Melyik/melyek a legártalmatlanabb/legbékésebb és a legártalmasabb vallás/ok?
Hűha, itt jártak a békés és ártalmatlan lepontozó ateisták. :D
Én Hamvas Béla nézeteit osztom, a legártalmasabb vallás korunk tudomány-vallása, ilyen agresszív világnézet még nem létezett a Földön.
Hogy lehet 32%-os hasznosságú egy olyan válaszom, amiben azt írom, hogy az a jó keresztény és katolikus ember, aki a templomon kívül is keresztényként él? Ez kinek nem tetszik? Mi volt ebben a rossz?
Új vagyok az oldalon, ezt én nem nagyon értem.
"szpeti1991"
Új vagy az oldalon. Segítek, hogy értsd.
Errefelé nem csipázzák a katolikusokat. Ha csak utalsz rá, hogy katolikus vagy, akkor lepontoznak. Ha hozzáteszed, hogy az inkvizíció, a pápák, meg a keresztesek milliókat öltek meg, akkor kapod a dícséretet.
Ide többnyire jehovák járnak, akik nem sajnálnak több profilt is nyitni, hogy többet pontozzanak és saját kérdéseikre is válaszolhassanak.
#14: Értem. Lehet, hogy úgy kellett volna fogalmaznom, hogy az a jó keresztény, aki a templomon/istentiszteleten/misén kívül is keresztény. Ezzel szerintem nehéz vitatkozni. Azzal, hogy a keresztény tanítás jó-e? (illetve a kérdező kedvéért: ártalmas vagy békés-e?) Ezen sem látok sok vitát: aki picit is beleolvasott a kereszténység alapjaiba, az pontosan láthatja, hogy a kereszténység folyamatosan felebaráti szeretetet, elfogadást hirdet, sőt azt is, hogy ennek tettekben KELL megmutatkoznia. Azt mondja a tanítás, hogy úgy szeressük a felebarátainkat, ahogy az Úr is szeret minket (márpedig nála csak maximális szeretet létezik :)). Ez rossz? Akkor menjünk tovább: alamizsnálkodás(= adakozás a szegényeknek), helyzetbeli kötelességeink teljes ellátása (munka, család, házkörüli) is keresztényi kötelesség. Ez is rossz? Ezen felül persze vannak hitbéli kötelességek (katolikusnak konkrétan szentségek vétele), azt hiszem ez sem árt senkinek semmit.
Szóval nem gondolom, hogy a VALLÁS, a keresztény TANÍTÁS ártalmas, agresszív lenne...
#15: ezzel sem értenek sokan egyet?
szpeti1991:
Én azért nem értek veled egyet, mert szerintem nem csak a katolicizmus, hanem maga a kereszténység is alapvetően kirekesztő, elutasító, gyűlöletkeltő vallás.
GOndoljunk csak az ószövetségre, az összes vérontásra, ami benne foglaltatik isten nevében vagy általa, arra, ahogy a kereszténység elutasítja a homoszexualitást...
Önmagában egyik (nagy ismert) vallás sem ártalmas, hisz a legtöbb a békét, szeretet hirdeti valamilyen formában.
De szvsz 2.-nak teljesen igaza van abban, hogy a kirekesztő vallások azok amik _alkalmasak_ arra, hogy ártalmasak legyenek.
Ilyen szempontból az iszlám, keresztény, stb... teljesen egyforma, mivel ugyanúgy az az alapfilozófiája, hogy csak az üdvözülhet, aki hozzájuk tartozik.
Az ilyen filozófia nyilván magában hordozza a "Mindenki más hülye" szemléletet és innentől fogva már csak a hívő elvakultsága, neveltetése és az őt körülvevő kultúra az ami ennek határt szab (vagy nem).
kedves Szpeti 1991
Nagyon új lehetsz Te is mert a Jehova tanúi nem járnak ide pontozni.
Ha ismernél mert Én évek óta fent vagyok tudhatnád, Én személy szerint nem teszek fel kérdéseket, sőt magam sem tartom helyesnek, hogy egy Tanú itt kérdezget, más részt nem használom a pontozó kezeket, mert a választ magamban döntöm el, hogy jó vagy nem
S más nevében ne nyilatkozz ha megkérhetlek.:)
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!