Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Iszlám és keresztény vallás...

Iszlám és keresztény vallás között a leginkább szembefeszülő, ellentétes alapelvek?

Figyelt kérdés
Légyszi írjatok példákat.

2013. máj. 20. 22:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Minden vallásban vannak szélsőségesek, csak mivel a nyugati világnak az iszlám a nagy ellenség, ezért erről beszél a legtöbbet, de azt csak nagyon kevés helyen, mondják el, hogy a mai világban több muszlim hal meg a vallásáért mint ahány nem muszlim hal meg muszlim terror támadásokban, arról, hogy például a békés buddhisták Burmában most is testvéreimet öldösik. Hinduk, Indiában, vagy Alewiták (akik nem muszlimok, a közhiedelemmel ellentétben) Szíriában, újgurok Kínában, és megannyi más testvérem szenved naponta a vallásáért. Lehet visszataszító neked, hogy nekem ez az életem, de az iszlám nem egy olyan vallás mint a kereszténység, ez egy életmód, mi életünk végéig "harcolunk" ( a szó legnemesebb értelmében, itt szó nincs fegyverekről) azért, hogy a mennyországba juthassunk, nekünk nem elég, ha úgymond "jó emberek" vagyunk. Nézd meg, hol tart a kereszténység, hányan vannak akik valóban követik, és nem csak meg lettek keresztelve stb. és nézd meg hol tart az iszlám. A nyugati világ mér csak nevében keresztény a nagy többségnek nem követi a vallását.
2013. máj. 22. 14:26
 22/27 A kérdező kommentje:
És ha nem követik a vallásukat? ez miért rossz? Pont erről beszélek. Az ha valaki jó ember és tisztességes és nem bánt másokat az éppenhogy elégnek kell lennie a mennyországba jutáshoz. Ehhez nem kell harcolgatni.
2013. máj. 22. 14:51
 23/27 A kérdező kommentje:
hogy úgymond 'jó emberek' vagyunk hogy téged idézzelek ez épp elég.
2013. máj. 22. 14:53
 24/27 A kérdező kommentje:
Mindegy. Nem vitát akartam kezdeményezni csak olvasni pár elvet amelyben eltér. Mivel én nem fogok ezért egyikbe sem beleolvasni. Alapműveltség szinten érdekelt pár különbség, egyébként a magam világában hiszek.
2013. máj. 22. 15:02
 25/27 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: a kereszténység tanítása szerint sem elég annyi az üdvözüléshez, hogy jó ember vagy, saját bevallásod szerint.

Az üdvözülés feltétele, hogy higyjünk Jézusban Krisztusban mint személyes Megváltóban és szeretettel viseltessünk felebarátaink iránt, Jézus tanításait kövessük.

Isten Fia eljött a mennyből, hogy megismertesse velünk az Atyát.

"Istent soha senki nem látta, az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelén van, Ő jelentette ki őt." (Jn. 1:18)

"Senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és akinek a Fiú akarja kijelenteni." (Mt. 11:27)

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.”

A Messiás szó jelentése: Felkent, görögül: Krisztus. Jézus jelentése: Szabadító.

2013. máj. 22. 15:51
 26/27 anonim ***** válasza:

A zsidok nem a keresztenysegbol fakadnak, hanem a keresztenyseg fakad a zsidosagbolmi keppen Jezus Isten fia eljott hogy megvaltsa elso sorban a zsidokat es az utan tobbi nepet!

Abraham atyja a zsidoknak es az araboknak is mivel az elso fia az arab szolgalo lanytol volt es az utan szulte neki Sara a Heber asszony Izsakot

Mivel izmaelt az Arab no gyereket elbocsajtottak hogy ne hogy o orokolje az elso

Szulott jogat igy orokos gyuloletben elnek a mai napig is.Az Iszlam az nem tudom hogyan alakult ki ? Azt tudom hogy az I szovetseg egy es ugyan az a keresztenyeknel es zsidoknal minden nemzetsegben!

Nem hiszem hogy ha valaki meg balvany imado is mint a katikusok , akkor azt ki kell irtani meg kell olni nem gondolom hogy ez Isten akarata mar pedig az iszlam erre hivatkozik!!

2014. szept. 11. 01:50
 27/27 mustafa33 ***** válasza:
Kohn panaszkodik Grünnek: -jaj jaj Izsák, elküldtem a fiamat Izraelbe íés keresztényként jött vissza. Grün. - Bizony, bizony Mózes, én is odaküldtem a fiamat és keresztényként jött vissza. Elmennek rabbihoz tanácsért, elmondják a propblémájukat, erre a rabbi: - sajnos én sem tudok mit mondani, én is elküldtem oda a fiamat és keresztényként tért vissza, de imádkozzunk hátha az Úr megvilágosít. Imádkoznak, egyszer fentről menydörgő hang szólal meg: - Ěn is elküldtem a fiamat Izraelbe ...
2014. szept. 12. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!