Vannak olyan hírességek, akik Jehova tanúi?
Vagy a közszereplés tiltott a társulatban?
Illetve ha egy híresség tanú lett, utána abbahagyta addigi tevékenységét?
Szia!
Igen, vannak (korábban volt) hírességek közöttünk, de abbahagyták tevékenységüket, mert már nem önmaguknak akarnak dicsőséget szerezni, hanem Istenüket dicsőítik, úgy ahogyan azt a Bibliából megtanulták.
2Korinzusz 5:15 "ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt."
Az életrajzukat ha érdekel, megtalálod a www.jw.org-on.
Kedves Kérdező.
A Wiliams Testvérek, nem azokhoz a Jehova Tanúi szervezethez tartoznak.
Sokan nem tudják, hogy van még egy csoport akik ugyan úgy nevezik magukat, mint mi, csak Ők oda teszik az "igaz hitű" jelzőt, és így az a nevük, hogy:
igazhitű Jehova Tanúi,
Abban különböznek a Jehova Tanúitól, hogy ők leragadtak, 1935.-nél, és nem tartanak lépést Jehova világméretű szervezetével, és sok mindent megengednek vagy tehetnek, amit a Biblia szerint nem lehetne.
A kérdésedre pedig a válasz.
Igen a közszereplés nem megengedett, mert nem az emberek népszerűsége a cél.
Jézus is sokszor elvonult, amikor királynak akarták választani, Az Ő királysága nem része ennek a világnak.
Igen nem egy volt híresség van köreinkben.
Én Pl ismerek személyesen egy volt olimpiai bajnok tőrvívót, aki abba hagyta a versenyszerű sportot.
Legutóbb pedig Finn országból hallottam, hogy egy volt miniszter, Jehova Tanúja lett.
Katy Weaver
Köszönöm a válaszokat!
Két kis kérdés jutott eszembe: ha valaki valamiben tehetséget kapott Jehovától, akkor az is az Ő dicsőségét hirdeti, ha ezt meg tudja mutatni sok embernek, nem? Ez nem Jehova nagyságát hirdeti?
A másik, hogy aki híres, az a státuszát akár fel is használhatná evangelizálásra (bocs, nem tudom, Ti milyen kifejezést használtok erre), nem?
Kedves Kérdező.
Ha valaki kapott valamilyen képességet az Jehova Dicsőségére szolgál, az Tény.
De ha a képességei miatt jönnének az emberek Jehovához, mert valamiben jobb mint a többi ember, akkor az egyén tehetsége vonzza az embereket És nem Jehova.
Amit jól lehet Istentől kapott.
Ám Jehovának nem más emberek miatt kel a Tanújának lenni, hanem magáért a teremtőért.
Magyarán, ne azért akarjon valaki Jehova Tanúja lenni, mert XY, híresség is az.
Hanem mert Jehova az Isten és hozzá szeretnék tartozni szabad meggyőződésemből, és nem más ember képességei miatt.
Egyébként ebből a kérdésedből jól tükröződik, mennyire nem érted, mit jelent Jézus követőjének lenni.
A Biblia azért került le írásra, mert egy lázadó angyal és az első ember miatt, bejött valami az életbe, ami nem kellett volna.
Sátán megkérdőjelezte Jehova jogos Istenségét, és az emberek hűségét.
Az egész jövőnk Jehova Isten nevének megszentelésén múlik, és a mi részünkről pedig azon, hogy kitartunk-e akkor is a Teremtő mellett, ha szenvedések sorozata ér, és nem azért szeretjük Jehovát, mert híres gazdag emberré tett.
Hanem mert Ő a teremtő Isten az életünk forrása.
Talán így érthetőbb.
Remélem tudtam segíteni
Köszönöm a további választ!
Egy kijelentésed megbántott, bocs: "Egyébként ebből a kérdésedből jól tükröződik, mennyire nem érted, mit jelent Jézus követőjének lenni."
Arra nem gondoltál, hogy csak kíváncsi vagyok és semmiféle hátsó szándékaim nincsenek? Nem rosszallásból kérdeztem vagy azért, mert nem értenék együtt, csak próbálom megérteni, hogy más vallásokhoz képest hogyan működtök. Mert másoknál előfordul, hogy a hírességet fel tudják használni az általam említett dolgokban, és úgy, hogy nem az illetőhöz ragaszkodnak sokan ezáltal, hanem Istenre találnak rá.
Mindegy, mások a nézeteik mint Nektek, csak egyszerűen kíváncsi voltam.
