Kedves Jehova Tanúi! Meghallgatjátok az alábbi rádió interjút?
Június 15-én, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kovács Zsolt Mihállyal (Kingdom), aki mint megfogalmazta, 20 évig állt egy vallásszervezet alkalmazásában. Megítélése szerint áldás, és átok is volt az ott eltöltött idő, de a beszélgetésből kiderül, hogy életében, és családja életében a legnagyobb áldás Jézus Krisztus megtalálása.
Szerkesztő, műsorvezető Szabados György
A Civil Rádió internetes elérhetőségei:
Szervusz!
Nem, nem fogom meghallgatni. Számos bibliai oka van annak, miért nem.
Most csak egyet-kettőt említek:
"Mert a testi gondolkodás ellenségeskedés az Istennel, mivel a test nincs alárendelve az Isten törvényének, hisz nem is lehet. Így azok, akik a testtel vannak összhangban, nem lehetnek kedvére Istennek." Róma 8:7,8
Hogyan lehetek szellemi gondolkodású? Úgy, hogy az elmémmel rendszeresen a szellem dolgaira összpontosítok, és engedem, hogy szellemi beállítottság és a szellemi dolgok iránti érdeklődés fejlődjön ki bennem. Így a gondolkodásmódom alá lesz rendelve „az Isten törvényének”, és „összhangban” lesz a gondolataival.
Amikor kísértésekkel nézek szembe,(például hogy megnézzek-e egy ilyen interjút) arra érzek inkább késztetést, hogy helyesen döntsek, a szellemmel összhangban. Ezért létfontosságú, hogy az elmémmel a szellem dolgaira összpontosítsak. Ezt úgy tehetem meg, hogy felövezem az elmémet tevékenységre, vagyis az életemet a szellemi szokások köré építem, melyek magukban foglalják a rendszeres imát, a bibliaolvasást és tanulmányozást, az összejöveteleken való részvételt és a keresztény szolgálatot.
Így ösztönöz erre engem Péter apostol:"Övezzétek fel azért elméteket tevékenységre, maradjatok teljesen meggondoltak; reménységeteket abba a ki nem érdemelt kedvességbe vessétek, amelyet Jézus Krisztus kinyilatkozásakor hoznak el nektek." 1Péter 1:13
Nem engedem, hogy a test dolgai eltereljék a figyelmemet, inkább összpontosítok az elménmmel a szellem dolgaira. Ez áldásokat eredményez, hiszen a szellemi gondolkodás életet és békét jelent.
"Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is; mivel aki a testére nézve vet, romlást fog aratni a testéből, aki viszont a szellemre nézve vet, örök életet fog aratni a szellemből. Galata 6:7,8
Kérdeztél, a kérdés személyes. Ugye tudod hogyan fogok dönteni? De mindenki döntése rá és az Istennel vala kapcsolatára tartozik, amelyre éppen a mindennapjaink apró döntései nagy hatással van.
Üdvözlettel: Zita
Nem akarnak ők senki mást hallgatni, csak a Vezető Testületüket! Bizonyára az ő istenük azt mondta róluk:
"ők az én kiválasztottaim, akikben én gyönyörködöm, őket hallgassátok"...
A Vezető Testületük megad nekik, mindent, Jézusra sincs szükségük. Nem kell Jézushoz menniük a híveiknek, a Vezető Testületükben hisznek, őbennük bíznak, hozzájuk ragaszkodnak.
Ha ma bemenne Jézus a királyság termükbe, simán kidobnák onnan!
Kzitus!
Figyelmedbe ajánlanám ezt a pár sort!
Végül, informálódhatsz az adott vallási csoportról?
... Rossz jel: ha csak a vallási csoport által megadott forrásokat szabad használni, de kívülálló által írt, kritikus irodalmat tilos olvasni, vagy ilyen hozzáállású emberekkel tilos szóba állni.
... Tapasztalat: a tagokhoz eljutó információt azok a csoportok akarják kontrollálni, amelyek vezetősége az információk révén BAJBA kerülne a tagság előtt.
