Istennek miért nem jó, ha a követői itt a Földön is boldogok?
Miért zúdítja rájuk próbatételek tömkelegét és hagyja, hogy szenvedjenek minden és mindenki által?
miért hagyja, hogy aki pl. egész életében másokat ápolt, az rákosan, cukor és szívbetegen, levágott karral haldokoljon míg más, aki folyton őt szídta boldogságban, egészségben, 50 éves párkapcsolatban, mindenkit megsértve, megalázva, tönkretéve gondok nélkül élegesse világát?
ha tényleg szeret, miért jó neki szenvedni látni?
ha szabad akaratot adott, miért vesz el nehezen kikínlódott dolgokat a kénye-kedve szerint, csakmert ő mást tervezett az illetővel?
ha valaki 10 éven át imádkozik társért, miért tagadja meg folyamatosan tőle és ha lenne valami, direkt tesz róla hogy ne sikerüljön csak azért, hogy az adott személynek tengernyi ideje legyen továbbra is csak imádkozni a közös érdekért, meg nemes célokért, meg önkénteskedni... de nehogy boldog legyen és családja legyen, nehogy...
csak szerintem kamu az egész és így akarják elhallgattatni a csóró, végtelenül megnyomorított embereket, hogy ne lázadozzanak? hogy tovább beléjük rúghassanak a "majd a halál után jó lesz" -ígéretében bízva?
Kellenek a kihívások, hogy a hívek el ne tespedjenek.
Van, amit az ember jónak lát, de Isten nem, mivel más a látásmódja, ő nem erre az életre összpontosít, csak a lelket akarja megmenteni a kárhozattól, amiről ő tudja igazán, hogy milyen. Ezért semmi sem rossz, ami a testet bántja, de a lelket segíti.
Nevelőapám volt, alkoholista, ennek következtében édesanyámat tönkretette és 23 éves voltam, mikor meghalt.Rá 2 évre az 5 éves kapcsolatomból elhagytak, utána egy számomra hitelesnek tűnő jegyességből született egy kislányom, akivel az anyja lelépett, szétmentünk. Ekkor 30 éves voltam és a jelenlegi feleségemet megismerve, Istent is megismertem és megtértem.
Ha a te gondolkodásodat követtem volna, kérdező, akkor vagy egy megkeseredett ember lennék (mint Te), vagy halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!