Kedves Jehova Tanúi! Meghallgatjátok az alábbi rádió interjút?
Június 15-én, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kovács Zsolt Mihállyal (Kingdom), aki mint megfogalmazta, 20 évig állt egy vallásszervezet alkalmazásában. Megítélése szerint áldás, és átok is volt az ott eltöltött idő, de a beszélgetésből kiderül, hogy életében, és családja életében a legnagyobb áldás Jézus Krisztus megtalálása.
Szerkesztő, műsorvezető Szabados György
A Civil Rádió internetes elérhetőségei:
Katy!
Ha már Jézusnak nem hiszel, csak a Vezető Testületeteknek, valószínűleg nekem se fogsz, de hidd el nekem, az Ő juhai tényleg hallják Jézus hangját, és engedelmesek Neki!
Isten áldjon!
Katynek:
Tehát az aki azért lett eltávolítva a szervezetből mert kérdések merültek fel benne a szavahihetőségetekkel szemben és nem tudtátok meggyőzni valamiért(pl mert logikátlan amit állítotok) akkor az az egyén veszélyes a szervezetre és teljesen el kell határolódni tőle?
Ez olyan mintha egy ellenkező gyereknek azt mondanád: Teszek rá mit csinálsz, ha nem érted meg, hogy ne nyúlj a sütőhöz mert forró akkor innentől nemhogy nem figyelémeztetlek a veszélyre, de még csak nem is szólok többé hozzád. Bravó, nagyszerű elgondolás, csak gratulálni tudok hozzá! Nehogy megpróbáljátok megérteni mivel nem ért egyet a "gyerek" csak hajtogassátok neki ezt: Hogy miért nem szabad a sötőhöz nyúlni? CSAK! És ha ez nem tetszik el lehet menni, vagy még jobb: Majd mi kiközösítünk. És ti nevezitek magatokat egy felvilágosult, bibliai tanításokat követő szervezetnek akik mindenki felett állnak, hisz mindenki más hamisan szól??!!
Szerencsére rajtatok kívül mindenki látja milyen káros szervezet vagytok és, hogy egy olyan istent imádtok amit a vezető testület talál ki nektek: Jehova. Csak szólok, hogy ez nem a keresztények istene, hanem a tiétek.
Kedves utolsó hozzá szóló,
Sajnálom, hogy nem érted, de Jogod van hozzá.
Mi továbbra is a Biblia leírása szerint fogunk eljárni, és nem a saját fejünk után.
Egyebek mellett a biblia Tanítja, hogy ne szóljunk az illetőhöz, ezért elsősorban akkor a Biblia veszélyes, De csak azoknak akik nem akarnak engedelmeskedni Isten szavának.
Ettől függetlenül még mindig csak ez a csoport mondhatja el magáról, hogy próféciáknak megfelelően, 239. országban békében élnek egységben egymás és ember társaik mellett, ha nem is értenek sok mindent mások.
Ezt a próféciát pedig nem tudod megállítani, vagy eltörölni, mert Isten ellen harcolsz, és a győzelem egyértelmű.
(Ézsaiás 2:2-4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
Katy Weaver
Katy!
Ezt írod: " Egyebek mellett a biblia Tanítja, hogy ne
szóljunk az illetőhöz"
Az előbbi hozzászólásaid alapján feltételezem, hogy a 2János levél alapján állítod ezt. Szerencsére ott a lego khairo szó áll, ami nem egyszerűen csak köszöntést jelent, hanem vidám, víg kedélyű, örvendetes beszédet takar. Tehát ne örvendjetek azokkal együtt, kik Krisztus tudományátòl elfordultak. Ugye, hogy így azért másképpen néz ki a dolog...
Az Ézsaias idezethez annyit, hogy lehet,hogy rosszul esik, de az nem rólatok szól, hanem Krisztus urunkról, mint annyi más is a próféciákban.
