Iszlám és keresztény vallás között a leginkább
szembefeszülő, ellentétes alapelvek?
Iszlám és keresztény vallás között a leginkább szembefeszülő, ellentétes alapelvek?
Lásd:
[link]
2013. máj. 21. 18:46
További különbség még, hogy a Biblia és a Korán jövőt érintő próféciái egymás tökéletes ellentétei. Az iszlám által várt messiás, a 12. imam és spirituális segítője, a Bibliában az antikrisztus és a hamis próféta. Egy igen érdekfeszítő előadás (kereszténység kontra gnoszticizmus és iszlám):
Identifying The Antichrist, The Beast, The False Prophet and The Whore Of
http://www.youtube.com/watch?v=E8kaHWmOmTU
2013. máj. 21. 20:35
Kérlek ne azt írd, hogy a Korán ezt meg azt írja, hanem pontosan mond meg hol mond ilyet, mert a Bibliában is szerepel hogy "Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért" (2Móz. 21,24), csak az Ó szövetségi törvények közül nem valami sokat tartanak be a keresztények, de még az újszövestségiek között is vannak amiket szeretnek figyelmen kívül hagyni, míg mi muszlimok (mármint aki vallásos is nem csak muszlimnak született) mindent betartunk amit a Korán ír. A dzsihádról pedig te sem hallhattál máshonnan mint valami ATV minőségű helyről, mert ha egy kicsit is utána néznél, hogy mi muszlimok mit tanítunk róla akkor nem azt mondogatnád sokadjára amit a média a szádba rágott, de tudom mindig könnyebb bedőlni a gyűlöletkeltő szövegeknek, mint megkérdezni egy muszlimot vagy esetleg beleolvasni a Koránba. Az meg szerintem szomorú, hogy Jézussal az Újszövetséget akarják némelyek összemosni, ami megannyi helyen mond ellen az Ószövetségnek, és csak jóval Jézus halála után szavazással lett eldöntve, hogy akkor mi az isteni eredetű és ami nem, ne haragudj, de nekem egy olyan vallásból nem kell aminek ez az alapja.
2013. máj. 22. 08:43
A 12. imám sztori meg egyedül a síita kisebbségnél szerepel egyedül, de ebbe most már inkább tényleg ne menjünk bele.....
2013. máj. 22. 08:45
15/27 A kérdező kommentje:
lehet hogy egy páran az 'ATV-ből (is) tájékozódnak' de a tény az hogy az iszlám vallást hívők előszeretettel lesznek a vallásuk MEGSZÁLLOTJAI és robbantgatnak, gyilkolnak embereket a vallásuk nevében. Ez számomra ellenszenvessé teszi ezt a vallást, és óhatatlanul is tartok azoktól az emberektől mint te, Kedves Előző, mert a soraidból is olyan erős vallásosságot érzek, ami nekem már túl sok. Engem kereszténynek neveltek, az egész családom az, így nem volt kérdés hogy engem is eképpen neveltek. Na, de: megvolt az elsőáldozásom aztán annyi. Nem járok templomba, nem bújom a Bibliát minden nap, nem magolom az ÓSZ, ÚSZ szövegét. Egy csomó mindent nem is tudok hogy a Biblia szerint mi hogy volt. VISZONT! : jó embernek tartom magam, tisztességesnek. Soha nem bántanék másokat, érzelmileg szánt szándékkal nem, fizikálisan pedig egyáltalán nem. Egy békés ember vagyok, vajszívvel. És van egy értékrendem, ami tisztességes, becsületes. Az Aranyközépút-on járok. Erre kellene tanítani az embereket, nem arra hogy tanokat, meg több ezer, millió évvel ezelőtti mondatokat magoljanak be. Ez az én véleményem.
16/27 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy az iszlám hívőinek 99%-ra ugyanez igaz, és bár tudom, hogy nehéz, de próbálj meg elvonatkoztatni a maradék 1%-tól - ne az alapján ítéld meg az egészet.
Az iszlám vallás most egy alacsonyabb társadalmi fejlettséggel rendelkező réteg vallása, ahogy a keresztes háborúk idején a kereszténység volt.
2013. máj. 22. 09:02
18/27 A kérdező kommentje:
Viszont akkor azok alapján ahogy írtad tehát nagyobb részben a szegény, iskolázatlan, társadalmilag elnyomott emberek vallása, amely így nagyon veszélyes mert helyzetükből adódóan a vallás megszállottjaivá válnak. Ez szüli az erőszakot.
19/27 A kérdező kommentje:
Bármely vallás legyen is, engem megrémiszt az illető, aki fejből sorolja nekem, hogy melyik könyvben/papíruszban/tekercsben stb(:D) mi szerepel. Az azt jelenti hogy nagyon mélyen, rendszeresen foglalkozik a vallással, de erre nincs szükség. Mindenkinek a saját értékrendjét kell felállítania önmagának és abban hinni. Teljesen mindegy hogy mi az.
Az iszlámban, aki áttér iszlámról más vallásra, meg kell ölni. Az iszlám országokban üldözik és megölik a kereszténységre áttérteket.
Egy Pakisztánban nevelkedett muszlim, aki áttért kereszténységre, miután olvasta az evangéliumokat:
[link]
2013. máj. 22. 12:38
Kapcsolódó kérdések: