Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kit vett feleségül Káin,...

Kit vett feleségül Káin, valamint miért volt Ádámnak köldöke?

Figyelt kérdés
2013. jún. 10. 22:10
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Ez nagyjából egybe is vágna isten szokásos eljárásával, amennyiben úgy rendezi, hogy semmi jele ne legyen létezésének, és hogy minden jel szerint a bibliába főleg hülyeségek vannak írva, amit csak a leostobábbak vesznek komolyan.
2013. jún. 13. 15:28
 22/23 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy te nem hiszel Istenben, még nem kéne ostobának tartanod azokat akik hisznek. A "csak azt hiszem el amit látok és a kezembe fogok" felfogás szerintem sokkal földhözragadtabb és ostobább. De ez csak az én szubjektív véleményem. Én hitelesnek tartom a bibliát. Szerintem sokkal hiteltelenebb volna ha tele lenne mindenféle agyonmagyarázásokkal, meg ilyen semmitmondó részletekkel, hogy volt-e köldöke Ádámnak. Aki hisz a teremtésben annak tökmindegy hogy volt-e köldöke, mert Isten teremtette köldökkel is és anélkül is. Aki nem hisz, annak is tökmindegy, ha írná a biblia hogy nem volt köldöke akkor sem hinnéd el. Az ateizmus is vallás, és a hívei bizony elég fanatikusok.
2013. jún. 13. 16:04
 23/23 A kérdező kommentje:
Én bárkit bárminek tarthatok, mert az magánügyem. Ostobának nevezni valakitbazonban tényleg sértő, ezért megkövetlek. Ámde! Én nem sértő szándékkal neveztem ostobának azokat, akik bármit elhisznek, amit a biblia leír, hanem a "jámbor" szinonimájaként. De ez is tévedésem volt, mert az ostobaság csak a jámborság egyik alesete, vagy méginkább okozója. Más, mondjuk , értelmesebb okból is lehet valaki jámbor. Vigyázat, a jámborság számomra nem egyfajta beletörődő szelídség. A jámbor az, aki nem vitatkozik, nem vonja kétségbe, amit mondanak neki, nem kételkedik, hanem elhisz. Van, aki nem butaságbol tesz így, hanem azért, mert fonosabb érdeke fűződik ahhoz, hogy lelki támaszra leljen, vagy jámborságával hozzájáruljon a társadalmi viszonyok konzerválásához, vagy hogy halhatatlanságát biztosítsa, stb. ,mint ahhoz, hogy a puszta objektiv valóságot megismerje. A jámborság ellentéte különben nem is a vadság, hanem a kevélység. Hát én valóban kevély vagyok, legalábbis intellektuális értelemben. Nekem fontos az, hogy mi van, fontosabb, mint az, hogy minek kellene lennie.("kell ott fenn egy ország", különben gyönyörű dal) Azért fontosabb, mert a valóság is hihetetlenül érdekes, és szép, a megértése nagyon sok örömöt tud adni.
2013. jún. 13. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!