Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában esik szó a "bevonz...

A Bibliában esik szó a "bevonzásról"?

Figyelt kérdés

Több ember mondta nekem, hogy ha gondolunk valamire nagyon, akkor azt "bevonzzuk".

Én ebbe 100%-osan nem hiszek, mert szerintem minden azért történik, amiért, nem azért, mert arra gondoltam.

Van ilyenről szó a Bibiliában? Vagy a gondolatok erejéről?

Sokszor megesik velem, hogy olyanra gondolok, amire nem akarok, de mégis arra gondolok. És úgy érzem az a jó, de az esezmmel tudom, hogy nem.

És nem akarom bevonzani a rosszat.

Isten tudja, hogy mi a jó nekünk.

tehát az történik, aminek történnie kell. De akkor meg nem mi vonzzuk be, nem?

2013. máj. 16. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen beszél erről a Biblia és tiltja is, mivel ez spiritizmus. Nincsen semmilyen bizonyíték rá, hogy a világ így működne és ha bele gondolsz ez nem is lenne fear, ha a dolgok a gondolataink szerint történnének.

Én kényszerbeteg vagyok, vannak olyan gondolataim amik évek óta gyötörnek és még sem történnek meg velem (hála Istennek) a valóéletben.

Akik ilyenekben hisznek, azok azt is képesek ráaggatni általában a világra, hogy az ilyen "energia rezgéseken" keresztül jött létre, olyan "energia rezgéseken" keresztül amilyenek a gondolataink. Szánalmas, hogy ilyenekkel próbálják Isten teremtését elfordítani/kimagyarázni mert csak nem tudják elfogadni az Urat, de ez egy másik téma.

-tattilaboy

2013. máj. 16. 16:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, így kissé megnyugodtam!

Igazából az a baj, hogy néha rám is rámtörnek gondolatok, amiket nem akarok, de nem tudom elkergetni, és napok telnek el úgy, hogy csak "gondolkodom" azon, hogy ne gondoljak a rosszra.:D

És melyik részben esik szó erről, azt meg tudnád nekem mondani? vagy, hogy hol találom meg benne?

2013. máj. 16. 16:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Mózes valamelyik könyvében esik szó spiritizmusról és okkultizmusról ha jól tudom.. de amúgy az Újszövetségben is Jézus és az apostolok a leveleikben figyelmeztetnek sokszor arra minket, hogy ne kövessük a hamis tanításokat és ne hallgassunk a hamis ámítókra :)
2013. máj. 16. 17:17
 4/6 KZitus ***** válasza:
45%

Szia!

Itt írja az 5Mózes 18:9-13-ig

"Ha bemész arra a földre, melyet Jehova, a te Istened ad neked, ne tanulj meg olyan utálatosságokat cselekedni, mint amilyeneket azok a nemzetek cselekszenek. 10 Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, 11 vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez. 12 Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos Jehovának; és az ilyen utálatosságok miatt űzi el őket Jehova, a te Istened előled. 13 Légy feddhetetlen Jehova, a te Istened előtt."

és a Jelenések 21:8 is ír róluk:

"De a gyávák, hitetlenek, szennyükben undorítók, gyilkosok, paráznák, spiritizmust gyakorlók, bálványimádók és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz."

Remélem tudtam segíteni.

2013. máj. 16. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez a "vonzás törvénye" nem olyan bonyolult és nem olyan elvont dolog ám, mint azt sokan hiszik. Annyit jelent, hogy ha számítasz valamire, akkor jó eséllyel (NEM 100%!) az is fog történni veled. Nem mindegy a hozzáállás. Pl. új munkahelyen ha úgy indulsz neki, hogy biztos bunkók lesznek a kollégáid, akkor még ha az emberek 80%-a kedves is volt veled, biztos hogy megtalálod azt az 1-2 embert, aki bunkó - és őket tekintve alapnak, igazolhatod is az előfeltevésed. Míg ha meg vagy győződve arról, hogy kedvesek lesznek, akkor a kedves kollégáidra fogsz fókuszálni, a bunkókat pedig figyelmen kívül hagyod, így ismét bejött a számításod. Ennyi.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: a Biblia legjobb tudomásom szerint nem ír ilyenekről, a spiritizmus, amit már előttem említettek, nem ez! Manapság sok ezoterikus irányzat foglalkozik ezzel a "bevonzással", különféle köntösökbe csavarva, összekutyulva még ezzel-azzal - nos, ez csak egy dolog. Itt nem okkultizmusról, hanem egy teljesen természetes és egyszerű, akaratlanul is jelen lévő dologról van szó. A hozzáállásról.

Nehogy most attól kezdjél félni, hogy "mi van, ha bevonzok véletlenül valami rosszat", vagy "tegnap rossz történt velem, biztos én vagyok a hibás, mert bevonzottam" stb.! Azért ennyire nem vagyunk hatalmasak :-) és nem is minden rajtunk múlik. Mégiscsak Istené az utolsó szó :-)

2013. máj. 16. 22:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, így megnyugodtam!:)

Nagyon féltem, mert mostanában rámjöttek ezek a rossz gondolatok...elkergettem őket, és nekiálltam tanulni. És nem tudtam tanulni, mert visszatértek...és így eltelt fél óra, mire emgint elkergettem őket. És ebbe belefáradtam.

ÉS rettegtem,hogy ne úgy aludjak el, hogy rosszra gondolok.

AMúgy tény, hogy a hozzáálláson rengeteg minden múlik. :)

Köszönöm mindenkinek:)

2013. máj. 17. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!