Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez szerintetek? (lent)

Miért van ez szerintetek? (lent)

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok, és hívő. Valamiért nagyon vágyom egy második fülbevalóra a bal fülembe, a felső fülporcomba (ezt más néven helix piercingnek is hívják). Szerintetek mit szólnának ehhez az emberek? És Isten? És miért vágyom erre annyira? Lehetséges, hogy ez a vágy a Sátántól van?

2013. jún. 10. 21:29
1 2 3
 11/28 MissLawliet ***** válasza:
58%

kedves keresztény válaszolók

K.Zitus hozzászólására térnék ki

"Mivel tudta Sátán félrevezetni Évát? Figyeld:"Az asszony pedig látta, hogy a fa termése evésre jó, olyan, ami vonzó a szemnek, igen, a fa ránézésre kívánatos volt" 1Mózes 3:6

A többek között, a szem kívánságát használja ma is Sátán arra, hogy irányítsa, vezesse az embereket. "

nos, Sátán egészen mással vezeti az övéit.

mégpedig azzal,hogy arra buzdít, legyenek önálló gondolataink,merjük megkérdőjelezni a dolgokat, ne higgyünk el vakon mindent, éljük meg önmagunkat, és ne kóvályogjunk együtt a bégető nyájjal,miközben azt sem tudjuk, hol vagyunk.

és még egy hatalmas vonzereje van, mégpedig, az, hogy, szereti az övéit, Ő tényleg SZERETI (igen, így, csupa nagybetűvel).

egyáltalán nem gonosz, ahogy azt a keresztény egyházak beállítják.

"Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." 1János 2:15-17

így, van, bégess csak együtt a többiekkel, ne legyen önálló gondolatod, akaratod, ékszered, házad, autód, semmit.

ne élvezd a világ dolgait, amit szerintetek ugyebár isten teremtett.

mondj le mindenről, amire vágysz, a rövid szoknyáról, magassarkúról, sminkről, piercingről, autóról, bármiről, és akkor majd kedves leszel istennek.

majd a biblia (amit már nagyon sokszor átírtak a történelem folyamán, az egyház éppen aktuális érdekeinek megfelelően) megmondja, mit tegyél.

és akkor te leszel a frankó.

de boldog is leszel?

itt és most?

ebben az életben?

2013. jún. 13. 02:37
 12/28 anonim ***** válasza:

"21Így gondolkodnak, de tévednek, mert gonoszságuk vakká tette őket. 22Nem ismerik Isten titkos szándékait. Ezért sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek díját nem tudják becsülni. 23Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette. 24A sátán irigysége révén azonban a világba jött a halál, és akik vele tartanak, azok megtapasztalják."

A Sátán nem szerethet, hiszen csak rombolni, pusztítani jött a Földre, ha mégis ezt érzed, azhiszem nagyon bevagy csapva vagy épp becsapod magad. Az a boldogság amit kaphatsz tőle, kicsit sem egyenlő azzal amit mi kapunk Istentől ha tényleg megtartjuk a tanítását. A Sátán "boldogsága " maximum jó kis hecc számára,és elhiteti veled, de nem szeret senkit és semmit. Hiszen pont ezért is lett bukott angyal, UTÁLTA az embereket és nem akarta elismerni,hogy ők az elsők. Nagyon sajnálom, ha ennyire markában tart, de imádkozni fogok érted , hogy kikerülj ebből,mert hidd el ez egyáltalán nem jó, hiába érzed annak.Tudom, hogy erre biztosan nem kapok vissza jó választ,de elviselem. :)

2013. jún. 13. 07:22
 13/28 A kérdező kommentje:

Kedves 11. válaszoló!

Valamiért az a lapján amit írsz, egyértelműen úgy érzem, hogy te egy megtört és "kiábrándult" keresztény vagy, akit rá akartak kényszeríteni a (mondjuk) katolikus vallásra, és ezért elvesztette a hitét Istenben... Legalábbis a te gondolkodásmódod nekem nagyon hasonlít egy ismerősömére akivel ez történt. Abszolút nem sértésnek szánom, de nekem kicsit ilyen "azért sem Istenben hiszek, azért is a Sátán fogom szeretni"-szaga van a kommentednek... Igazam van?

Nem akarlak bántani. Viszont azt tudd, hogy nem tudsz meggyőzni. Erős hitem van Istenben, szeretem őt és boldog vagyok. Ellenben, ha már leírtad az álláspontodat ilyen téren, hát én is leírom...

Belekerültél a legveszélyesebb csapdába. Pontosan ismerem azt az érzést, amikor a Sátán imádása egy csábító lehetőségnek tűnik... Ez természetesen nem véletlenül van így. Isten igazi, jó dolgokat adott az embereknek (lásd: boldogság, szeretet, szerelem, stb.) Minden ilyen dolognak van egy, a Sátán által létrehozott másolata. Egy eltorzított másolata, ami szinte mindig sokkal könnyebbnek és csábítónak tűnik. Csak hogy értsd mire gondolok, felhozok egy példát: cigaretta. Én, még mielőtt megtértem volna, (bár nem hosszú ideig, körülbelül fél évig csak) rendszeresen cigarettáztam. (Tudom, ez eléggé durván hangzik, mivel akkor még csak 13 éves voltam, de kérlek, ne bombázzatok lenéző kommentekkel). Nagyon depressziós korszakom volt. Cigarettából, káromkodásból, nemgondolkodásból, hülyülésből és ész nélkül való flörtölgetésekből vártam a boldogságot. Ez (az akkori fejemmel még ezt gondoltam) meg is jött. Persze csak átmenetileg. Mikor elmúlt, úgy éreztem magam, hogy azt hittem megőrülök. Nem értettem ez hogy lehet. Nem értettem miért nem vagyok boldog. Őszintén szólva kissé szimpatizáltam a sátánista hittel. Logikusnak és csábítónak tűnt. Csábítónak tűnt az emberek eszetlen kihasználása, és csábítónak tűnt az önimádat nyers öröme. Ez (valamilyen szinten) mindannyiunknak csábítónak tűnik. Ugyanis számunkra alapjáraton saját magunk a legfontosabb. Ennek az az oka, hogy emberek vagyunk. Ádám és Éva már tanúskodott az emberek önzőségéről. A kígyó tudta, hogy Ádám és Éva nem tud majd ellenállni a tudás fájának gyümölcsétől. Ez a kígyó kacsint vissza az összes ilyen csapdából, amiről az előbb beszéltem. Ez a kígyó a sátánista hit Isten-másolata. Önzőnek lenni ugyanis nagyon könnyű. Ezerszer könnyebb, mint önzetlennek lenni. A Sátán megengedi, hogy önzőek legyünk. Ez az amit te szeretetnek érzel. És ez az amit én is egy kissé szeretetnek éreztem, még mielőtt rátaláltam volna Istenre. De hála az Úrnak, rátaláltam. És ekkor jöttem rá arra, hogy eddig fogalmam se volt a szeretet valódi mivoltáról. Ti, akik elfogadjátok az önzőséget vezetőtöknek (ezt nem csak a sátánistákra értem, hanem mindenkire, aki még nem találkozott Istennel), ti "bégettek együtt a nyájjal". Csak sajnálni tudlak titeket, illetve imádkozni értetek, és reménykedni abban, hogy egyszer ti is BOLDOGOK lesztek (csupa nagy betűvel ;).

2013. jún. 14. 00:39
 14/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagyon örülök, hogy sikerült rálelned Istenre, ahogy leírtad. :) Mindig öröm ilyen történeteket írni, és én is azt szeretném ha minnél többen megismerhetnék őt és a helyes utat amit nekünk ad. Csak így tovább, a hitetlenek pedig előbb utóbb úgyis megérzik, hogy nem stimmel valami. Sajnos sokszor utóbb,de ez az ő döntésük. Akármikor megtérhetnek és megbocsátást is nyerhetnek. :) Jó ezen a helyes Úton és kívánom Neked is, hogy boldog légy együtt Istennel, továbbra is ! :)
2013. jún. 14. 11:32
 15/28 anonim ***** válasza:

Pokolra jutsz egy fülbevaló miatt!!!