Mondjuk ha egyedül igaz vallásnak tekintitek Magatokat, akkor már nem is lepődöm meg azon, hogy azt gondolod, csakis és kizárólag úgy lehet követni Krisztust, ahogy Jehova tanúi. Így már nem is annyira sértő a megjegyzésed, csak korlátolt... Bocsánat, ez nem szép kifejezés, csak jobb nem jut eszembe.
Nem vitatkozni jöttem, csak érdeklődni, bocsánat, ha bántóra sikerült valami.
Magam pedig igyekszem Krisztust követni és szeretettel tekinteni Rátok és mindenkire, arra is, aki Krisztusért lemond a hírnévről, és arra is, aki hírességét Isten dicsőségére használja fel, mert szerintem mindkettő lehet helyes út. Ezért is tettem fel a kérdést.
Isten áldjon!
Kedves Kérdező.
Amit írtam, nem bántásból írtam, hogy sértegesselek.
de ha neked így jött le akkor előre is elnézésedet kérem.
Jehova nem a hírességet akarja felhasználni ahhoz, hogy az emberek elfogadják Őt.
Ezért is írta, Pál:
(1Korintusz 3:5-7) 5 Micsoda hát Apollós? Igen, micsoda Pál? Szolgák, akik által hívők lettetek, mégpedig mindegyik úgy, ahogy megadta neki az Úr. 6 Én ültettem, Apollós öntözött, de az Isten adta folyamatosan a növekedést; 7 úgyhogy sem az ültető nem valami, sem az öntöző, hanem a növekedést adó Isten.
Ugye Pált is felakarták magasztalni, és úgy érveltek egyes keresztények akkor, hogy "Én Pálé vagyok, mások:
Én meg Apollosé"::
Ők csak szolgák, Isten a lényege dolgoknak, és Tőle függ egy ember fejlődése a hitben cselekedetekben nem emberektől.
Jézus is azt mondta:
(Máté 11:25, 26) 25 Ekkor szólt Jézus, és ezt mondta: „Nyilvánosan dicsérlek, Atyám, égnek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és a műveltek elől, és a kisgyermekeknek kinyilatkoztattad őket. 26 Igen, ó, Atyám, mert úgy láttad végül is helyesnek, hogy így tegyél.
Nem az emberi népszerűség számít, hanem az egyszerűség.
Egy kereszténynek olyan alázatosnak és taníthatónak kell lennie mint egy gyermeknek.
Pál is lehetett volna híres, hiszen a Híres Gamáliel lábánál tanulta a Judaizmust, ami felért akkoriban egy mai egyetemmel, vagy főiskolával
sőt Pál elismerte, hogy amikor még ne volt keresztény, sokkal előre haladottabb volt ezen a téren életben a kortársainál.
De ezeket mind veszni hagyta.Hogy Krisztust megnyerje
(Filippi 3:5-8) 5 körülmetélve a nyolcadik napon, Izrael nemzetségéből, Benjámin törzséből való, héberektől született héber; törvényre nézve farizeus; 6 buzgalomra nézve a gyülekezetet üldöző; törvény általi igazságosságra nézve olyasvalaki, aki feddhetetlennek bizonyult. 7 Mégis, amik nekem nyereségek voltak, azokat veszteségnek tekintettem a Krisztus miatt. 8 Ami azt illeti, bizony veszteségnek is tekintek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan értéke miatt. Őmiatta mindent kárba veszni hagytam, és egy halom szemétnek tekintek, hogy megnyerjem Krisztust. . .
Zsidó születésű Római állampolgár, nem semmi volt abban az időben.
Éppen úgy, ahogy egy személy nem kesereg a szemét miatt, melyet kidobott, és nem is tartja azt veszteségnek, Pál sem sajnált semmilyen világi lehetőséget, melyet maga mögött hagyott. Többé már nem tartotta értékesnek azokat a dolgokat.
A világ által felkínált anyagi előnyök még csak meg sem közelítik a jelenlegi és a jövőbeli szellemi áldásainkat.
(Márk 10:28-30) 28 Péter megszólalt, és ezt mondta neki: „Íme! Mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.” 29 Jézus így szólt: „Bizony mondom nektek, hogy senki sem hagyott el házat vagy fivéreket vagy nővéreket vagy anyát vagy apát vagy gyermekeket vagy szántóföldeket énértem és a jó hírért, 30 aki százannyit ne kapna most, ebben az időszakban: házakat, fivéreket, nővéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel, az eljövendő világrendszerben pedig örök életet.
Jehova áldását kívánom magam is neked, vezesse az utadat,
Jézus nevében
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!