A Biblia ír arról, hogy hogyan viselkedjünk? Isten mit vár el tőlünk?
Szeretek bohóckodni ami néha sokszor ökörködésbe megy át és ennek van amikor meg is vannak a következményei, de ez utóbbi már lényegtelen.
Csak olyanok írjanak akik fogtak már kezükben Bibliát és tudnak abból versszakokkal is érvelni, köszönöm!
"Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szûzesség a leányban:
Akkor vigyék ki a leányt az õ atyjának háza elé, és az õ városának emberei kövezzék meg kõvel, hogy meghaljon; mert gyalázatosságot cselekedett Izráelben, paráználkodván az az õ atyjának házánál. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt." Mózes 22 20-21
Szerinted tényleg igy kéne viselkedni? Végezzunk ki egy nõt mert nem szûz?
Látod..isten ezt várja tőlünk.
Az előttem szólóktól kérdezném, hogy ha valaki hozna egy törvényt, és azt valaki át hágja, akkor mit gondolnának róla, ha a törvény áthágásáért, nem kapná meg a hozott törvény következményeit?
Valószínűleg hitelességét, szava hihetőségét kérdőjeleznék meg az emberek, és ott hágnának át mindent ahol akarnák, mondván, "irgalmas" az Isten.
Mi lenne akkor itt, káosz.
De a kérdésedre a válasz.
Magam is szoktam "bohóckodni", vidám természetű ember vagyok és szeretik sokan a társaságomat.
Ám vigyázni kell kinél mit engedhetsz meg, mert nem vagyunk egyformák, vannak akik másként gondolkodnak, és ezt tiszteletben kell tartani
De van egy vers evvel kapcsolatban amit Bölcs Salamon írt:
(Példabeszédek 26:18, 19) 18 Mint az őrült, aki tüzes dárdát hajít, nyilakat és halált lő, 19 olyan az az ember, aki becsapja embertársát, és azt mondja: „Hiszen csak tréfáltam!”
volt egy eset egy külföldi ismerősöm esete:
hogy Brent viccelődni akart, és fel akarta hívni magára a figyelmet, azt váltotta ki belőle, hogy nem törődött mások érzéseivel
De a példabeszédekben Salamon ezt írja:
(Példabeszédek 12:18) 18 Van, aki meggondolatlanul olyanokat mond, mint amilyen a tőrszúrás, a bölcsek nyelve viszont gyógyír.
ezért legyünk óvatosak.
Remélem tudtam segíteni
Katy Weaver
Jézus tanításai szerint „szeresd felebarátod, mint magad”. Tehát az ökörködés nem baj, ha az nem valakinek a megsértésére és kigúnyolására irányul. Nincs ellene Isten a derűnek:
Péld.
15,13 A vidám elme megvidámítja az orczát; de a szívnek bánatja miatt a lélek megszomorodik.
Bár a Prédikátor könyvében is van egy mélyértelmű gondolat:
7,3 Jobb a szomorúság a nevetésnél; mert az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív.
7,4 A bölcseknek elméje a siralmas házban van, a bolondoknak pedig elméje a vígasságnak házában.
Tehát nem kell vigadni mindig, mert az a felületesség jele. Sok igazságtalanság van a világban és ezt meg kell látni, nem bulizással és ivással elütni.
Semmit.Érezd jól magad és feleslegesen ne akarj magadnak korlátokat állítani.
A Bibliát fogtam a kezemben,de még időben sikerült letennem.
Ne akarj "neki" megfelelni,mert csak lelki bajaid lesznek belőle.Nem éri meg.
Addig jó,ameddig képes vagy bohóckodni.:)
"Addig jó,ameddig képes vagy bohóckodni.:)"
Ohh dejó nekem!! És megkérdezhetném, hogy utána mi lesz? Feltételezem elporladok a földben és annyi. Megnyugtató gondolat, köszönöm az 'értelmes' hozzászólásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!