Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Szerintetek...

Jehova tanúi! Szerintetek megbízható, ez az idővonal?

Figyelt kérdés
[link]

2013. máj. 16. 11:09
 1/4 A kérdező kommentje:

Tehát ha ilyen módon nézzük, akkor könnyen ki tudjuk azt számolni, hogy a Föld kb. 6000 éves lehet.

Jézus szerint Ádám teremtése volt a kezdet akkor most kinek van igaza?

2013. máj. 16. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen Ádám volt az első ember, előtte nem létezett ember a földön.

És valóban Ádám 930. évet élt, és ahogy a táblázat mutatja, a többiek is annyit éltek, az özön víz után csökkentette Jehova az élet éveket.Azt mondta, hogy az élet erő amit az embernek adott, nem legyen olyan hosszú, mint régen azért egyre csökkent, ahogy Ádám idejétől távolodunk egyre tökéletlenebbek vagyunk.

Hogy ez az idő vonal megbízható, azt nem vagyok hívatott eldönteni, nem kaptam Jehovától felhatalmazást erre.

De, hogy Jézus nem hazudott az biztos, és a Biblia vagy is a szent írás ihletője Jehova sem hazudik az is biztos.

Egyébként ha megnézed a naptárt, itt Magyarország területén és sok helyen a földön 2013-t írunk.

Izraelben más a helyzet. Ott Kb: 5800-at írnak.

Mózes az első könyvet Jézus előtt i.e. 1657-ben fejezte

Ha ki akarod számolni, a kezdetet, akkor azoknak az embereknek az életidejét össze adod, akiket a Te általad belinkelt életévet tartalmazza Mózes születése előtti időkből.

Én egyszer megpróbáltam, és bár szerintem egy kicsit zavaros lett, mert már a szemem is kigúvadt,de Jézus előtt Kb 3800- jött ki

De ez nem pontos, ez csak az Én zavart számításom s ehhez add hozzá 2013-at :)

Katy Weaver

2013. máj. 16. 20:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Állítólag Jézus miatt a zsidó rabbik kihagytak szándékosan néhány évet az időszámításukból. Azt nem tudhatjuk meg már sehonnan sem, hogy mennyit hagytak ki?
2013. máj. 16. 21:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Néhány évet?

Hát erről nem hallottam, ennek utána nézek.

De ha Jézus miatt így is tettek volna, a bibliában leírt időszakok pontos évszámokból kiszámítható Jézus születése, mindamellett Jézus 33.és 1/2 évesen halt meg, Tehát nem nagyon tudtak ezzel sem csalni mert nem hosszú időszak volt az élete.

Kb 30. éves volt amikor megkeresztelkedett, és 3, és 1/2 évet szolgált.

erről is ír a biblia, hogy mennyi ideig fog szolgálni.

S ez megállapított Tény, hogy a bibliai kronológia pontos.

Jehova nem fogja engedni hogy túlzásokba essenek az emberek és az igazság a sötétségben maradjon.

Katy Weaver

2013. máj. 16. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!