Van olyan ember, aki sosem születik meg, sosem fog létezni?
Ha belegondolok, akkor én nem léteztem mindig, hanem a születésem pillanata egy konkrét időpont. Tehát azelőtt nem léteztem. Vannak körülöttem emberek, velük ugyanez a helyzet. Előttem is éltek emberek, akik már meghaltak, és utánam is fognak születni új emberek.
Na de a Földön csak véges számú ember élhet. Akkor ez azt jelenti, hogy végtelen sok olyan ember van, aki sosem születik meg? Nem az lenne az igazságos, ha végtelen sok ember születne meg?
Mert gondoljatok bele: ha csak véges számú ember születik meg valaha is, akkor mindig lesz olyan ember, aki még nem született meg. Velük mi van?
Pl. én ugye ebbe a korba születtem meg, de így kiszorítottam valaki mást, aki helyettem születhetett volna meg. De ennek a valaki másnak már nem biztos, hogy lesz ideje megszületni, mielőtt elpusztul a Föld.
Szervusz
A fő kérdésednek semmi köze ahhoz, amit alá írtál, mert két különböző téma.
Azt írod: "Akik sosem születtek meg,azt úgy hívják sp." Nem, nem ez az igazság. Az ember akkor születik, abban a pillanatban, amikor megfogan az anyja méhében. A születésével a "világra jön". Nagyon nem ugyan az.
Tehát az az ember aki sosem születik meg, az azért történik, mert abortálták, elpusztították. Tudod mennyit naponta? Borzasztó sokat. Azok valamennyien mint írták följebb, értékeseknek tartanák magukat.
És ezután jön az, amit a kérdésed alatt filozofáltál. Ahhoz sokan hozzászóltak. Én már nem igen kellek oda.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!