Mennyi penzt fizet be gyulekezete reszere egy megtert tag havonta?
"nem a HIT-rol, de hozzajuk tartoznak"
????? Fiókegyházuk lett?
Jézus és a biblia nem tesz ilyen kitételt.
Az adománynak önkéntesnek kell lenni, és annyit kell adni amennyire a szíve indítja, és amennyit megengedhet magának, hogy ne veszélyeztesse a megélhetését.
Katy Weaver
A kérdés csak azért furcsa, mert ha a kérdező nem mondja meg, hogy melyik gyülekezetre kíváncsi, akkor mégis kitől vár választ a kérdésére?
Az én "gyülekezetem" nem kicsi, és nem tartozik a HIT-hez, de elmondhatom. A katolikus egyházban az egyházközségi hozzájárulás az éves netto jövedelem 0.5%-a.
JC! én meg hetente egy százast dobok a perselybe! Na szép mondhatom. boríték...bár azt hiszem üresen 15 forint, szóval nem nagy összeg:D:D:D:D
Kontrollál helyesen. A gyülekezet rakta, választotta, hívta vagy nemtudom én a helyére nincs véletlenül egy hívőkből álló kis "bizottság" amely felügyeli, hogy a bejövő pénzből mi hova megy el? Vagy teljesen szabadon gazdálkodik? Akkor áttérek én is arra a hitre azt hiszem...kéne egy új BMW!
Nalunk karizmatikus evangelista punkosdi egyhaz
Ha tag vagy akkor a bibliai 10% amit adni lehet.
Ennek resze visszaigenyelheto az adoalapbol hiszen adomany.
A mi tizedunk tobb reszbol all pl adomanyok a gyulekezetnek szeretetvendegseg a szugseges dolgok atvallalasa pl a konyhaban bevasarlas stb. Es a tenyleges penzadom any ami lelkiismeretre van biztva kb 0,5%a jovedelemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!