Mennyire számít súlyos bűnnek, ha letöltök pár keresztény zenét?
Tudom vannak akik azt állítják, hogy nincs olyan, hogy kicsi vagy nagy bűn, viszont találtam egy olyan Bibliai verset ami erre enged következtetni.
Így szól: "És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint."
Nyilván logikus az a következtetés, hogy mivel cselekedeteik szerint lesznek elítélve majd az emberek, van kis és nagy bűn is. Ha nem lenne ilyen rendszerezettség, akkor mindenki ugyan azt az ítéletet kapná és az általam említett igeszakasznak nem lenne értelme sem.
Elnézést a kitérésért csak fontosnak tartottam ezeket tisztázni továbbá a kérdésemet illetően:
Ezek olyan amerikai előadók, akiknek a lemezeit nem szívesen rendelném meg a távolságok miatt sem mert lehet nem ér el ide, gyenge másolatot kapok, túl sok idő mire ideérne és lehet meg sem oldható az, hogy magyar országra csak az én kedvemért elszállíttassák stb.
Tehát ezeket én illegális módon letöltöttem. Összesen 8 albumnyi zenéről lenne szó.
A körülményeket figyelembe véve nagyon súlyos az amit tettem?
"Tehát ezeket én illegális módon letöltöttem."
Tévedés, legális módon, magáncélra töltötted le, nem kereskedtél velük, stb. Ha tényleg nagyon korrekt szeretnél lenni, akkor azokat, amelyek meg is tetszettek, megrendeled, és amíg nem érkezik meg a szállítmány, addig a letöltötteket hallgatod.
Akármennyire is hasogatjuk a szőrszálat, ezzel az eljárással nem ér kár senkit.
Szia!
Én nem a letöltés témájához szeretnék hozzászólni, ebben egyetértek azokkal, akik ezt lelkiismereti kérdésnek tartják. Sokkal inkább érdekes a Jelenések könyve 20. fejezetéből kiragadott versből levont következtetésed. Ott kezdődik a probléma ezzel, hogy mielőtt értelmezni szeretnél egy mondatot olvasd el a szövegkörnyezetét, jelen esetben a teljes 20. fejezetet. Ebből nyilvánvalóvá fog válni számodra, hogy itt két feltámadásról van szó, az első az üdvözült igazaké, a második pedig azoké, akik nem üdvözülnek (5-6 versek). Az általad idézett 12. versben az utóbbiakról van szó. Ha viszont róluk van szó, akkor értelmetlen kis és nagy bűnökről beszélni, hiszen a cselekedetek szerint nem üdvözül egyetlen test sem ( Galata 2:16).
Üdv. Péter
Nem hinném hogy ez üdvösségi kérdés lenne, másrészt a világi törvények szerint a bűncselekményt az követi el, aki feltölti vagy a gépéről megossza (az is feltöltés ugye) a jogvédett anyagot. Aki csak letölt saját részre az nem követ el törvényszegést. Ha a lelki ismeretednek tisztább ha megrendeled, akkor tedd azt, egyébként postai úton megoldható valóban az egész. Vannak keresztény boltok, pl:
www.patmosrecords.hu stb.stb.
De ha nagyon a dolgok mélyére nézünk akkor gondolkodj el azon is, hogy Windows-od jogtiszta-e, vagy a többi software... stb...
Én többször úgy voltam hogy letöltöttem, megszerettem, és utána megvettem az eredetit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!