Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan keresztény egyház...

Van olyan keresztény egyház vagy vallás, amit egy bibliai idézettel sem lehet "megpirongatni"?

Figyelt kérdés
a baptista ilyen?
2013. máj. 22. 22:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Pont ezért írtam, hogy nem a betű ismerete visz előrébb, hanem a tett, ahogy Péter is írta. Mert mehetek én naponta misére, ha a halálom után semmit sem tudok felmutatni abból, amit Jézus parancsolt nekünk.

Vagy ez már nagyon szektás duma?

2013. máj. 23. 16:40
 12/13 anonim válasza:
Igen van
2013. máj. 25. 16:13
 13/13 m o l n á r válasza:

Az egyházban foglalódnak össze a gyülekezetek. A szakadások szomorú esetek, mégis szükségesek, mivel az ördög mindenhol felüti a fejét, és ha engednek neki az emberek, tévút lesz a vége. Ettől pedig el kell határolódni.

A baptisták? Egyik elkárhozik azok közül aki baptistának mondják magukat, a másik nem. Ha valaki baptistának mondja magát, de nem született újjá, nincs kapcsolatban Istennel akkor "megpirongatható" de inkább úgy mondanám, hogy a testvéreknek kötelező szeretettel figyelmeztetni őt. Viszont eljuthat az ember az Istennel való kapcsolathoz egy másik egyházban is, ugyanis a Bibliából ismerhető meg Isten.+

38. Róm 1,19 Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra.

39. Róm 1,20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.

Én egyébként baptista vagyok. Eddig nem találtam semmi olyat a baptistáknál, ami szembe megy Istennel, de egyébként ilyen esetben ugyanaz a helyes magatartás, mint mikor az ember ráeszmél, hogy valamiben vétkezik, nem Isten szerint jár: Fel kell hagyni vele.

Azt tanultam, hogy mindent meg kell vizsgálni, össze kell vetni Isten szavával. Ami eltér attól, az helytelen.

A felekezetek közötti (esetleges, a történelemben sok példa van rá) gyűlölködés? Helytelen. Még az ellenségeinket is szeretnünk kell, mért gyűlölnénk más keresztényeket?

2013. máj. 26. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!