Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi részből úgy gondolom...

Az alábbi részből úgy gondolom van Élet könyve és Cselekedetek könyve, a te neved benne van?

Figyelt kérdés

ha úgy érzed benne van miért érzed úgy?

Ha úgy érzed a másik könyvben pozitív dolgok vannak rólad írva miért vagy benne biztos ?

2013. jún. 10. 18:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mivel az üdvösséget el lehet veszíteni, és nem is az ember dönti el azt, hogy valóban jár neki, vagy sem, ezért senki sem mondhatja biztosan, hogy megvan neki, ne játszunk már Istent.

Én remélem. De ha nem így van, és ítéletkor mást kapok, mint szeretnék, az is igazságos lesz.

Azt, hogy valaki teljes bizonyossággal állította, hogy márpedig ő üdvözülni fog, azt egyszer hallottam egy rosszindulatú, sértődékeny, embergyűlölő nő szájából, pedig ugyanezeket a szavakat mondta, amit te, kérdező.

Én soha sem lehetek ebben biztos és nem is akarok, mert ha valamiben biztos az ember, akkor elveszíti az éberségét.

2013. jún. 11. 10:21
 12/18 A kérdező kommentje:

Kedves Péter !

Köszönöm a felsőbbrendű tudattal áthatott leveledet,

nagyon építő jellegű volt )

Nem akarom megváltoztatni a keresztényeket nem vagyok rá képes, imádkozik értük az ember aztán mikor személyesen találkozok velük gyakorolom a szeretet feléjük, néhányszor belefut az ember éktelen dolgokba.

Sajnálatos, hogy sok-sok keresztény nem Isten akaratában éli az életét igazságtalanságokat cselekszik, szexuális bűnökben él és úgy tesz mintha minden rendben lenne szerinted is minden rendben van ezekkel az emberekkel, hagyni kell őket a bűneikben élni ?

Én úgy érzem belsőmben elégé ébren vagyok, de azért köszönöm, hogy ébresztgetsz,mivel te még éberebb vagy.

Válaszaidból kitűnik a versengés és a teszek rá még egy lapáttal felfogás.

Én nem neked írtam, az Ébresztőt hanem a bűnbe élő keresztényeknek neked csak annyit írtam ha ez a kérdés zavart talán szíven ütött de lásd feltételes módban és kérdőjellel mivel ez egy kérdőmondat volt.

(élet könyve és cselekedetek könyve)

Végezetül egy megjegyzés szerintem ezt a fórumot lehet lehetne ébresztgetésre használni a bűnbe élő keresztények felé nem ?

2013. jún. 12. 13:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A válaszom határozottan nem, tekintettel arra, hogy ez nem egy keresztény fórum. Sajnálom, ha felsőbbrendűnek tűnt az írásom, nem volt szándékomban. Véleményem szerint azzal, hogy egy nem keresztény fórumon ilyen módon megnyilvánulsz összességében lejáratod a kereszténységet, még ha nem is ez volt a szándékod. Sajnálom, ha ezt nem látod be.

Üdv. Péter

2013. jún. 12. 17:57
 14/18 A kérdező kommentje:

A kereszténységet nem én hanem azok a hívők járatják le akikről írtam.

Üdv.

2013. jún. 12. 22:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Érdekes hozzáállás! Jó csapattag lehetsz az életben is...

Üdv. Péter

2013. jún. 13. 08:07
 16/18 A kérdező kommentje:

Péter !

Akkor mégis csak kategorizálsz ugye ?

Nem sok értelme volt, hogy írtál ha a kérdésre nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni, esetleg ha szíven üt és kényelmetlenül érzed magad jobb ha az imakamrádban visszavonulsz fórumozás helyett.

Az ide látogatók azért teszik fel a kérdéseiket, hogy választ kapjanak nem magas színvonalú teológia eszmefuttatás,ledorombolást,lelki betonba döngölést,kioktatást

stb stb..... akarnak olvasni.

2013. jún. 14. 10:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azért ne keverjük a dolgokat. Nem én állítottam azt, hogy "sajnálatos, hogy sok-sok keresztény nem Isten akaratában éli az életét igazságtalanságokat cselekszik, szexuális bűnökben él és úgy tesz mintha minden rendben lenne."

Ha magadat is kereszténynek tartod szerinted ez a nyilvános fórumon tett kijelentésed helyénvaló? Mert szerintem nagyon nem az! Minthogy az sem, hogy itt akarod "ébresztgetni" a többi keresztény társadat, akiket éppen hogy erősíteni kellene, és nem lejáratni azok előtt, akiknek szeretnének bizonyságot tenni. Ugyanis az emberek általánosítanak, és ezek után minden keresztényről ilyen elképzeléseik lesznek. Sem a hely, sem pedig a körülmények nem alkalmasak erre. Nagyon jól írtad, hogy "az idelátogatók azért teszik fel a kérdéseiket, hogy választ kapjanak...nem kioktatást" - Neked már a kérdésed is az volt a többiről nem is beszélve! Erre írtam a csapattagos dolgot, de szívesen veszem, ha rácáfolsz erre...

Üdv. Péter

2013. jún. 14. 14:45
 18/18 A kérdező kommentje:

Péter !

Fontos a megtérés és a helyreállás, megerősödés az Úrban ezért tettem fel a kérdést mindenki aki tévelyeg magára ismerjen és megtérésre jusson.

Semmilyen kioktatás és kategorizálás nem volt célom !

Ott a nevünk akkor nem élhetünk a bűnökben ugye?

Azonkívül ha sokat jársz erre lehet találkozni az általam felsorolt keresztények kérdéseivel igaz ? akkor ezek a hívők is lejáratják a kereszténységet ?

Az általam képviselt kereszténységben tapasztalom az Isten erejét mindennap a bűnök a talpam alatt vannak de ehhez pár évnek el kelet telni, hogy így élhessek.

A csatamezőn gyötrődések között tanultam meg és szabadultam meg Isten segítségével az élet iskolájában nem a teológián a következőket:

Bűn szellemi valóság !

A Bűn erejét !

A hústest tetteit és következményeit !

Valamint azt hogyan lehetek győztes keresztény ?!

Róm 7,14 8,1-17

Jak 1,12-15

1Pét 1,6-7

Az keresztények életébe ezek fontos állomások !

Megfigyeltem a kérdéseimet nem válaszolod meg én a tiedet megválaszolom, ha figyelted az

elmúlt évtizedekben a különböző felekezetekben előforduló botrányos dolgok sokszor nyilvánosságra kerültek és szerintem semmi gond ezzel nem ezért nem térnek meg az emberek

hanem azért mert a keresztények egy része bűnökben él ennek ez a szellemi hatása.

Az embereket megtérésre vezetni úgy, hogy közben a szemetet (a Bűnt)a szőnyeg alá söpörjük

nem lehet az emberekre hat a szentségtelenség, igazságtalanság ezek gonosz szellemi erőként

működnek és komoly akadályok tudnak lenni a megtérésük előtt.

Tapasztalom ennek az ellenkezőjét ezért nem mindegy milyen az életünk milyen minőségben élünk. Szentség, Igazság, Kenet van az életemben ez az állapot sokkal jobban megérinti az embereket

ezt is tapasztalatból írom felismerik szeretetet ami Istenből árad és megérinti őket rajtam keresztül tudod ez a kulcs az ébredéshez nem a pisszt, csitt söpörjük a szemetet a szőnyeg alá

aztán majd lesz valahogy.

Nagyon vágyom arra, hogy a keresztények erősek legyenek de ehhez először szellemi háztakarításra van szükség és csak ezután jöhet a emberek Krisztushoz vezetése.

Az egyház Krisztus menyasszonya fel kell magát készítenie először arra, hogy részt vegyen az aratás munkájában majd a vőlegénnyel való találkozásra amikor is bűn és szenny már nem lesz benne.

Az Igazság fáj de szabaddá tesz :

Heb 4,12. Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.

Tapasztaltad már ?

2013. jún. 14. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!