Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui kik pontossan?...

Jehova tanui kik pontossan? Kiben hisznek és tényleg nem ünneplik a szülinapokat?

Figyelt kérdés
néha becsengetnek hozzánk de nem nagyon szoktam beszélni velük...:)

2013. máj. 23. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
9%

Jehova=Jahve=Isten

Ezek is olyan keresztény szektások mint a római katolikusok csak azok nem házalnak ezek meg igen.

2013. máj. 23. 19:51
 2/8 anonim ***** válasza:
24%

Kedves Kérdező.

először az 1-es hozzá szólóhoz szeretnék néhány gondolatot.

"rohadt Szektások"

Nos nem olvastam sehol a bibliában, hogy ha mi valóban gonosz emberek lennénk, ahogy állítod, hogy Jézus azt tanította volna az Őt követőknek, hogy ilyen megnyilvánulásban kellene, az ember társairól beszélni, Sőt imádkozni kell még az ellenségért is.

Legalább is Én ezt olvastam Jézustól.

3-as válaszlónak.

Jehova Tanúi nem köveznek meg senkit, az ítélkezés joga a Teremtőé, mi csak a szolgái vagyunk nem több.

2. válaszolónak

az Tény hogy az Istent Jehovának, vagy ha jobban tetszik Jahvének hívják, de az Isten szó, az nem személyes név, így nem azt jelenti Jehova hogy :Isten.

az Isten az a Teremtő rangja, és nem a neve.

Kedves kérdező:

Jehova Tanúiról röviden írnék:

1. Biblia: Jehova Tanúi hiszik, hogy a teljes Biblia Isten ihletett Szava. Nem emberi hagyományokban gyökerező hitvalláshoz ragaszkodnak, hanem minden hitnézetük esetében a Biblia a mérvadó.

2. Isten: Jehovát imádják egyedüli igaz Istenként, és nyíltan beszélnek másoknak róla és mindarról, amit szeretettől indíttatva az emberiségért tenni szándékozik. Aki nyilvánosan tanúskodik Jehováról, azt általában úgy azonosítják, mint aki ahhoz a csoporthoz tartozik, melyet „Jehova Tanúi” néven ismernek.

3. Jézus Krisztus: Nem abban hisznek, hogy Jézus Krisztus valamilyen háromság része, hanem a bibliai kijelentésekkel összhangban abban, hogy ő az Isten Fia, Isten első teremtménye; hogy mielőtt emberré lett, már létezett, s élete az égből átkerült egy Mária nevű szűz méhébe; hogy áldozatként bemutatott tökéletes emberi élete lehetőséget nyújt a megmentésre és az örök életre mindazok számára, akik hitet gyakorolnak benne; hogy Krisztus Istentől kapott hatalommal 1914 óta tevékenyen uralkodik mint Király az egész föld felett.

4. Isten Királysága: Hiszik, hogy Isten Királysága az emberiség egyedüli reménysége; hogy ez valóságos kormányzat; hogy hamarosan felszámolja a jelenlegi gonosz világrendszert, beleértve az összes emberi kormányzatot; s hogy új rendszert hoz létre, amelyben igazságosság uralkodik.

5. Égi élet: Hiszik, hogy 144 000 szellemmel felkent keresztény együtt fog uralkodni Krisztussal királyként az égi Királyságban. Nem hisznek abban, hogy mennyei élet lesz minden „jó” ember jutalma.

6. Föld: Hiszik, hogy a földdel kapcsolatban megvalósul Isten eredeti szándéka; hogy a földet egyszer majd csakis Jehova imádói fogják benépesíteni, s ezek örök életnek örvendhetnek emberi tökéletességben; hogy még a halottak is lehetőséget kapnak a feltámadás által arra, hogy részesüljenek ezekben az áldásokban.

