Van valaki, aki még hisz a hellenisztikus (ősi görög hitvallás) vallásban?
Én szeretnék benne hinni, mert imádom a görög mitológiát, de nem tudok. Én úgy nőttem fel, hogy mindenféle vallásos körítés nélkül, ezért nekem minden természetfeletti csak mese, amiben nem tudok hinni. A görög istenek, a tündérek, a keresztény Isten és a kísértetek nálam ugyanabba a kategóriába esik. Ugyanannyira hiszek vagy nem hiszek bennük. Az én világnézeti felfogásom szerint, ha az egyik van, akkor miért ne lehetne a másik, és ha ez egyik nincs, akkor miért lenne másik? Ugyanez igaz minden ókori vallásra Európában és Európán kívül.
A kedvenc istenem Pallas Athéné.
Nem kell mindent szó szerint érteni. A görög történelem rengeteg mozzanata megjelenik a görög mitológiában (aminek a gyökerei egyébként keletebbre keresendők), és idővel e köré szervezték a tradícióikat, vallási rítusaikat.
Az istenek általában tulajdonságok, jelenségek perszonifikációi, mindennek megvan a maga isteni változata: a háborúnak, a békének, a szerelemnek, a bölcsességnek, a családnak, a mezőgazdaságnak, az éjszakának, az álomnak, a viszálynak, sőt még a köveknek is.
Olvassátok Hegyi Dolores könyveit, nagyon érdekesek!
Nagyon sok mitológiai kapcsolatot megmagyaráz és nagyon sok miértre és hogyanra ad választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!