Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a baj a Hit Gyülekezetét...

Mi a baj a Hit Gyülekezetét követő emberekkel?

Figyelt kérdés

Párszor láttam kérdéseknél, hogy a hívők (keresztény/katolikus/református/stb) olyan negatívan és valamelyest lekezelő módon bántak velük.

Én keresztény vagyok, de ezt nem értem, mi a baj velük?

2013. máj. 19. 19:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%

9. Én már gyerek korom óta a gyülekezet tagja vagyok, de még nem láttam olyat, hogy valaki megtért és hirtelen adott a gyülekezetnek egy csomó pénzt majd remetemódon kezdett élni. Ha ez tényleg így volt és nem túloztál én akkor sem általánosítanék ez alapján. Nem akarok gorombának tűnni, de én azon is elgondolkodnék, hogy nem lehet, hogy a te elutasításod miatt távolodtak el tőled. És ha egyszer eltávolodtak tőled nem is olyan biztos, hogy nem élnek társasági életet, hiszen honnan tudnád ha nem is beszélsz velük.

A gyülekezetbe boldog emberek és főleg boldog családok járnak, akik láthatóan nincsenek megkopasztva,sok fiatal, gyerek és egészséges család gyűlik össze hétről hétre, akiknek semmi gond a szociális életével, nem hagyják el a családjukat és erre nem is kéri őket senki (sőt), jól élnek és jó kapcsolataik vannak.

Bár ha valaki teljesen biztos forrást akar inkább nézzen be, vagy legalább a parkolóban sétáljon egyet.

2013. máj. 21. 02:00
 12/25 anonim ***** válasza:
41%

Mondom, a kettő közül csak az egyik srácot ismertem mélyebben, ő nem úgy volt, hogy belépett és hopp elfordult tőlünk, olvasd el figyelmesen mégy egyszer!

Szépen lassan megváltozott az egész hozzáállása az élethez, egyre kevésbé kereste a társaságunkat és egyre inkább visszautasító volt akkor is, ha mi kerestük.

Miért lettem volna elutasító? Mondom a két legjobb barátom katolikus és református. Még ami eszembe jutott, az első barátnőm félig néger volt (az apja volt nigériai), van félig arab (palesztin) haverom is, szóval nem kenyerem a vallás, bőrszín, származás alapján ítélkezés.

Igazából még érdeklődtem is, hogy milyen a Gyülekezet (nem akartam odamenni, csak a kíváncsiság mozgott bennem, a két barátomat is kifaggattam már a református és a katolikus szokásokról), aminek szemmel láthatóan örült, de ezen túl egyre kevesebb kedve volt velünk lógni. Lerítt róla.

Amúgy meg, hogy honnan tudom, hogy nem él társasági életet?

1.) Ez egy 19 ezres kisváros. Nem mondom azt, hogy mindenki ismer mindenkit, de ha nem is ismerjük egymást, tudom, hogy kit kell megkérdezni felőle

2.) Ő maga mondta, mikor találkoztunk és beszéltünk pár szót, hogy újabban már nemigen jár, legfeljebb csak horgászni, mert neki a Gyülekezet mindent megad.

2013. máj. 21. 08:40
 13/25 homo ludensz ***** válasza:
100%
Elmondom az én esetemet ha megengeditek.Vannak Hitgyülisek az utcánkban jó szomszédok akikkel jól eltudunk beszélgetni mindenről kivéve a vallásról s a hitről. Hívtak ők hogy csak látogatóba menjek velük azután majd meglátom hogy járok e vagy sem.Mondom szorgalmas jóravaló emberek és szomszédok.Illedelmesen elhárítottam az invitálást mert a magam meggyőződése szerint szeretném élni a Hitemet amit a Teremtő Istennel kapcsolatosan kialakítottam az idők során. Ez a ember legbensőbb ügye és nem vallási vagy hitbéli viták témája. Akinek az ad élményt hogy ott sokadmagával részt vesz az tegye azt. Nem tartom sem a higyüliseket sem többnek sem kevesebbnek magamnál.
2013. máj. 21. 09:45
 14/25 anonim ***** válasza:
27%
Az emberekkel nincs baj, ugyanolyan emberek mint bárki más. A lekezelést már én is tapasztaltam és ennek okait abban látom, hogy a HGY alapvetően néhány ponton eldeformálta a vallásokat, főleg a római katolikus vallást. Persze mindenki abban hisz amiben akar! Mindenesetre én is láttam már magukból kifordult embereket. Egyik pillanatban ilyen volt, aztán 180 fokos fordulatot vettek nagyon rövid idő alatt. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga. Mint írtam nekem nincs bajom az emberekkel, főleg amíg nem akarják rámerőltetni az hitüket. A vallásukról meg inkább nem nyilatkozom bővebben. (egyszer néztem meg egy vidám vasárnapot és a Biblia elemzésében egy jókora pofont adott a szarnak N.S. A hároméves unokaöcsém különb biblia-elemzést csinált volna...de ez már más kérdés)
2013. máj. 21. 22:52
 15/25 anonim válasza:
81%

