Az minek a jele, hogy a konfirmáció után összeestem a templomban?
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
A járatos oktató szokta mondani, hogy álláskor egy a lábfejek egy kicsit legyenek távolabb egymástól. Az angol királyi családnak ezt külön tanítják, mert sok ünnepségen kell állniuk. Reggel nagyobb csészéből idd a teát vagy a tejes kávék, kakaó után még igyál. A monoton beszéd, álmosító hatású. Amint ezt észreveszed, azonnal mélyeket kell lélegezni. A mozdulatlan állásban folyadék veszteség következtében az agyba áramló vér lecsökken. Emiatt oxigén hiány lép fel, ami ájulást eredményez.
A magyarban a Lélek - a lélegzeni igével van kapcsolatban.
A konfirmáció Pünkösdkor van. Itt érvényes az Ige:
Jn 20,22 És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:
Ahogy ezt kimondod, már sóhajtasz is egy nagyot! Elvégre Isten dicsőségére imát is csak akkor tudunk mondani, ha nagy levegőt veszünk, és a kiáramló levegő révén tudunk beszélni, hangosan imádkozni.
Barátsággal:
Fekete Bárány
Velem egyszer a templomban történt ilyen. Már az Istentisztelet elején elég rosszul voltam, de nem mentem ki. Majd aztán a végén, amikor a Mi Atyánkat mondtuk, akkor elájultam. Olyan volt, mintha aludnék...arra "keltem" fel, hogy pofozgatnak, és a nevemet mondják. Aztán megmérték a vérnyomásom, túl alacsony volt😃
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!