7. Halál: Hiszik, hogy a halottak semmit sem tudnak; sem örömet, sem fájdalmat nem éreznek valamiféle szellembirodalomban; nem léteznek, csak Isten emlékezetében, s ezért kizárólag a feltámadás jelenti a jövőbeli reményüket.

8. Utolsó napok: Hiszik, hogy 1914 óta a jelenlegi gonosz világrendszer utolsó napjaiban élünk; hogy mindazok, akik szeretik az igazságosságot, túlélők lesznek a megtisztított földön.

9. Nem része a világnak: Komolyan arra törekszenek, hogy ne legyenek része a világnak, ahogy arról Jézus beszélt igaz követőinek egyik ismertetőjeleként. Őszinte keresztényi szeretetet mutatnak embertársaik iránt, de sem a politikában, sem a nemzetek háborúiban nem vesznek részt. Gondoskodnak családjuk anyagi szükségleteiről, de a világtól eltérően nem törekszenek kapzsi módon anyagi javakra és hírnévre, s nem merülnek bele szélsőséges élvhajhászásba.

10. Alkalmazzák a Biblia tanácsait: Hiszik, hogy fontos alkalmazni Isten Szavának a tanácsait mindennapi életük során — otthon, az iskolában, a munkahelyen és a gyülekezetben. Múltjától függetlenül bárki Jehova Tanújává lehet, aki felhagy az Isten Szava által elítélt szokásokkal, és alkalmazza az Istentől kapott tanácsokat. Aki azonban ezután házasságtörő, parázna vagy homoszexuális életmódot folytat, kábítószerezik, részegeskedik, hazudozik vagy lop, azt kiközösítik a szervezetből.

(A fentiekben röviden megemlítettünk Jehova Tanúi hitnézetei közül néhány kiemelkedőt, de korántsem az összes olyan hitnézetet, amely megkülönbözteti őket a többi vallásos csoporttól. A fenti hitnézetek Írás szerinti alapjai megtalálhatók a könyv szójegyzéke útján.)

katy weaver

2013. máj. 23. 22:15
 3/8 Névtelenül nevű ***** válasza:
55%

Kedves előttem szóló!

" ... az ítélkezés joga a Teremtőé, ..."

Ezt esetleg nem kellene kicsit átfogalmaznod? Egy egyszerű mondat, és lám, mi lapul a felszín alatt.

2013. máj. 24. 07:54
 4/8 KZitus ***** válasza:

Szervusz!

A leghitelesebb információt, a www.jw.org-on kaphatod meg.

Üdvözlettel:Zita

2013. máj. 24. 10:44
 5/8 Névtelenül nevű ***** válasza:
39%

Szervusz!

A leghitelesebb információt mindig független forrásokból tudod beszerezni. Ez egyébként mindenre igaz. Ezért ajánlom figyelmedbe a következő videót:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jjx9P..

Üdvözlettel, Névtelenül.

2013. máj. 24. 12:24
 6/8 Névtelenül nevű ***** válasza:
39%

Szervusz!

Még egy általánosabb videó a témában:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DrRbB..

Üdv, Névtelenül.

2013. máj. 24. 18:38
 7/8 anonim ***** válasza:
33%
üzenem annak, aki a yootube-ra utalt mint forrás, akinek elege van valamiből, az hagyja abba. A Biblia azt írja, hogy a vidám adakozót szereti az Isten. Tehát aki ilyeneket ír, az nem szeretné Istent szolgálni. Látogass el a Tanúk összejövetelére és TE SZEMÉLYESEN
2013. jún. 19. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem megvan a magam hite és ez még véletlenül sem a Jehova! Nem áll szándékomban áttérni semmilyen hitre, de én tiszteletben tartom más hitét, egészen addig amíg nem próbálja meg rám erőltetni a sajátját. Ha tiszteletben tartja azt, hogy én evangélikus vagyok, nem Jehova tanúja, akkor én is tiszteletben tartom, hogy ő viszont az, ha nem hát akkor kívül tágasabb.
2016. júl. 12. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!