Nekem alapjában véve nincs bajom a HGY-vel. Bár a héten a szerelmem bejelentette, hogy ő nem tud velem hosszútávra tervezni, nem felelek meg a feltételeinek, mert nem vagyok hitgyülis. Református vagyok, és ez kevés neki, bármennyire is szeret. Pedig gyerekkorunk óta szeretjük egymást.

Valóban református vagyok, de hithű, megtért kereszténynek tartom magam, és a kapcsolatunkban a hitünket is megosztottuk, tehát nincsen felemás igás probléma sem. Csak az, hogy nem hitgyülis vagyok, mert ő csak HGY-s feleséget szeretne.

Magyarázza el nekem valaki kompetens, legyen szíves, hogy hogy juthat valaki is idáig...ez valami személyes berögzöttség, vagy a HGY erre nevel? Utóbbi esetében azt kell mondjam, elég szomorú, hogy itt tartunk, bármelyik egyházról, közösségről legyen is szó. :(

2013. máj. 25. 19:22
 16/25 A kérdező kommentje:

Kedves # 15-ös ez tényleg elszomorító. Szerintem is az a lényeg, hogy mind a ketten megtértetek és, hogy az Urat szolgáljátok. Nem is férhet a fejembe, hogy egy HGY-s hogyan gondolkodik ha ilyeneket csinál már csak az eddigi kapcsolatotokat is megnézve.

-Szerintem vagy nem szeretett és ez valami gyenge kifogás

-Vagy pedig azt hiszi, hogy a HGY-sek az igazi keresztények akikkel foglalkoznia kell. És ha ezt nézzük a barátod döntését, ez szerintem egyfajta megkülönböztetés lehet... mintha te nem lennél igai keresztény vagy nem tudom.

2013. máj. 25. 19:45
 17/25 anonim ***** válasza:
59%
A Hit Gyülekezete alapja a Biblia. Minden amit csinálnak, onnan származik. Csak kérdezz meg egy hívőt. És ha megsértődsz mert a haverod nem megy veled többet a kocsmába mert megtért akkor tudd meg hogy az ő élete radikális fordulàson ment keresztül. Ezen ne akadj fent. Ez így helyes!
2013. máj. 25. 22:22
 18/25 anonim ***** válasza:
22%

Már megbocsáss előttem válaszoló, de sehol sincs leírva a Bibliában, hogy ne menj kocsmába. Ha találsz egy idevágó részt légyszíves oszd meg velem! A HGY totál félreértelmezi a Bibliát, ahogy azt már mondtam. (hogy az unokaöcsém különb Biblia-értelmezést csinál mint ők)

Én hithű római-katolikus vagyok és néha elmegyek megiszok egy-két sört. Ettől még nem lesz rosszabb a kapcsolatom 1. sem Istennel 2. sem más emberekkel. Ez a vallási fanatizmus semmilyen vallásnál nem normális szerintem. Még valami: A HGY szerint a Biblia a források, de mint mondtam totál félreértelmezik annak a szövegét. Nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne a HGY hívők tetteit a Bibliával magyarázni. Mert nagyon sok dolog amit ők hirdetnek rohadtul nem szerepel a Szentírásban...így elmondhatom, hogy az ő nézeteiknek az alapja nem a Biblia! csak ők képzelik azt.

2013. máj. 25. 23:08
 19/25 anonim ***** válasza:
18%

1.) Ki a f@szom beszélt kocsmáról?! Már elnézést... Edzeni és autót bütykülni jártunk össze (van vagy volt egy régi VW Golfja)

2.) Köszönöm szépen, hogy lepontoztad a válaszom. Amit neked írtam... No comment

2013. máj. 25. 23:12
 20/25 anonim ***** válasza:
58%
Az, hogy szektás elmebetegek.
2013. máj. 26. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!