... Tanács: ha tiltják az érdeklődést, akkor létfontosságú, hogy érdeklődj, méghozzá ahol csak tudsz!
Kedves Válaszoló.
Azért van különbség egy ember meghallgatása, aki nem volt Tanú, és egy olyan ember meghallgatása Között, aki Testvér volt.
Maga János apostol is és Pál is azokra értette a tilalmat akik Testvérek voltak, és vissza mentek a világba.
(2János 10, 11) 10 Ha valaki elmegy hozzátok, és nem ezt a tanítást viszi, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha. 11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz cselekedeteiben.
(1Korintusz 5:11) 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek.
(1Korintusz 5:13) . . .Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül.”
Pál gonosz embernek nevezi azt aki Testvérként olyan dolgot enged meg amit a világi emberek gyakorolnak.
Ennél fogva, lehetne az apostolokra is haragudni, Ők alkalmazták ezeket, hogy tiszta maradjon Isten népe.
Mi lett volna, ha nem tesznek ilyet?
A másik válaszolónak aki azt mondta, hogy Jézust kidobnánk a gyülekezetből:
Hát hallod igen csak ellenséges érzületű vagy, mert nem tudod, hogy mit is tanítunk és hiszünk valójában.
S ha valaki betartja a Jézus által felállított alapelveket megnézném, melyik magát Jézus követőjének nevező csoportnak vannak ilyen magas Bibliai erkölcsi irányadó mércéje,
Ahol a gyülekezeten belül alkalmazzák Jézus tanácsait tanításait.
Lelkiismeret furdalás nélkül engedményt adnak a házasságon kívüli szexuális életre, pedig a Teremtő elítéli ezt,
És kimagyarázzák miért engednek meg némelyek ilyet
avval érvelnek, hogy modern korban élünk, stb.
Hát Jézus nem modernizálja az alapelveket.
Mert akkor Új bibliát kellene íratnia azzal a hivatkozással, hogy érvénytelen a törvény mert az ember modernizálódik.
s Mi dobjuk ki Jézust az életünkből?
Azok dobják ki akik azt mondják, hogy hisznek benne, de a cselekedeteikkel pont az ellenkezőjét teszik.
ezt maga Jézus is Hiába valónak nevezte.
(Máté 15:8, 9) 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”
Káromkodnak és mindent megengednek maguknak amivel beszennyezik a tiszta imádatot. Kérdezem Én ki az aki Jézusra nem figyel?
Katy Weaver
Attól, mert valaki kilép a szervezetből, és elmondja, hogy mit tapasztalt, látott, és miben nem ért egyet, attól még nem lesz "parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló".
"Maga János apostol is és Pál is azokra értette a tilalmat akik Testvérek voltak, és vissza mentek a világba."
Igen, de ha hallottad volna a két héttel ezelőtti előadást, aki egy Jehova Tanúja volt, és kilépett a szervezetből, ő nem világi dolgokkal kezdett el foglalkozni, főbb tevékenysége a Biblia olvasása most is, és nagyon foglalkoztatja Isten beszéde, pusztán nem találta összeegyeztethetőnek az őrtorony tanítását a Bibliával, ahogy én sem tartom összeegyeztethetőnek sok pontban.
A IIJános 10,11 kiről is ír? Olvassuk el az előtte lévő sort:
9. A ki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. A ki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.
Nem az a Krisztus tudománya,hogy egy szervezetben legyek. Krisztus tudománya a törvény betartása, vagy a szeretet, vagy sok minden lehet, de nem egy szervezet tagjának lenni a Krisztus tudománya.
„Ne tiltsátok meg neki. Aki az én nevemben csodát tesz, nem egyhamar fog szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van."
Ez egy elég egyértelmű és ingerült kijelentés JÉzustól. A tanúk ellenben azt mondják, hogy aki más Krisztusról beszél, az hamis barát, meg hitehagyott, és hazug...csak ők tudják a tutit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!