Csak hülyéskedek xD

2013. jún. 14. 14:33
 16/28 MissLawliet ***** válasza:

én nem cigizek, nem fogyasztok alkoholt, és nem szoktam becsapni másokat, meg hazudozni.

Sátán szeretetéről pedig csak annyit, hogy amikor amikor rossz kedvem volt , amikor porig aláznak.

csendben leültem meditálni

nem akartam semmit, csak egy kis megnyugvást.

és Ő a segítségemre siet.

éreztem csodálatos jelenlétét.

hatalmas energiája betöltötte a szobát.

olyan szeretet, és elfogadás vett körbe, amit mástól, még a ti istenektől sem kaptam meg soha, régen ugyanis kőkeresztény voltam, és nem kényszerítették rám. (én magamtól szerettem az isteneket, szívemet,lelkemet adtam neki. de amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá, ő belém rúgott. egyszer-kétszer-háromszor)

a spirituális Sátánizmus arról szól, hogy merjünk szabadon gondolkozni, meditáció útján fejlesszük önmagunkat

hát igazatok van, ez tényleg nagy önzőség

tegyetek meg nekem egy szívességet, ne imádkozzatok értem a ti istenetekhez, akit magam is jól ismerek

köszönöm szépen, de elég volt belőle

2013. jún. 14. 20:24
 17/28 anonim ***** válasza:
De szükséged van rá, és kezdjük ott ,hogy nem istenek vannak ( ezért nem is értem,de tuti elvoltál tévedve) hanem EGY ISTEN . Az út pedig sosem könnyű.Beléd rúgott? Ezt nem hiszem el, esetleg megóvott valami nagyobb dologtól.Semmi sem könnyű, senkinek sem az, viszont Ő veled van mindig. Sátán meg biztos nem, nyugodtságot ad, segít? Kérlek ezt ne kelljen elhinnem. Ha "kőkeresztény" voltál, ezekszerint még sem, mert aki ténylegesen az, az nemhiszem h bármikor feladná a Hitét ami tovább segíti. Lehet nem értetted meg az igazi tanítását és értelmét az egésznek. Lehet eljártál templomba,de nem voltál ott teljes szívvel, nem voltál hajlandó megnyitni igazán magad. Másra nemtudok most gondolni. De azt biztosan tudom, hogy a Sátán csak rosszat akar. Elvenni az életed és lelked tulajdonosa lenni. Nem imádkozzam érted? Miért ne tehetném? És fogok is, továbbra is pont azért, mert azt szeretném ha rájönnél , hogy mi az igazi, mi a helyes és visszatalálj Hozzá ! :)
2013. jún. 14. 21:30
 18/28 MissLawliet ***** válasza:

rendben, ha ennyire tudod, hogy Sátán mit akar,akkor azt is meséld, honnan tudod, miféle személyes élményből

és ne azt mondd, hogy mit ír a biblia

neked milyen élményed volt vele?

te mennyire ismered Őt?

volt már vele valamilyen tapasztalatod?

én megtapasztaltam, megismertem Őt,és a ti isteneteket is.

és igenis kőkeresztény voltam,és nagyon sokáig kitartottam mellette, és csak bíztam,bíztam benne.

de ő elég ocsmányul lesz*rta a fejemet, pont amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá, és nem egysze,nem kétszer, hanem többször

2013. jún. 15. 01:44
 19/28 anonim ***** válasza:

Tudni akarod? Legyen!

Szexuálisan bántalmaztak, kétszer is 8-9 éves koromig, aztán 12-16 éves koromig!Tudod, kicsit sem volt a világ leglightosabb dolga ezt ugy átvészelni,hogy nem szóltam senkinek, mert gyerek és kamaszfejjel, rohadtul szégyelltem ezt az egészet és magamat hibáztattam. Végig! És ne mond nekem, hogy ezt Isten akarta,hogy szenvedjek, mert érdekes módon mindig nyugodtabb lettem,ha imádkoztam hozzá. Viszont elkezdtem gyűlölni azokat akik ezt tették, elnyomni az egészet,mintha meg se történt volna. Több mint 5 évig vittem ezt a terhet magamon ugy h rohadtul senki se tudta Istenen kívül mi a gondom. Önfejű voltam! Azt mondtam, majd megoldom egyedül, nem kell nekem senki! Senki segítsége, majd meg lesz ez. Egyáltalán nem így lett. Elkezdtem hallgatni az akkor "barátaimnak" nevezett valakikre akik azt mondták jobb lesz a kedvem ha ezt meg ezt teszem,amit ők. Olyan gondtalannak tűntek, azt ne is mondjam,hogy egyik sem hitt Istenben és mindent ellene tettek.Én meg azt hittem az lesz a jó dolog, már majdnem engem is beszippantott, aztán ott álltam egyik éjszaka, megálltam egy pillanatra és körülnéztem a szórakozóhelyen. Mondanom sem kell,hogy tudtam nem itt van a helyem, olyan erős érzés volt. Ott is hagytam azokat az embereket, és megmondtam az akkori legjobb barátnőmnek h. nem akarok velük lenni,mert nem akarok olyan lenni,mint ők. Féltem, mert ha egy rakat embert 11 év után csak ott hagyok, akkor mit kezdjek majd ? Hogyan szerzek igazán új barátokat? Tudod mit ? Kaptam igazán jó barátokat, akik nem csinálták ezt, mégis jó volt velük!Honnan tudom,hogy létezik a Sátán? Mit gondolsz ha egy 17 éves kezében egy ollót tart és teljes meggyőződéssel már majdnem felvágja az ereit, úgy hogy sose volt ez eszébe ez teljesen normális dolog ? Annyira kétségbeesni,hogy megszabaduljak az életemtől ? Tudod mi történt? Majdnem megtettem! De akkor belenéztem a tükörbe és tudod mit láttam? Egy olyan lányt akiről abban a pillanatban az jutott eszembe,hogy ez nem lehetek én!Akkor elkezdtem sírni és eltettem az ollót, abban a pillanatban.Sírtam és imádkoztam Istenhez,mert eszembe jutott az egyik előadáson mondott mondat.Számítok Istennek és szeret, és tervei vannak az életemmel! Végig ez volt a fejemben! Kérlek ne mond,hogy ez csak úgy a semmiből az előző 2 perce még teljes életkedvtelenség,elhagyatottság után annyira valószinű h. aki akarja nem teszi meg! Eszembe jutott a gyerekkorom amikor még boldog voltam, az emberek akik körülvesznek most.Az életet mindenki ajándékba kapta,ha nem élek vele,sosem lehetek boldog.Boldog akartam lenni és megszabadulni a fájdalmamtól és a terheimtől, nem akartam mást.Most már azt mondhatom ,hogy sikerült.Sikerült anélkül,hogy kárt tettem volna magamban.Olyan boldogságot és nyugalmat ad a szívembe amit nem is tudnék megfogalmazni.Pedig fogalmad sincs milyen mélyen voltam, mennyire sokszor kerültem oda vissza,úgy hogy nem tudtak róla. Ő ott volt velem végig és megmentett. Örökre hálás vagyok neki.Érzem,hogy szeret és megkönnyíti a dolgaimat, mert bízom benne. Nem tudom milyen bizonyítékot vársz.Nekem ez is épp elég volt,hogy érezzem létezik és meghallgatja az imáimat. Lehetünk önteltek és mondhatjuk, kit érdekel ez az egész? Ki ő, hogy bármit is mondjon vagy akarjon tőlünk? Nálam is voltak ilyenek, ilyen mondatok a fejemben.De ez nem több mint gőg és önzés.Önzéssel pedig egyenesen a sírodat ásod meg, csak ezt tudom mondani.Remélem kimerítő választ adtam.:)

2013. jún. 15. 08:44
 20/28 MissLawliet ***** válasza:

nos, nem csak neked voltak szenvedéssel teli éveid.

nekem is.

másnak is.

szerintem fölösleges itt versenyezni, hogy ki szenvedett többet.

