Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia ír arról, hogy...

A Biblia ír arról, hogy hogyan viselkedjünk? Isten mit vár el tőlünk?

Figyelt kérdés

Szeretek bohóckodni ami néha sokszor ökörködésbe megy át és ennek van amikor meg is vannak a következményei, de ez utóbbi már lényegtelen.

Csak olyanok írjanak akik fogtak már kezükben Bibliát és tudnak abból versszakokkal is érvelni, köszönöm!

2013. máj. 27. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

"Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szûzesség a leányban:

Akkor vigyék ki a leányt az õ atyjának háza elé, és az õ városának emberei kövezzék meg kõvel, hogy meghaljon; mert gyalázatosságot cselekedett Izráelben, paráználkodván az az õ atyjának házánál. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt." Mózes 22 20-21

Szerinted tényleg igy kéne viselkedni? Végezzunk ki egy nõt mert nem szûz?

Látod..isten ezt várja tőlünk.

2013. máj. 27. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
A zsidó Isten akarja ezt. A valódi Isten könyörületes és megértő.
2013. máj. 27. 19:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólóktól kérdezném, hogy ha valaki hozna egy törvényt, és azt valaki át hágja, akkor mit gondolnának róla, ha a törvény áthágásáért, nem kapná meg a hozott törvény következményeit?

Valószínűleg hitelességét, szava hihetőségét kérdőjeleznék meg az emberek, és ott hágnának át mindent ahol akarnák, mondván, "irgalmas" az Isten.

Mi lenne akkor itt, káosz.

De a kérdésedre a válasz.

Magam is szoktam "bohóckodni", vidám természetű ember vagyok és szeretik sokan a társaságomat.

Ám vigyázni kell kinél mit engedhetsz meg, mert nem vagyunk egyformák, vannak akik másként gondolkodnak, és ezt tiszteletben kell tartani

De van egy vers evvel kapcsolatban amit Bölcs Salamon írt:

(Példabeszédek 26:18, 19) 18 Mint az őrült, aki tüzes dárdát hajít, nyilakat és halált lő, 19 olyan az az ember, aki becsapja embertársát, és azt mondja: „Hiszen csak tréfáltam!”

volt egy eset egy külföldi ismerősöm esete:

hogy Brent viccelődni akart, és fel akarta hívni magára a figyelmet, azt váltotta ki belőle, hogy nem törődött mások érzéseivel

De a példabeszédekben Salamon ezt írja:

(Példabeszédek 12:18) 18 Van, aki meggondolatlanul olyanokat mond, mint amilyen a tőrszúrás, a bölcsek nyelve viszont gyógyír.

ezért legyünk óvatosak.

Remélem tudtam segíteni

Katy Weaver

2013. máj. 27. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Jézus tanításai szerint „szeresd felebarátod, mint magad”. Tehát az ökörködés nem baj, ha az nem valakinek a megsértésére és kigúnyolására irányul. Nincs ellene Isten a derűnek:

Péld.

15,13 A vidám elme megvidámítja az orczát; de a szívnek bánatja miatt a lélek megszomorodik.

Bár a Prédikátor könyvében is van egy mélyértelmű gondolat:

7,3 Jobb a szomorúság a nevetésnél; mert az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív.

7,4 A bölcseknek elméje a siralmas házban van, a bolondoknak pedig elméje a vígasságnak házában.

Tehát nem kell vigadni mindig, mert az a felületesség jele. Sok igazságtalanság van a világban és ezt meg kell látni, nem bulizással és ivással elütni.

2013. máj. 27. 20:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Semmit.Érezd jól magad és feleslegesen ne akarj magadnak korlátokat állítani.

A Bibliát fogtam a kezemben,de még időben sikerült letennem.

Ne akarj "neki" megfelelni,mert csak lelki bajaid lesznek belőle.Nem éri meg.

Addig jó,ameddig képes vagy bohóckodni.:)

2013. máj. 28. 01:37
 6/8 A kérdező kommentje:

"Addig jó,ameddig képes vagy bohóckodni.:)"

Ohh dejó nekem!! És megkérdezhetném, hogy utána mi lesz? Feltételezem elporladok a földben és annyi. Megnyugtató gondolat, köszönöm az 'értelmes' hozzászólásod.

2013. máj. 28. 07:24
 7/8 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Az Újszövetség több helyen mondja, hogy a törvény betöltése a szeretet. Az egymással való viselkedésre ez a parancs. Egy szó, mégis sokkal bonyolultabb, mint gondolnánk.
2013. máj. 28. 23:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Bohóckodás nélkül is elporladsz és a kutya se garantálja,hogy igaz az egész túlvilágosdi mese.Ja persze a Pascali okoskodás.......
2013. máj. 29. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!