Vagy nektek azt mesélték be, hogy az rölatok szól, illetve az őrtoronyról ???? Ez csúnya lenne... Olvasd csak úgy el, hogy Krisztus van a központban. Érteni fogod szerintem, legalábbis remélem.
Vidiripi
Katy Weaver!
(2János 10, 11)
Fontos a szöveg összefüggés. Ezért talán azt is el kellene olvasni ami ezek előtt van.
2János 1:9 Aki előretolakszik, és nem marad meg a Krisztus tanításában, annál egynél sincs ott Isten. Aki viszont megmarad ebben a tanításban, annál ott van az Atya is, és a Fiú is.
"...melyik magát Jézus követőjének nevező csoportnak vannak ilyen magas Bibliai erkölcsi irányadó mércéje,..."
Nem csak egy van de most csak egyet említenék meg. A Nazarénusokat.
Kedves Hozzá szóló.
Ézsaiásnak sosem Jézus volt a középpontban, a Héber iratok Jézus atyjáról Jehováról szólnak.
Egyébként is Jézus az atyja Jehova által kapott oktatást továbbította, amit ki is jelentett, hogy semmit nem tesz magán kezdeményezésből, hanem ahogy az atyja Tanította úgy beszél.
Ezért nem vehetem úgy, semelyik biblia verset, hogy Jézus magától felállított új tanítást, melyben totál Ő van a középpontban,
Az tény hogy Jézusnak központi szerepe van Isten szándékában amire felhasználja, de nem az Ő Istenségét kérdőjelezték meg Ádámék, vagy Sátán, hanem Jehova Istenségét.
Aki teremtette, létre hozta az életet az anyagi világot.
s ha ez nem történt volna meg, most Jézus úgy mond Ismeretlenül élne a többi angyallal, vagy teremtménnyel együtt, s Sátán sem lenne ismert angyal.
Nem véletlen tanította, Jézus az atya nevének megszentelését, hiszen Ő, Jehova van vád alatt és Nem Jézus.
Katy Weaver
Katy!
Jn 5,39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;
Természetesen kerülöd megint a hozzászólás válaszolását.
Mit szólsz a Jánosi idézethez, hogy ott nem szimpla köszöntés van? Még mindig nem álltok szóba azzal, aki csupán kilépett a szervezetből? Krisztus szerintetek miért mondta ezt?
Mk 2,17 És a mikor ezt hallja vala Jézus, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szükségök orvosra, hanem a betegeknek, nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre
Még jó, hogy Jézus nem úgy gondolkodott, mint a szervezetetek.
Ézsaiás nem beszélt Jézusról?
AZ utolsó idők (figyelj a többes számra, ahogy Ézsaiásnál is szerepel!)
Figyelmedbe ajánlanám ezt a részt!
Zsid 1,1 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által
Kiről is szól az utolsó időkre szóló látomás Ézsaiásnál?
Nem Jézus és az Ő ideje a központ???
Ezt írod:
"Ézsaiásnak sosem Jézus volt a középpontban, a Héber iratok Jézus atyjáról Jehováról szólnak"
Mt 3,3 Mert ez az, a kiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit.
Máté 4; 13. És odahagyva Názáretet, elméne és lakozék a tengerparti Kapernaumban, a Zebulon és Naftali határain;
14. Hogy beteljesedjék, a mit Ésaiás próféta mondott, így szólván:
15. Zebulonnak földje és Naftalinak földje, a tenger felé, a Jordánon túl, a pogányok Galileája,
16. A nép, a mely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot, és a kik a halálnak földében és árnyékában ülnek vala, azoknak világosság támada.
Mt 8,17 Hogy beteljesedjék, a mit Ésaiás próféta mondott, így szólván: Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.
Mt 12,17 Hogy beteljesedjék Ésaiás próféta mondása, a ki így szólt:
18. Ímé az én szolgám, a kit választottam; az én szerelmesem, a kiben az én lelkem kedvét lelé; lelkemet adom ő belé, és ítéletet hirdet a pogányoknak.