én azt kérdeztem tőled, hogy ismered-e Sátánt, mert amit leírtál, az nem az Ő személyes megtapasztalása volt, hanem olyan szemétláda emberekkel való szerencsétlen találkozásnak, akik ezt tették veled.

ehhez Sátánnak semmi köze sincs

az előző válaszodhoz kapcsolódóan válaszolnék:

Sátán nem kívánja elvenni sem az életemet, sem a lelkemet

köszöni szépen, nagyon jól megvan Ő ezek nélkül is:)

ezeket csak a keresztény isten követeli meg a híveitől

én nem várok semmiféle bizonyítékot

szerinted gőgös vagyok, csak azért, mert nem követek egy olyan istent, aki minden örömöt elvesz az életben

Ez egy katolikus gyónási imakönyv másolata. A viccet félretéve láthatjuk, hogy ezek az emberek komolyan BETEGEK.

Ez annyira életellenes, és tökéletes példája annak, hogy az idegen “Isten” mennyire gyűlöl minden embert és minden emberi dolgot. Az emberi élet minden részét lefedik, mindent, ami emberré tesz minket. Ezek a tanítások nagyon emberellenesek, és nagyon idegenek. Ami még rosszabb, ezeket a beteges tanításokat ártatlan gyermekekre erőszakolják rá, és így még több életet tesznek tönkre

Bűneink TERMÉSZETÉNEK felderítése mellett, azt is össze kell gyűjtenünk, hogy HÁNYSZOR követtük el őket, és azokat a KÖRÜLMÉNYEKET is meg kell gyónnunk, amik egy bocsánatos bűnt halálos bűnné, vagy egy halálos bűnt még rosszabbá tettek. Volt valaha is hogy nem gyóntam meg egy halálos bűnt vagy leplezni próbáltam? Volt valaha is hogy tiszteletlen voltam eme szentséggel szemben azáltal, hogy nem vizsgáltam meg alaposan a lelkiismeretemet?

Nem büntettem meg magam úgy ahogy a gyóntatóm meghagyta, vagy nem engedelmeskedtem neki? Elhanyagoltam a Húsvéti áldozati kötelezettségemet, vagy nem gyóntam több mint egy éve? Van bármilyen SZOKÁSOM ami halálos bűnnek minősül, és azonnal meg kell gyónnom (tisztátalanság, részegség, stb.

Első Parancsolat

Nem ismerem a hittételeimet (a Bűnbánatot, az Apostoli Hitvallást, a Tízparancsolatot, a Hét Szentséget, a Miatyánkot)?

Kételkedtem vagy megtagadtam valaha is önszántamból az Egyház tanításait (eretnekség)?

Részt vettem aktívan nem-katolikus istentiszteleten?

Tagja vagyok valamilyen katolikusellenes vagy titkos társaságnak?

Olvastam tudatosan bármilyen katolikusellenes irodalmat?

Gyakoroltam bármilyen babonaságot (horoszkóp, jövendőmondók, stb.)?

Második parancsolat

Számra vettem hiába Isten nevét szentségtörő módon?

Panaszkodtam valaha is Istenre (istenkáromlás)?

Becsméreltem valaha papokat vagy Isten más felszenteltjeit?

Káromkodtam valaha is Isten nevét használva?

Megszegtem valaha is bármilyen személyes fogadalmamat?

Harmadik parancsolat

Kihagytam valaha is a vasárnapi misét vagy ünnepi misét a saját hibámból?

Késtem valaha miséről hanyagságból?

