, ha elolvastad volna életedben legalább egyszer az első pár oldalát, akkor azonnal szembetűnne, hogy Isten nem bűnösként teremtette az embert, hanem tisztának.
Azután az ember evett a fa gyümölcséből, ezáltal áthágta Isten egyetlen tiltását/óvását, hiszen figyelmeztette előre, hogy ne tegye, mert bejön az életébe a halál.
Az ember mégis megtette és amit Isten ígért, az is megvalósult. Attól a naptól kezdve viszont minden emberi leszármazott már ezzel az örökletes bűnnel születik kikerülhetetlenül, amihez még hozzátapasztja a saját maga által életében elkövetetteket.
Jó hír viszont, hogy Jézus Krisztus magára vette az egész emberiség bűneit, és helyettünk halt meg, hogy mi élhessünk. Aki hajlandó elfogadni ezt a tényt és hiszi, hogy Jézus Krisztus Isten fia, aki a világ megváltójaként jött a világra, -és szájával hittel kimondja:üdvözül.
Jézus Krisztust be lehet hívni az életünkbe és aki ezt megteszi, Isten örök élettel ajándékozza meg és hatalmat kap arra, hogy Isten fiává legyen.
Alapvetően az isten nem bűnösnek teremtette az embert, hanem azért, hogy imádja őt.
Mivel azonban képére és hasonlatosságára teremtette, ezért az ember az első adandó alkalommal megpróbált kikerülni az uralma alól.
Az eredményt láthatod. Isten sem boldog, az ember sem boldog, és mindketten gyötrik egymást.
"Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit."
Csupán három szót mondok:
Ábrahám és Izsák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!