Komoly kérdéseim lennének a keresztény hitben jártasokhoz?
Szeretnék megtérni, jó okom van rá, ami most lényegtelen is. Világ életemben Isten-tagadó voltam, mert semmi értelmét és igazságát nem láttam-hittem. Most komolyabban belemélyednék. De tudni szeretnék néhány kérdésemre a választ, talán Ti tudjátok rá. A Bibliát olvasva sok minden felmerült.
1. Istent ki teremtette?
2. Isten konkrétan hol van, mit csinál? Nem arra gondolok hogy a mennyben, hanem hogy úgy a világmindenségben hol? És ott mit csinál? Repdes, fekszik, ül stb és közben minket figyel?
3. Az ahol Isten és mi vagyunk, tehát a világmindenségben az Univerzumban, na az hol van? És oda ahol van,az hogy került oda és minek?
4. Isten egyedül van? Konkrétan mi a célja, funkciója Istennek? Nem részünkre, hanem úgy egyáltalán. Amíg nem teremtette meg a földet, a "világot", az embert, addig hol volt és mit csinált és miért?
5. A Biblia másról sem szól, hogy leszáll adott emberhez és megmondja neki, hogy mit-hogy csináljon. Elég sokszor beleavatkozik és hozzá szól az emberekhez... régen... amikor ezek történtek.... és MOST? KI és MIKOR látta igazából ISTENT?
6. Ha Isten anno teremtette Ádámot és Évát, akik ugyebár vétkeztek, innen indult el minden rossz az emberiségnek, akkor miért nem csinált egy új világot, ahol már igazán azt csinálják az emberek amit Ő akar? Ha volna ilyen akkor mi szükség arra, hogy a miénket megtartsa? Minek?
7. Furcsa ez az egész "Istenesdi", konkrétan nem tudom elképzelni, hogy van Ő, és pl most hol van és mit csinál? "Mozizik" rajtunk? Csak nézi, hogy hogy nyüzsgünk a Földön?
8. Ha emberteremtéskor tökéletesre akart minket és a saját képmására, akkor miért lettünk olyanok, akiknek a teste megbetegszik, miért hagyott erre lehetőséget? Legyen az egy mandula gyulladás, vagy a rettegett rák, vagy egy csonttörés? Miért? Miért nem vagyunk sebezhetetlenek?
Komoly válaszokat szeretnék, olyanoktól, akik értenek is a keresztény valláshoz. Ezek a kérdéseim lehet furának tűnnek de nem a tiszteletlenség vezérelt, hanem a kíváncsiság. Tudni szeretném a válaszotokat ezekre a kérdésekre, elfogadható válaszokat, mert addig magam sem tudok megtérni, míg ezekre nincs válasz. Köszönöm a normális kommenteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!