Volt-e valaha olyan hogy nem érdekelt a mise, vagy nem tiszteltem eléggé a Legnagyobb Szentséget?

Csináltam valaha is szolgamunkát (fizikai munkát) vagy vásároltam vasárnap?

Negyedik parancsolat

Voltam tiszteletlen a szüleimmel, vagy elhanyagoltam őket?

Volt olyan hogy nem engedelmeskedtem vagy nem tiszteltem a felettem állókat?

Volt olyan hogy rosszul kezeltem a feleségem vagy gyermekeimet? Volt olyan hogy nem engedelmeskedtem a férjemnek vagy voltam vele tiszteletlen valaha is?

Gyermekeimet illetően:

Elhanyagoltam materiális szükségleteiket? Nem gondoskodtam megfelelően a korai megkeresztelésükről vagy vallási nevelésükről?

Megengedtem nekik hogy elhanyagolják vallási kötelezettségeiket?

Fegyelmezésüket elhanyagoltam más módon?

Mutattam nekik rossz példát? Beleszóltam a házasságkötésükbe vagy vallási hivatásuk követésébe?

Ötödik és nyolcadik parancsolat

Vitatkoztam valakivel?

Megátkoztam valakit, vagy kívántam valakinek rosszat?

Örültem valaki balszerencséjének?

Van valaki akivel nem vagyok hajlandó beszélni vagy kibékülni?

Hazudtam bárkiről is (hamis tanúskodás)?

Elítéltem bárkit is egy feltételezett súlyos bűn miatt?

Pletykáltam bárkiről is (becsmérlés), vagy terjesztettem botrányt?

Hajlandó voltam botrányt terjeszteni a szomszédomról?

Voltam irigy valakire?

Hatodik és kilencedik parancsolat

Megtagadtam házastársamtól a házasságon belüli jogait?

Részt vettem születésszabályozásban?

Kihasználtam a házasságon belüli jogaimat valamilyen módon?

Részt vettem házasságtörésben vagy paráználkodtam?

Megérintettem vagy megöleltem valakit tisztátalanul?

Követtem el bűnt bárkivel a saját nememből?

Maszturbáltam, vagy követtem el bűnt máshogy magammal tisztátalanul?

Rejtegettem bárki iránt kéjvágyó gondolatokat?

Voltak más tisztátalan gondolataim?

Öltözködtem valaha is szerénytelenül?

Tettem valami olyasmit ami másokban tisztátalan gondolatokat váltott ki?

Olvastam bármi illetlent vagy néztem illetlen képeket?

Néztem sokatmondó filmeket vagy programokat?

Megengedtem a gyermekeimnek vagy más, nálam fiatalabbaknak hogy ilyet tegyenek?

Használtam trágár beszédet vagy mondtam trágár történeteket?

Meghallgattam akarattal ilyen történeteket?

Dicsekedtem valaha a bűneimmel?

Követtem el bűnt a szűziesség ellen más módon?

Hetedik és tizedik parancsolat

Elloptam valamit?

Megsértettem valakinek a tulajdonát saját hibámból?

Becsaptam valakit?

Elhanyagoltam vagy megtagadtam adósságaim megfizetését?

Elhanyagoltam kötelességeimet vagy voltam nemtörődöm a munkámban?

Megtagadtam bárkinek is a segítséget sürgős esetben?

Volt hogy nem fizettem kártérítést?

MÁS BŰNÖK

Késztettem másokat arra tudatosan, hogy bűnt kövessenek el?

Együttműködtem másokkal bűn elkövetésében?

Ekövettem a falánkság bűnét?

Lerészegedtem?

Használtam narkotikumokat?

Voltam valaha fösvény?

Hencegtem vagy kérkedtem valaha?

Részesültem úrvacsorában vagy más szentségben egy halálos bűn elkövetésének állapotában?

Van más bűn amit meg kell gyónnom?

szerintetek ez normális, ez az egész???

2013. jún. 15. 22:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!