19. Nem verseng, és nem kiált; az utczákon senki nem hallja szavát.
20. A megrepedezett nádat nem töri el, és a pislogó gyertyabelet nem oltja ki, mígnem diadalomra viszi az ítéletet.
21. És az ő nevében reménykednek majd a pogányok.
Mt 13,14 És beteljesedék rajtok Ésaiás jövendölése, a mely ezt mondja: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek:
Lukács 4
17. És adák néki az Ésaiás próféta könyvét; és a könyvet feltárván, arra a helyre nyita, a hol ez vala írva:
18. Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangyéliomot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyilását, hogy szabadon bocsássam a lesujtottakat,
19. Hogy hirdessem az Úrnak kedves esztendejét.
20. És behajtván a könyvet, átadá a szolgának, és leüle. És a zsinagógában mindenek szemei ő reá valának függesztve.
21. Ő pedig kezde hozzájuk szólani: Ma teljesedett be ez az Írás a ti hallástokra.
Mit beszélsz össze-vissza?
Nem köszöntök azoknak, akik otthagynak titeket, holott az írások NEM írnak ilyet, semmibe veszitek Jézus személyét. És a szervezet az igaz egyház? Az Őrtorony szervezete hitehagyott szervezet!
"Nem véletlen tanította, Jézus az atya nevének megszentelését, hiszen Ő, Jehova van vád alatt és Nem Jézus."
HA etimológiailag is tanítanának titeket, tudnátok ezt:
"A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: “a Név” (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a “személy”-re, ezért használja a “név” szót: pl. “Isten nevét segítségül hívni” = magát Istent segítségül hívni; “Isten nevét magasztalni” = magát Istent magasztalni azért, aki Ő. Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Apostolok Cselekedetei 1:15 “százhúsz név sokasága” = százhúsz főnyi sokaság, vagy Apostolok Cselekedetei 4:12 “nem is adatott az embereknek az ég alatt más név” = nem adatott senki más."
Jehova név nem létezik, nem jelent semmit, egy kreált szó. Ti még a VAGYOK-ból is 'azzá válok, amivé válni akarok'-at kreáltatok, nagyon hibásan. Nem vettétek mellé ezt a részt:
János Evangyélioma 18. rész
4. Jézus azért tudván mindazt, a mi reá következendő vala, előre méne, és monda azoknak: Kit kerestek?
5. Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok.
6. Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének.
Sok dolgot elfelejtetek:
Jn 6,35 Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.
Jn 6,41 Zúgolódának azért a zsidók ő ellene, hogy azt mondá: Én vagyok az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá.
Jn 8,12 Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
Jn 11,25 Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
"De mindaz, aki JHWH NEVÉT SEGÍTSÉGÜL HÍVJA, MEGMENEKÜL" (Jóel 2:32)
Jézus igazi tanítványai ezt mégis így értették:
"Az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek, mindazokkal egybe, akik A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS NEVÉT SEGÍTSÉGÜL HÍVJÁK bármely helyen, a magokén és a miénken" 1 Kor 1:2
"Vala pedig egy tanítvány Damaskusban, névszerint Ananiás, és monda annak az ÚR látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram! Az ÚR pedig monda néki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utcába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert ímé imádkozik. És látá Saulus látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá és kezét reá veté, hogy lásson. Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a te szenteidet Jeruzsálemben: És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik
A TE [később kiderül, hogy Jézusról van szó!] NEVEDET SEGÍTSÉGÜL HÍVJÁK.
Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt. Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki AZ ÉN NEVEMÉRT szenvedni. Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia,
AZ ÚR KÜLDÖTT ENGEM, JÉZUS,
aki megjelent néked az úton..." Csel 9:10-17
Joel próféciája szerint JHWH nevét kell segítségül hívni az üdvösséghez, Jézus tanítványai mégis Jézus nevét hívták segítségül. Ebből pedig az következik, hogy JHWH nevét segítségül hívni ugyanaz, mint Jézus nevét segítségül hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!