Miért a vallás? Ha etika, akkor Szókratész, Platón, Arisztotelész. Ha igazság, akkor matematika, kémia. Tehát a fals vallási okoskodások "mivégre"?
Értem, tehát ennél a kérdésnél a vallás=kereszténység.
Ezek a Bibliai idézetek nem kifejezetten érdekelnek én pont ezt tartom fals vallási okoskodásnak, hogy ilyen apróságokon vitatkozzak valakivel. Nagyon sok ember elszöszmög ezeken és nem látja a fától az erdőt.
Azt hittem itt valami komolyabb dologról fogunk értekezni, azt gondoltam, hogy a vallás ennél a kérdésnél valami egyetemesebbet jelent. A Bibliakritika és Biblia védelem nem az én asztalom. Én kivettem belőle ami számomra lényeges a többiről van véleményem, de mint említettem nem foglalkozok vele.
Platón egyébként nagyon érdekes figura, a lélekvándorlást és mentalizmust próbálta magyarázni az egyszerű embernek. Ami egy elég komoly feladat. A keresztény filozófia, mint pl.: Origenész művei nehezen érthetők az átlag embernek. A jelenlegi keresztény pl.: katolikus filozófia sem jelenik meg egy szokványos mise alatt, ez ott is a beavatottabbakra tartozik, nem titok kategória, de kell egy értelmi színvonal a felfogáshoz.
Jaah, már értem kérdező. Tehát valahogy oda tévedtél egy oldalra, ahol az okoskodó ateisták szanaszét szedik a bibliát és modatonként próbálják értelmezni, majd kihoznak belőle valamiféle ellentmondást. A napokban én is találkoztam ilyen oldallal, de nem igazán foglalkoztam vele, úgy látszik téged megragadott. Egyébként miért fáj ez ennyire nektek ateisták, hogy mi miben hiszünk? Közötök sincs hozzá. Ha mindenki csak fele annyi időt foglalkozna magával és nem mással, már sokkal előrébb tartanánk. Csak egy példa: Te sem ezen a hülye kérdésen törted volna a fejed, hanem valami értelmesebben(remélhetőleg).
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak: Én nem vallásos családban nőttem fel, sőt kiskoromban nem is értettem minek ilyennel foglalkozni. Mára megértettem és nem csak hogy megértettem, de nap mint nap tapasztalom, hogy igenis az élet és minden más teremtve lett, mert az, hogy mindez a tökéletes világmindenség kialakuljon, számomra képtelenségnek hangzik, hogy véletlenül történt.
Ha számodra jobb abban a világban élni ahol minden ami körülvesz, beleértve téged is a véletlen műve, akkor ebben az esetben gyorsan tölts ki egy lottót mert r*hatdul szerencsés kellett, hogy legyél ahhoz, hogy létrejöhess. Te a szerencse fia vagy, mert annak esélye, hogy mindez ugyan így lejátszódjon egy másik bolygón, szerintem közelebb van a 0%-hoz mint az 1%-hoz. Szóval emiatt alakult ki egy olyan világkép bennem, mely magába foglalja a Mindenhatót és egyszerűen képtelen kizárni.
"Egyébként miért fáj ez ennyire nektek ateisták, hogy mi miben hiszünk? Közötök sincs hozzá."
Csak a kereszténység 2000 éve terrorizálja a világot, többszátmillió ember haláláért felelős, és még mindig öl. Csupán ezért van köze hozzá mindenkinek. Amúgy az emberi szabadságot tiporjátok porba, mindig lesz, aki fellép ellenetek.
És látom, te sem vagy tisztában a véletlen, a tökéletes és az idő fogalmával. És attól, hogy túl kicsi az elméd felfogni a tényeket, még nem létezik a kis tömeggyilkos odafent :) Arrogáns vagy és lenéző. Igazi vallásos.
"Isten szava (a Szentírás) az örök életre vezető biztos tudás."
Ugye tudod, hogy emberek írták? Pontosabban barlanglakó, magányos, drogfüggő vénemberek. Úgyanúgy Isten szavának hiszik a Koránt például, miért nem Allahban hiszel? Megmondom én: mert nem ott születtél. Egyetlen egy istenben hiszel, a többi 6000-nél is többen nem. 6000-el szemben ateista vagy, egyet kivéve. Ha ismernéd a történelmet, a saját kis Bibliádat, más vallásokat: tudnád, hogy az egész vallás egy vicc, alacsony kapacitású emberek irányítására. És még ezt kell tisztelni, röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!